Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Vietnamec zahradníkem

Lounsko – policisté objevili v Podbořanech pěstírnu konopí 

V Podbořanech 2.8.2010 se policistům podařilo odhalit pěstírnu konopí. Dříve, než pěstitel mohl sklidit úrodu, předešli jej policisté z lounské kriminálky ve spolupráci s obvodním oddělením v Podbořanech a s cizineckou policií. Na pomoc byl do akce přizván i pyrotechnik, protože okolí pěstírny bylo chráněno před nezvaným hostem nástrahami ve formě nášlapných prken, drátů a napnutých listů pilek ukrytých v trávě. V objektu policisté napočítali celkem 1626 rostlin vysoce kvalitního konopí pěstovaných pomocí hydroponického systému.
 
O vše se staral Vietnamec, jehož totožnost zjišťovali cizinečtí policisté. Cizinec u sebe neměl doklady a na pomoc byl přizván specialista na doklady, aby zjistil o koho se jedná. Portrétní identifikací a ověřením otisků prstů určil, že se jedná osobu, která již měla co dočinění s policií. Vietnamec se před půl rokem prokazoval padělanými doklady a za to se dostal před soud. Vyhýbal se však řízení a stal se celostátně hledanou osobou. Na území České republiky pobýval již nelegálně. Vietnamec je podezřelý z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Nyní mu hrozí až deset let odnětí svobody.
 
Pěstování takového množství rostlin si žádá také značný přísun elektrického proudu. Pěstírna však odebírala elektrický proud načerno a pracovníci ČEZ odhadli výši ceny za nelegální odběr na 320 000 korun měsíčně. 
 
Inspektorát cizinecké policie Chomutov poskytl do akce 13 policistů, včetně tří specialistů na vyhodnocování dokladů a vozidlo s termovizí.

vytisknout  e-mailem