Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Aktualizace - Velká pátrací akce po 91letém muži

PŘÍBRAMSKO - Příbramští kriminalisté pátrají již několik dní. 

AKTUALIZACE: 15. srpna 2014

ČAS: 20:00 hodin

I dnes probíhala na Příbramsku rozsáhlá pátrací akce po pohřešovaném seniorovi. Několik desítek policistů se opět vydalo do terénu a až do pozdního odpoledne se snažilo najít jedenadevadesátiletého muže. Na pomoc byl znovu povolán policejní vrtulník s termovizí, který monitoroval vytipované oblasti. Bohužel se neporařilo pohřešovaného důchodce zatím vypátrat.

nprap. Michaela Nováková
tisková mluvčí
P ČR KŘ Stč. kraje
15. srpna 2014

 

http://apikace.policie.cz/patrani-osoby/PersonDetail.aspx?person_id=8060814140111

Dne 14. srpna bylo po tomto 91letém muži vyhlášeno celostátní pátrání. Dne 13. srpna odešel v jedenáct hodin dopoledne na svou pravidelnou procházku, zřejmě do nedalekého lesního prostoru mezi Dobříší a Voznicí. Pohřešovaný chodil do lesa jednou či dvakrát denně na trase Dobříš – Větrník - Voznice. V minulosti se ale vždy vrátil domů. Neměl u sebe ani doklady, ani peníze či telefon. Dotyčný užívá léky na vysoký tlak a na ředění krve.

Oznámení o pohřešování jsme obdrželi ve středu v odpoledních hodinách. Následně byla zorganizována pátrací akce, které se zúčastnilo kolem 80 lidí, z řad policistů, strážníků, hasičů, dobrovolníků a příbuzných pohřešovaného. Do pátrání byl nasazen i vrtulník. Akce byla přerušena ve dvě hodiny v noci a od čtvrtečního rána pokračovala do pozdních nočních hodin. Opět na pátrání bylo kolem 80 lidí, opět vzlétl vrtulník. Navíc vypomáhalo 11 psovodů se psy ze Záchranné kynologické brigády. Propátrává se les mezi Dobříší, Voznicí, Chouzavou, Kytínem, Klondajkem, Trnovou a vrchem Hradec, kdy jde mnohdy o velmi špatně přístupný terén. I dnes, 15. srpna, pátrací akce pokračuje.

Popis osoby:
- 180 cm vysoký,
- štíhlé postavy,
- krátké vlnité vlasy prošedivělé barvy,
- modré oči,
- dioptrické brýle.

Popis oblečení:
- modrá bunda,
- černé tepláky,
- bílé botasky.

Veškeré poznatky k pohřešovanému je možné sdělit na kterékoliv oddělení Policie České republiky, na bezplatnou linku 158 nebo přímo příbramským kriminalistům na telefon 974 879 313 nebo 601 323 231.

por. Monika Schindlová
tisková mluvčí
P ČR Příbram
15. srpna 2014

 

Odkazy do noveho okna

pátrací akce

pátrací akce 

Detailní náhled

plánování trasy pátrání

plánování trasy pátrání 

Detailní náhled

příjezd policistů

příjezd policistů 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem