Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Velikonoční události

NOVOJIČÍNSKO-Dopravní akce 

V průběhu období od 16. - 21. 4. 2014 v rámci celorepublikové dopravní akce zjistili novojičínští dopravní policisté téměř 120 přestupků, které vyřešili pokutou. Téměř stovka se týkala překročení povolené rychlosti. Deset přestupků v dopravě spáchali chodci a cyklisté. Alkohol během dopravní akce u řidičů policisté nezjistili

Alkohol v dopravě
V sobotu 19. 4. 2014 krátce po 24 hodině vyjížděli dopravní policisté k první dopravní nehodě. Opilý 23letý řidič nezvládl své vozidlo při průjezdu zatáčkou a následně havaroval do příkopu.

V převráceném vozidle utrpěl jak on tak jeho spolujezdec lehká zranění. Naměřené 2 promile alkoholu v krvi mluví za vše.
Dalším opilým řidičem byl 27letý muž ve vozidle BMW. Toho kontrolovali policisté následující noci po 1 hodině v Kopřivnici na ul. ČS armády. Kontrolou mu v krvi zjistili 1,5 promile alkoholu.

Poškozená vozidla
Z přečinu poškozování cizí věci a výtržnictví ve formě spolupachatelství jsou podezřelí tři opilí muži. Společně v časných ranních hodinách 21. 4. 2014 poškozovali zaparkovaná vozidla a ničili majetek v ulicích města  Nového Jičína.

Všichni muži ve věku od 18 do 20let byli novojičínskými policisty zadrženi. Následně dokumentovali vzniklé škody, které odhadem dosahují téměř 100tisíc korun u několika desítek zjištěných poškozených. Opilí procházeli ulicemi a ukopávali zrcátka automobilů, poškozovali popelnice a spreji malovali po vozidlech a stěnách budov.
Po samotném zadokumentování škod a výslechů poškozených budou podezřelí za své jednání po zásluze potrestáni. O výši trestu, náhradě škodu rozhodne soud.

Tisková zpráva ze dne 22. 4. 2014

por. Mgr. Petr Gřes
tiskový mluvčí
PIS Nový Jičín

vytisknout  e-mailem