Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Velikonoce jsou možným znamením zvýšeného provozu

RAKOVNICKO - Policisté budou dohlížet nejen na plynulost silničního provozu, zaměří se také na alkohol. 

Velikonoční období je spojeno s pořádáním různých společenských a kulturních akcí nebo také rodinnými výlety. Takové cestování může výrazně ovlivnit plynulost silničního provozu.

Dopravní i pořádkoví policisté se připravují na velikonoční svátky, které jsou každoročně rizikové, a to z pohledu jak zvýšené hustoty provozu, tak i v požívání alkoholických nápojů, a to nejen řidičů, ale i cyklistů či chodců.

Ve dnech od 24. března do 28. března 2016, v průběhu všech volných svátečních dnů, budou policisté na hlavních komunikačních tazích i na silnicích nižších tříd dohlížet nad dodržováním pravidel silničního provozu a samozřejmě bezpečností a plynulostí silničního provozu s tím, že velký důraz budou klást na kontrolu požívání alkoholu účastníky silničního provozu.

Řidiči, cyklisté i chodci by si měli uvědomit, pro své zdraví a život, že požívání alkoholických nápojů do silničního provozu nepatří.

Policisté upozorňují všechny účastníky silničního provozu na následující:

  • před jízdou ani během jízdy nepožívejte alkoholické nápoje či jiné omamné látky,
  • vnímejte a předvídejte způsob jízdy či chůze ostatních účastníků silničního provozu, nikdy nevíte, kdo jak bude reagovat (jiní řidiči, cyklisti či chodci),
  • chodci a cyklisté by měli být co nejvíce osvětlení a vybavení reflexními prvky (např. páskami, taškou, přívěsky apod.), nošené ke středu vozovky
  • nepospíchejte nikam, nevyplácí se to.

 

nprap. Michaela Richterová

tisková mluvčí

P ČR Rakovník

24. března 2016

vytisknout  e-mailem