Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Velikonoční svátky byly na Rakovnicku klidné

Řidiči neusedali za volant ani se zbytkovým alkoholem 

Dopravně bezpečnostní akce na Rakovnicku o velikonocích
 
     O kontrolách, které na řidiče čekaly o uplynulých velikonočních svátcích na silnicích, jsme již informovali.   Největší akce byla v našem regionu v pátek, 29. března 2013, v odpoledních a večerních hodinách.  Řidič se s hlídkami mohli setkat na Jesenicku, v Hořovičkách, Hořesedlýchg, u Krupé, Krušovicích, Novém Strašecí, na několika místech v Rakovníku a přilehlém okolí, Zbečně, Roztokách, Křivoklátu, Pískách, Zbečně, Zavidově, Šanově, Oráčově a dalších obcích.
     Policisté z dopravního inspektorátu a pořádkové policie, si celkem posvítili na 121 vozidel. Takový byl počet aut, která byla v rámci dopravně bezpečnostní akce zkontrolována na Rakovnicku. Bylo zjištěno celkem 49 přestupků. Z toho bylo zjištěno 35 přestupku porušení rychlosti, další přestupky byly zjištěny při porušení předpisů na železničních přejezdech či při dodržování používání bezpečnostních pásů. V rámci této akce nebylo zjištěno u kontrolovaných řidičů žádné požití alkoholických nápojů či požití omamných nebo psychotropních látek.
     Celkem se tak dá říci, že řidiči si opravdu dávali pozor a za volant neusedli ani se zbytkovým alkoholem. I v počtu dopravních nehod byl tento víkend klidný, celkem se stalo jen několik dopravní nehod, menšího charakteru.
 
nprap. Jana Žáčková
2. dubna 2013
    
 
 

vytisknout  e-mailem