Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Velikonoční svátky na cestách

KROMĚŘÍŽSKO: Policisté dohlíželi na bezpečnost účastníků silničního provozu.  

Prodloužený víkend s sebou obvykle přináší i hustší provoz na cestách. V pátek a také o velikonočních svátcích se proto policisté zaměřili na bezpečnost účastníků silničního provozu. Dopravní i pořádkoví policisté dohlíželi především na dodržování stanovené rychlosti, na to, zda jsou řidiči i spolujezdci připoutáni, zda řidiči za jízdy netelefonují a také na dodržování zákazu požívání alkoholu před nebo při jízdě.
Během pátku a Velikonočního pondělí zkontrolovali téměř tři stovky vozidel a zjistili 56 přestupků proti bezpečnosti a plynulosti provozu na pozemních komunikacích. Pětapadesáti řidičům za ně uložili blokové pokuty v celkové výši 32 500 korun. Jednoho přestupce oznámili správnímu orgánu k projednání.
Mezi nejčastější prohřešky patřilo nedodržení stanovené rychlosti, špatný technický stav vozidel a také to, že řidiči nebo spolujezdci nebyli za jízdy připoutáni bezpečnostními pásy. V obci Břest hlídka narazila na opilého cyklistu. Sedmašedesátiletý muž nadýchal 2,2 promile alkoholu.
V silničních kontrolách policisté pokračují také dnes. Už v ranních hodinách narazili na dva řidiče, kteří usedli za volant automobilu pod vlivem alkoholu. Oba nadýchali do jednoho promile. 
 
10. dubna 2012, por. Mgr. Simona Kyšnerová

vytisknout  e-mailem