Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Velké dopravní omezení

Jihočeský kraj - Třeboň - Policisté s pracovníky Odboru dopravy a silničního hospodářství informují řidiče o měsíčním omezení provozu v Třeboni. 

Jindřichohradečtí dopravní policisté ve spolupráci s Krajským úřadem Jihočeského kraje, odbor dopravy a silničního hospodářství informují širokou veřejnost, že v termínu od příštího pondělí, tzn. 31. července 2017 do 2. září 2017, že z důvodu rekonstrukce kruhového objezdu v Třeboni (s plastikami kaprů) proběhne úplná uzavírka silnice I/34 v Třeboni (na tahu České Budějovice – Jindřichův Hradec) v okružní křižovatce se silnicemi II/154 a III/15512.

Stanovená objížka:

Vozidla nad 3,5 t směřující od Českých Budějovic na Třeboň a Jindřichův Hradec budou odkloněna v Českých Budějovicích ze silnice I/34 na silnici I/3 ulice Pražská, po této silnici bude obousměrná objížďka vedena směrem na Veselí nad Lužnicí, přičemž vozidla směřující na Třeboň budou před Veselím nad Lužnicí, odkloněna na silnici I/24 směr Lomnice nad Lužnicí a Třeboň, zatímco vozidla směřující na Jindřichův Hradec budou pokračovat až k dálnici D 3, dále pojedou po dálnici až k mimoúrovňové křižovatce se silnicí I/3 u Žíšova, od této křižovatky dále po silnici I/3 až k silnici I/23 směr Jindřichův Hradec a po silnici I/23 zpět na silnici I/34 v Jindřichově Hradci.

Pro vozidla nad 3,5 t jedoucí po silnici I/34 od Českých Budějovic a směřující na Nové Hrady bude vyznačena objízdná trasa s odkloněním ze silnice I/34 za Štěpánovicemi na silnici III/14613, po této silnici a dále po silnici III/1469 přes Libín do Domanína a odtud po silnici II/155 až na křižovatku se silnicí II/154 v Třeboni a dále po silnici II/154 přes Šalmanovice do Nových Hradů.

Vozidla nad 3,5 t jedoucí od Nových Hradů do Č. Budějovic budou ze silnice II/154 odkloněna v Šalmanovicích na silnici III/1504 a dále pojedou po silnici III/1505 do  Suchdola nad Lužnicí a odtud po silnici I/24 do Třeboně, kde najedou na výše uvedenou objízdnou trasu přes Lomnici nad Lužnicí.

Objízdná trasa pro vozidla do 3,5 t a autobusy veřejné linkové dopravy ve směru od Č. Budějovic do Jindřichova Hradce bude vedena obousměrně po dočasné panelové komunikaci přes parkoviště Penny marketu v Třeboni, a to odbočením ze silnice I/34 vlevo těsně před uzavřenou okružní křižovatkou, a dále po silnici III/15515 ulicí Táboritská na okružní křižovatku se silnicí I/24 ulicí Pražská a dále po silnici I/24 ulicí Jiráskova k mimoúrovňové křižovatce se silnicí I/34 s výjezdem na Jindřichův Hradec. Dále bude pro tato vozidla přijíždějící od Nových Hradů vyznačena v Třeboni obousměrná objízdná trasa od Palackého náměstí ulicí Sokolská a Jiráskova s návazností na výše popsanou objízdnou trasu.

Zároveň dojde k zrušení autobusových zastávek:

Po dobu uzavírky nebude obsluhována zastávka Třeboň,Táboritská, a to pro linky 340300, 340340, 340350. Náhradní zastávka nebude zřízena.

ing. Pavel Havlík, Krajský úřad Jihočeského kraje – viz http://www.kraj-jihocesky.cz/

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

26. července 2017

vytisknout  e-mailem