Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

VII. Mezinárodní konference bezpečnostního managementu 2010

Projekt "Bezpečné město Plzeň" uspěl v silné konkurenci 

Ve dnech 25.-26.května 2010 se uskutečnil v Praze již VII. ročník Mezinárodní konference bezpečnostního managementu, který se letos konal pod záštitou ministra vnitra pana Peciny a jeho 1. náměstka pana Komorouse. Odborným garantem byla česká pobočka mezinárodního sdružení bezpečnostních profesionálů ASIS International.
Nosným tématem této konference, která byla rozdělena do několika tématových bloků, bylo omezování korupce, regulace lobbingu, interní kriminalita a efektivita veřejných zakázek.Dalším neméně důležitým tématem, bylo předcházení a řešení sociálně-patologických jevů  jako je drogová závislost, neboť drogy jsou stále větším celospolečenským problémem především proto, že z ní vyplývají ostatní patologické jevy, jako je kriminalita, šikana, rozpad rodin, zadlužování.
Během této konference bylo provedeno vyhodnocení soutěže Bezpečnostní manager roku a Bezpečnostní projekt roku 2009. Na této konferenci měla i Plzeň své zástupce z Odboru bezpečnosti a prevence kriminality MMP, kteří do soutěže přihlásili bezpečnostní projekt – Bezpečné město, který je v Plzni pilotním projektem v rámci ČR.  
V silné konkurenci 10 dalších přihlášených projektů, se Plzeň umístila na pěkném 2-3 místě
 
Toto ocenění nás opět utvrdilo v tom, že projekt Bezpečné město je smysluplný a že společně s občany Plzně dokážeme vybudovat Plzeň bezpečnější.
Zdroj: Odbor bezpečnosti a prevence kriminality MMP. Bezpečný kraj - aktuality. VII. ročník Mezinárodní konference bezpečnostního managementu.

vytisknout  e-mailem