Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Velký „úklid“ toxi týmu

KLADENSKO – Z deseti obviněných skončili čtyři ve vazební věznici. 

Kriminalisté, kteří se zabývají drogovou trestnou činností, byli opět úspěšní. Během necelých dvou měsíců se jim podařilo „uklidit“ deset osob, které distribuovaly drogy. Jeden pervitin i vyráběl. Čtyři z deseti obviněných, skončili ve vazbě. Toxi týmu pomáhali při některých realizacích i policisté z kladenského oddělení hlídkové služby. Ti s beranidlem udělali dealerům ranní budíček.

Vyšetřovatelky kriminální policie po veškerých služebních úkonech zahájily trestní stíhání u deseti osob, a to pěti žen a pěti mužů, které obvinily ze spáchání trestného činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

Všichni obvinění distribuovali ve velkém pervitin i marihuanu minimálně několika desítkám svým koncovým odběratelům. Nicméně čtyři z těchto deseti, dvě ženy a dva muži, putovali rovnou do vazební věznice, neboť se této trestné činnosti dopouštěli opakovaně a byli za ni v posledních třech letech odsouzeni. Jeden kromě prodeje pervitinu tuto drogu i vyráběl, a to jak pro vlastní potřebu, tak i za účelem získání finančního zisku.

Při domovních prohlídkách kriminalisté zajistili varnu, která obsahovala skleněné baňky, teploměry, trychtýře, kanystry s hadičkami, léky a chemikálie potřebné pro výrobu pervitinu. Kromě toho také zajistili několik digitálních vah, několik desítek plastových uzavíratelných sáčků, a to jak naplněných krystalickou látkou a zelenou sušinou, tak i prázdných.

Osmi osobám hrozí v případě pravomocného odsouzení až pětiletý pobyt za mřížemi, dvěma, dalším až deset let, neboť byly v posledních třech letech za drogovou trestnou činnost již odsouzeni.


por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Středočeského kraje
10. července 2023

vytisknout  e-mailem