Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Velikonoce již tradičně ve znamení kontrol na silnicích

BRNO: Vážná nehoda na Hodonínsku. 

Aktualizace 21:00

Jihomoravští policisté za sobotu a neděli přistihli za volantem desítky řidičů, kteří jeli pod vlivem návykové látky. Přesné údaje za všechny územní odbory budou k dispozici zítra. Většinou šlo o alkohol, zatím v 9 případech šlo o pervitin či marihuanu. Nejvíce přistižených řidičů bylo v Brně a jeho okolí. Tři řidiči dokonce vyrazili na silnici i s vědomím, že mají uložen zákaz řízení motorových vozidel. Čeká je také obvinění z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. 
Na stanovišti v Bauerově ulici v Brně byli dnes dopoledne všichni řidiči vzorní, takže si kromě dobrého pocitu mohli domů odvézt také nealko pivo a jednorázový tester (Kampaň "Řídím, piju nealko pivo.") Řidiče upozorňujeme také na fakt, že dneškem kontroly nekončí. Pokud to tedy někdo s oslavami přehnal, může být při zítřejší kontrole nemile překvapen zbytkovým alkoholem.

HODONÍNSKO: Nehoda s autobusem

Dnes před třetí hodinou vyjížděli hodonínští policisté na silnici I/55 k Rohatci. Podle předběžných výsledků šetření odbočoval autobus vpravo a vzápětí se dostal do kolize se dvěma osobními auty. Při střetu utrpěly 4 osoby z osobních aut zranění, z toho dvě jsou zatím kvalifikována jako těžká, na místě zasahoval i vrtulník. Policisté provoz na důležité komunikaci řídili kyvadlově. Jak se nehoda odehrála zjišťují hodonínští dopravní policisté,

por. Pavel Šváb, PIO KŘP JmK, 21.4.2014

 

vytisknout  e-mailem