Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Velikonoční dopravní akce

KARLOVARSKÝ KRAJ – Velikonoční dopravní akce 

O Velikonočních svátcích proběhla v Karlovarském kraji dopravně bezpečnostní akce zaměřená na kontrolu řidičů, kteří před jízdou požili alkoholické nápoje, návykové látky. Dopravní akce byla dále zaměřena na technický stav vozidel, na pátrání po hledaných osobách, odcizených věcech a odcizených motorových vozidel.
 
V Chebu bylo do akce nasazeno celkem 6 policistů z dopravního inspektorátu Cheb. Policisté zkontrolovali 112 osobních vozidel a zjistili 18 dopravních přestupků proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu a uložili za ně blokové pokuty v celkové výši 10.200 korun. Jeden přestupek byl oznámen příslušnému správnímu orgánu. Jeden řidič požil před jízdou alkoholické nápoje, kdy mu byla nejprve naměřena hladina ve výši 0,58 promile alkoholu v dechu, při následné opakované dechové zkoušce mu pak byla naměřena hladina ve výši 0,63 a 0,62 promile alkoholu v dechu. Tento řidič se dopustil přestupku o provozu na pozemních komunikacích, a byl oznámen příslušnému správnímu orgánu k dalšímu projednání. Jeden řidič nepoužil bezpečnostní pásy. V šesti případech se jednalo o nevyhovující technický stav vozidla. Dva řidiči řídili bez řidičského průkazu a příslušného oprávnění.    
 
Karlovarští policisté do akce nasadili 16 policistů z dopravního inspektorátu Karlovy Vary. Hlídky zkontrolovali celkem 288 osobních vozidel a zjistili 101 dopravních přestupků proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu. V 89 případech uložili blokové pokuty v celkové výši přesahující 36 tisíc korun. Dvanáct přestupků bylo oznámeno příslušnému správnímu orgánu. Šestačtyřicet řidičů překročilo povolenou rychlost. V 35 případech řidiče řešili policisté blokovou pokutou a 11 případů oznámili na Magistrát města. Jeden řidič požil před jízdou alkoholické nápoje, kdy mu policisté naměřili hodnotu nepřesahující jednu promile alkoholu. Devětadvacet řidičů nepoužilo bezpečnostní pásy. U jedenácti vozidel zjistili policisté nevyhovující technický stav a dva řidiči hlídce nepředložili doklad o pojištění vozidla.
 
V Sokolově se do akce zapojilo 13 policistů z dopravního inspektorátu Sokolov. Policisté zkontrolovali 168 osobních vozidel a zjistili 88 dopravních přestupků proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu. V 79 případech byl přestupek vyřešen uložením blokové pokuty a v 9 případech byl přestupek oznámen příslušnému správnímu orgánu. Dvaapadesát řidičů porušilo rychlost, v 47 případech policisté uložili blokovou pokuty a 5 přestupců oznámili příslušnému správnímu orgánu. Také v Sokolově jeden řidič požil před jízdou alkoholický nápoj. Hlídky při kontrolách zjistili u 19 řidičů nepoužití bezpečnostních pásů a v jednom případě řidič nepoužil zádržný systém. Devět řidičů řídilo vozidlo s nevyhovujícím technickým stavem a 3 řidiči hlídce nepředložili doklad o pojištění vozidla.
 
por. Ing. Pavel Valenta
nprap. Bc. Martina Hrušková
Út, 10.04.2012

vytisknout  e-mailem