Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Velikonoční víkend pod dohledem policistů

HODONÍNSKO: Někteří řidiči zbytečně riskovali a teď jsou bez řidičáků. 

 Prodloužený velikonoční víkend se z naší strany nesl ve zvýšené míře činnosti policejních hlídek na silnicích. Jak ukázaly výsledky, byl to správný záměr a podařilo se nám odhalit celkem deset řidičů, kteří neměli za volantem co dělat a mohli být nebezpeční jak sobě, tak ostatním účastníkům silničního provozu. Policisté při své činnosti zjistili celkem pět řidičů pod vlivem alkoholu, čtyři pod vlivem drogy a jednoho, který má vysloven zákaz řízení. Při silničních kontrolách pak policisté uložili také desítky blokových pokut za jiné dopravní přestupky.

V sobotu odpoledne zjistili dopravní policisté v obci Žarošice opilého osmačtyřicetiletého řidiče, který řídil osobní vozidlo. Při dechové zkoušce nadýchal 2,1‰ alkoholu a je velkým štěstím, že se během jeho jízdy nikomu nic nestalo. Nyní mu hrozí trestní stíhání a až roční trest odnětí svobody. Na dalšího nezodpovědného řidiče narazili dubňanští policisté v neděli odpoledne v místě jejich působiště. Při silniční kontrole zastavili sedmadvacetiletého řidiče, kterého kvůli jejich podezření podrobili testu na přítomnost drog. Ten vyšel pozitivně a určil, že řidič má v těle přítomnost amfetaminu. Za to mu hrozí trestní stíhání a až roční trest odnětí svobody. Na řidiče, který měl problém s policisty již v minulosti, narazili v pátek odpoledne kyjovští policisté. Do jejich hledáčku při silniční kontrole padl také čtyřiadvacetiletý řidič osobního vozidla. Policisté na místě zjistili nejen, že má vysloven zákaz řízení za předchozí dopravní přestupky, ale také nyní řídil pod vlivem drogy. Orientačním testem v jeho těle zjistili přítomnost amfetaminu. Za trestný čin Maření výkonu úředního rozhodnutí mu hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.
Tyto zjištěné problémy dávají policistům jasný impuls do budoucna, že silniční kontroly plní svůj význam a není na místě od nich upustit. S přítomností policistů na silnicích tak je potřeba stále počítat.

 
por. Bc. Petr Zámečník, 7. 4. 2015

vytisknout  e-mailem