Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Velikonoční nehodovost

Dvě nehody s alkoholem  

Od pátku 2. dubna 2010 do ranních hodin úterý 6. dubna 2010 zaevidovali náchodští dopravní policisté celkem 10 dopravních nehod. Při těchto nehodách došlo k několika lehkým zraněním, dvakrát byl u řidičů zjištěn alkohol, v jednom případě po nehodě zemřela srna. Celková škoda ze všech deseti nehod je odhadovaná na 439.000 korun.
 
V pátek vyjížděli policisté kolem 18. hodiny dokumentovat dopravní nehodu do Jaroměře. Řidič Fordu Mondeo jedoucí z vedlejší silnice na hlavní, zřejmě přehlédl vozidlo Škoda Octavia. Obě vozidla se střetla. V důsledku střetu vyjela Škoda Octavia za pravý okraj vozovky na parkoviště, kde narazila do stojící Škody Fabia a ta pak do Fordu Orion. Ke zranění osob nedošlo a alkohol policisté u řidičů vyloučili dechovou zkouškou.
 
V osm hodin večer se v Jaroměři stala další dopravní nehoda. Pravděpodobně nedodržení bezpečné vzdálenosti bylo příčinou této dopravní nehody bez zranění a bez alkoholu. Řidička jedoucí ve Volvu uviděla něco ležet na cestě, začala brzdit a zastavila. Za ní jedoucí řidič se Škodou Octavia nestihl zastavit a do Volva narazil. Nehoda se obešla bez zranění a bez přítomnosti alkoholu.
 
Před 20. hodinou odjeli dopraváci řešit dopravní nehodu na Policko. Mezi do obcí Bělý a Police nad Metují se nákladní vůz zřejmě vyhýbal protijedoucímu vozidlu, při tomto si najel více na nezpevněnou krajnici, kola se probořila, řidič sjel do hlubokého příkopu, kde se pravou stranou střechy vozidla zachytil o strom. Nehoda se obešla bez zranění, alkohol policisté vyloučili dechovou zkouškou.
 
V jedenáct hodin večer řešili dopravní policisté ještě nehodu v Náchodě. Řidič s vozidlem Fiat Punto je podezřelý z toho, po předchozím požití alkoholu zavadil o zaparkované vozidlo Ford, pak narazil do mostku přes řeku. Ke zranění osob při této nehodě nedošlo.
 
V sobotu kolem 7. hodiny vyjížděli policisté k dopravní nehodě, při které řidič vozidla Škoda Forman zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povaze na pozemní komunikace a na namrzlém povrchu dostal s vozidlem smyk. Vozidlo se převrátilo na střechu a zpátky na kola. Při této nehodě utrpěla jedna osoba lehké zranění a další spolujedoucí osoby drobné oděrky. Alkohol policisté vyloučili dechovou zkouškou.
 
Po deváté hodině vyjela nehodovka do obce Spy. Řidič s vozidlem Renault přejel přední částí vozidla po spraveném výtluku komunikace. Při tomto došlo k jeho uvolnění a poškození zadního disku vozidla. Výtluk pak ale ještě spadl na za ním jedoucí vozidlo Peugeot a poškodil mu přední část.
 
V neděli se stala na Broumovsku havárie. Řidič s vozidlem Chevrolet zřejmě najel na nezpevněnou krajnici, která ho stáhla, pravým předním rohem vozidla narazil do vzrostlého stromu. Vozidlo pokračovalo dále, kde zavadilo o další vzrostlý strom, pak se vrátilo zpět na vozovku a převrátilo se na bok a na střechu. Ke zranění osob nedošlo, dechová zkouška však policistům ukázala přítomnost alkoholu u řidiče.
 
Dopravní nehoda v Dolanech má zatím neznámého pachatele. Stala se mezi polednem a pátou hodinou odpolední v neděli. Dosud nezjištěný řidič a nezjištěným vozidlem poškodil zaparkované vozidlo Opel Astra.
 
Střet vozidla se zvěří srnka nepřežila a její život zhasl na vozovce u Hořiček v neděli ve 13.30 hodin.
 
V šest hodin večer vyjížděli policisté k obci Zblov. Řidič vozidla Audi zřejmě nepřizpůsobil v pravotočivé zatáčce rychlost jízdy svého vozidla a vlivem rychlosti dostal smyk. Ten ho vynesl za pravou krajnici vozovky, kde narazil do vzrostlého stromu. Řidič byl při nehodě zraněn. Policisté ale zjistili, že řidič má v evidenci blokaci řidičského oprávnění, řidičský průkaz mu byl zadržen.
 
nprap. Jana Pecoldová
6. 4. 2010

vytisknout  e-mailem