Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Velikonoční svátky očima policistů

NÁCHODSKO – Alkohol byl téměř u všeho. 

Sobota 26. 3.

SPREJERSTVÍ – Dosud nezjištěný „umělec“ popsal červenou barvou betonovou opěrnou zeď železničního mostu v Náchodě. Způsobil škodu ve výši minimálně 10.000 korun. Policisté po pachateli přečinu poškození cizí věci nyní pátrají.

HLEDANÝ SE SÁM PŘIHLÁSIL – Na obvodní oddělení do Jaroměře se dostavil celostátně hledaný muž, nahlásil svůj současný pobyt a současně podal vysvětlení. Poté mohl odejít a policisté po něm odvolali pátraní.

SMYK NA MOKRÉ SILNICI – Svižná jízda se nevyplatila řidičce osobního vozidla Opel Corsa. Při jízdě od Josefova na Jásennou dostala v pravotočivé zatáčce smyk a skončila mimo vozovku. Při nehodě utrpěl lehké zranění, alkohol byl vyloučen dechovou zkouškou.

Neděle 27. 3.

TRÉNOVAL NA KOLEDU? – Do stavu silné opilosti se přivedl mladý muž v Křinicích na Broumovsku. V tomto stavu telefonicky vyhrožoval sebevraždou a při příjezdu hlídky si sedl na krajnici s nohama do silnice. V pět hodin odpoledne mu hlídka naměřila 2,97 promile alkoholu v dechu. Muže, nebezpečného sobě i okolí, policisté zajistili a odvezli na Protialkoholní záchytnou stanici do Hradce Králové.

RVAČKA V BARU – Náchodští policisté vyrazili po ránu do nonstop baru, odkud jim nahlásili napadení jednoho hosta a krádež peněženky. Host dostal po hádce úder do obličeje. Napadenému vznikla škoda ve výši 3.000 korun.

NEHODY S ALKOHOLEM I BEZ – Celkem 4 dopravní nehody zaznamenali dopravní policisté. Na dvou z nich se podílel alkohol, na jedné zvěř. Jedním účastníkem nehody byl motocyklista.

Jednu hodinu po půlnoci opustila silnici i s vozidlem řidička osobního automobilu v Meziměstí. Nebylo divu, že se neudržela na silnici, policisté jí totiž naměřili 3,01 promile v dechu. Zraněna nebyla.

Další nehodu s alkoholem měla na svědomí řidička v Broumově. Ta ještě navíc ani nevlastnila řidičský průkaz. V podobný čas, tedy okolo jedné hodiny po půlnoci při jízdě po Soukenické ulici nezvládla řízení, dostala smyk a narazila do sloupu elektrického vedení. Zraněn nikdo nebyl.

V jedenáct hodin dopoledne, tedy přímo za bílého dne, řidiči osobního vozidla v Novém Městě nad Metují v Černčické ulici skočila před kola srnka. Ten již nedokázal zabránit střetu a do zvířete narazil. Na osobním automobilu Hyundai mu vznikla škoda 50.000 korun.

V pět hodin odpoledne se vracel z výletu motocyklista na Kawasaki. Při průjezdu kruhový objezdem v Náchodě mu zřejmě nedal přednost řidič osobního vozidla jedoucí od Polska a do motocyklisty narazil. Ten při střetu utrpěl lehké zranění.

Pondělí 28. 3. 2016

PŘELOMENÁ ZÁVORA - Poškození železniční závory na přejezdu v Havlíčkově ulici v Hronově nahlásili na Velikonoční pondělí 28. 3. 2016 pracovníci drah policistům z místního obvodního oddělení. Policisté incident zadokumentovali a začali vyšetřovat jako přečin poškození obecně prospěšného zařízení. Tomu, že někdo ničil jen tak z rozmaru, napovídá poloha závory při poškození. Kdosi totiž ulomil 1 m dlouhou koncovou dřevěnou část v poloze zvednuto. Pachateli ovšem v případě dopadení hrozí až tříletý trest odnětí svobody.

HOŘÍČÍ KONTEJNERY - Požár kontejnerů vyšetřují jaroměřští policisté. Někdo zapálil dva blízké kontejnery v ulici Dr. Paula a v Bavlnářské. Plameny uhasili policisté hasicím přístrojem ze služebního vozidla. Pachateli za poškozování cizí věci hrozí až roční trest odnětí svobody.

KOLEDNÍCI ZA VOLANTEM - Dva opilce za volantem přistihli muži zákona v Jaroměři a v Náchodě. Prvnímu, tomu náchodskému, naměřili v jednu hodinu v noci 2,18 promile a druhému, jaroměřskému, v jedenáct dopoledne 1,1 promile alkoholu v dechu. Oba se zařadili do neslavných velikonočních statistik - více v článku Velikonoční svátky pod drobnohledem policie.

por. Mgr. Eva Prachařová
29. 3. 2016 v 15:30

vytisknout  e-mailem