Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Velmi nebezpečná hra

ŽĎÁRSKO: Incident na železniční trati objasněn 

      V úterý 11. října 2011 přijali policisté na lince 158 k oznámení o poškození skleněné výplně okna u motorového vozu. K poškození jedné části okna došlo na železniční trati mezi zastávkami Velké Meziříčí - Zastávka a Velké Meziříčí - Hlavní nádraží. Policisté prověřovali, zda poškození místní lokálky způsobil neznámý pachatel nebo zda mohl neznámý předmět, pravděpodobně kámen, odlétnout z terénu. Škoda na poškozeném voze je vyčíslena na 20 000 korun.

     V současné době se kriminalistům z oddělení obecné kriminality ve Žďáře nad Sázavou ve spolupráci s policisty z Obvodního oddělení Policie ČR Velké Meziříčí v opravdu krátkém čase podařilo objasnit toto velmi nebezpečné jednání. Z poškození vlaku je podezřelý mladistvý, se kterým bude vedeno trestní řízení. Kdyby byl plnoletý, hrozil by mu trest odnětí svobody až na jeden rok.

     Mladík si zřejmě neuvědomil, do jak nebezpečné hry se pustil. Bezprostředně ohrozil bezpečnost na trati i bezpečnost jedoucího vlaku. Při tomto incidentu nebyl strojvedoucí zraněn, a proto mohl na vzniklou situaci ihned reagovat. Prudké zpomalení rychlosti vlaku za použití brzd ale nemusí očekávat pasažéři, kteří si mohou přivodit různá zranění.

por. Mgr. Jana Martincová, komisař

14. října 2011

vytisknout  e-mailem