Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vězení ho nepolepšilo

TEPLICKO - Recidivista vykrádal hlavně chatky; Hledáme svědky nehody... 

Vězení ho nepolepšilo

     Ani čtrnáct předchozích trestů neodradilo 37letého recidivistu od páchání trestné činnosti. Muž je podezřelý, že koncem dubna vnikl v Bílině do zahradní chatky, odkud odcizil peněženku s doklady, finanční hotovostí a platební kartou. S její pomocí pak provedl několik plateb za jídlo a cigarety, dokud majitel kartu nezablokoval.

     Je také podezřelý, že v teplickém obchodním centru společně s další osobou odcizil dětské oblečení v hodnotě přes dva tisíce korun, policisté ho také viní, že v Teplicích vnikl do zahradní chatky, odkud si odnesl peněženku s finanční hotovostí. Začátkem května vykradl v Teplicích další chatku, ze které si odnesl mobil a peněženku. Celkem způsobil škodu téměř devět tisíc korun, policisté ho obvinili z přečinů krádeže, neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a porušování domovní svobody.

Hledáme svědky nehody

     Žádáme občany o podání svědectví v souvislosti s nehodou, ke které mělo dojít 9. července 2021 v době od 15:00 do 18:10 hodin v Teplicích, ul. Opavská u č. p. 2624.  Neznámý řidič měl poškodit zaparkované vozidlo Mitsubishi a z místa nehody ujet, aniž by splnil svou zákonnou povinnost. Policisté žádají případné svědky, kteří by mohli poskytnout relevantní poznatky vedoucí k objasnění příčin a okolností nehody, případně mají k dispozici kamerové záznamy, aby se přihlásili na Dopravní inspektorát Teplice, ul. Husitská 5, telefon 974 439 260, nebo na bezplatnou linku 158.

V Bílině zmizel vozík

     Škodu přes třináct tisíc korun způsobil neznámý zloděj, který v Bílině vnikl na zahradu u rodinného domu, odkud ukradl přípojný vozík za auto. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro přečin krádeže a po vozíku i zloději, kterému hrozí až dvouleté vězení, intenzivně pátrají.

12. července 2021, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pio@pcr.cz

vytisknout  e-mailem