Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Velikonoční opilé bitky

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Hlídky v celém regionu o velikonočním pondělí řešily fyzická napadení. 

 

Série policejních výjezdů k nejrůznějším napadením začala o velikonočním pondělí už ve tři hodiny v noci, kdy policisté vyrazili do jednoho z uherskohradišťských barů. Tam na chodbě napadl devětačtyřicetiletý muž o téměř třicet let mladšího muže. Vzhledem k tomu, že mladík utrpěl nějaké odřeniny na hlavě a zranění na ruce, byl záchrannou službou převezen na ošetření do nemocnice. Policisté začali zjišťovat okolnosti tohoto napadení, kdy jednou z těch, která byla evidentní, byla opilost obou mužů.

Celé dopoledne neměli policisté hlášen žádný konflikt nebo rvačku, ale odpoledne bylo bohaté. O půl druhé vyjížděla hlídka do Husovy ulice v Uherském Hradišti, kde se slovně a fyzicky napadli tři muži, všichni tři ve věku jednadvacet let. Při konfliktu naštěstí nedošlo k žádnému zranění, opět zde sehrál roli alkohol a osobní spory.

Po třetí hodině vyjížděli buchlovičtí policisté do obce nedaleko Buchlovic, odkud volala napadená žena. Policisté po příjezdu zjistili, že její téměř čtyřicetiletý manžel ji krátce před telefonátem slovně napadal a přitom jí vyhrožoval ještě dalším násilím. Při svém opileckém řádění demoloval zařízení domu a z okna vyhazoval na dvůr nádobí i jídlo. Policisté zjistili, že mužova agresivita se dlouhodobě stupňovala a z jeho strany hrozilo pokračování v podobných útocích. Hned odpoledne jej policisté na deset dní vykázali z domu, aby napadaná žena měla prostor a čas tuto životní situaci řešit a to i za pomoci pracovníků ze zlínského intervenčního centra, na jejichž pomoc policisté ženu nasměrovali.

Ve stejnou dobu vyjížděla jedna hlídka hradišťských policistů do Starého Města, kde prozatím dva přesně neztotožnění muži napadli na ulici mladíka, kterému vzniklo takové zranění, s nímž musel být záchrannou službou převezen do nemocnice.

Druhá hlídka hradišťských policistů vyjížděla v těchto minutách k sídlišti Východ, kde před hospodou zůstal zraněný šestačtyřicetiletý muž. Podezřelý muž jej napadl pěstmi do obličeje, až muž upadl. Útočník v násilí pokračoval, i když byl muž na zemi. Kopal jej do břicha, zad i hlavy a pak z místa utekl. Napadený muž byl záchrannou službou převezen do nemocnice a policisté začali zjišťovat informace k útočníkovi a okolnostem napadení. I zde sehrál roli alkohol, který měli oba muži pít v hospodě předtím, než vyšli ven řešit svůj spor.

Po čtvrté hodině vyjížděli uherskoostrožští policisté do Hluku, kde měl dosud přesně nezjištěný muž napadnout před bufetem dva muže ve věku devatenáct a devětadvacet let. Útočník je měl bít do hlavy, kdy mužům nevzniklo zranění, které by vyžadovalo ošetření. Oba napadení byli také opilí.

Po páté hodině informoval lékař záchranné služby bojkovické policisty o tom, že z Bojkovic odváželi do nemocnice na ošetření mladého muže, který utrpěl zranění při napadení v jednom z domů v Bojkovicích. Hlídka vyjela do popsaného domu, kde zastihla podezřelého třiatřicetiletého muže, který následně s policisty odjel na oddělení k podání vysvětlení k okolnostem napadení a způsobeného zranění. Podezřelý muž se doznal k pití alkoholu před napadením.

Během těchto chvil hlídka hradišťských policistů zajišťovala čtyřiadvacetiletého muže, který neuposlechl policejní hlídku a opakovaně na ulici ve Starém Městě vyhrožoval obyvatelům jednoho z domů. Opilého mladíka policisté eskortovali na policejní oddělení.

Výjezdy k fyzickým útokům skončily o velikonočním pondělí těsně před půlnocí, kdy policisté jeli k jednomu z hradišťských domů, v němž manžel zfackoval svou manželku.

Jednotlivé případy jsou prozatím řešeny jako přestupky proti občanskému soužití, ale není vyloučené, že s probíhajícím prověřováním se nebude jednat o trestné činy.

 

2. duben 2013, por. Mgr. Aleš Mergental

vytisknout  e-mailem