Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkend na Královéhradecku

Zloděj ukradl ponorné čerpadlo 

V průběhu posledního prázdninového víkendu zaevidovali královéhradečtí policisté 74 přestupků a 18 nově spáchaných trestných činů. Tradičně nejvíce přestupků jsme zaznamenali v dopravě. Motoristé se dopustili 32 přestupků, které byly v převážné míře řešeny na místě, a to blokovou pokutou. Mezi nejčasnější dopravní prohřešky patřilo nedodržování nejvyšší povolené rychlosti, nerozsvícená světla nebo nevyhovující technický stav vozidla. O víkendu šetřili muži zákona 14 přestupků majetkové povahy a 2 případy narušující občanské soužití. S blížícím se koncem prázdnin věnovali dopravní policisté pozornost rizikovým místům v regionu a dohlíželi na plynulost a bezpečnost silničního provozu.
 
V pátek (28. 8. 209) šetřili královéhradečtí policisté krádež v ulici Pražská v Hradci Králové. Neznámý pachatel vešel do prodejny a prohlížel si zboží. Zloděj využil chvilkové nepozornosti prodavače a odcizil vystavené ponorné čerpadlo. Způsobil tak škodu ve výši téměř 11.000 korun.
 
Po poledni řešili policisté obvodního oddělení 3 krádež jízdního kola v ulici Sokolská v Hradci Králové. Nešťastná žena policistům sdělila, že si chtěla zahrát tenis, a proto si své jízdní kolo uzamkla na oploceném tenisovém kurtu. Když žena na sousedním kurtu hrála tenis, neznámý pachatel využil situace a jízdní kolo odcizil. Okradená paní přišla o jízdní kolo v hodnotě 15.000 korun.
 
V nočních hodinách přijali královéhradečtí policisté hlášení o krádeži kabelky z restaurace v ulici V Kopečku, Hradec Králové. Okradená žena policistům vypověděla, že v restauraci pracuje. Po směně, kdy restauraci opustili poslední hosté, si odložila svou kabelku do jednoho z boxů a odešla do kanceláře. Když se pro kabelku vrátila, již ji nenašla. Neznámý pachatel zřejmě využil toho, že nebyly zamčené vchodové dveře restaurace a kabelku ukradl. Žena tak přišla o osobní doklady, dva mobilní telefony a peněženku. Celková škoda byla stanovena na 3.400 korun.
 
V sobotu (29. 8. 2009) dopoledne vyjížděla policejní hlídka k případu poškození osobního vozidla v ulici Selicharova v Hradci Králové. Majitel vozidla policistům vylíčil, že předešlý večer zaparkoval své auto na parkovišti a odešel domů. Před polednem se muž k vozidlu vrátil a zjistil, že mu neznámý vandal utrhl zadní stěrač a prošlápl střechu. Způsobenou škodu nebyl majitel auta schopen vyčíslit.
 
Kolem třinácté hodiny řešili muži zákona případ krádeže nákupní tašky v ulici Pilnáčkova v Hradci Králové. Starší žena policistům sdělila, že se se svou kamarádkou rozhodla navštívit obchodní dům a nakoupit potraviny. Obě ženy společně nakoupily a vrátily se na parkoviště k vozidlu, kam začaly zboží vykládat. Poškozená žena pak odešla vrátil nákupní vozík, a když se k vozidlu vrátila, zjistila, že jí z kufru zmizela nákupní taška. Neznámý lapka zřejmě využil toho, že vozidlo nebylo řádně zabezpečeno a tašku odcizil. Okradená paní tak přišla o osobní doklady, mobilní telefon a finanční hotovost ve výši 1.500 korun.
 
V neděli (30. 8. 2009) v noci byli přivolání královéhradečtí policisté k dopravní nehodě mezi obcemi Osičky a Rohoznice. K dopravní nehodě došlo tím, že řidič osobního vozidla vyjel mimo silnici, narazil do sloupku dopravní značky a poté skončil v poli. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Muž se následně podrobil dechové zkoušce, která potvrdila 1.60 promile alkoholu v dechu. Celková škoda na osobním vozidle a dopravní značce byla stanovena na 155.000 korun.
 
Dopoledne šetřili policisté poškození osobního vozidla na Husově náměstí v Nechanicích. Majitel vozidla policistům sdělil, že předešlý podvečer zaparkoval své vozidlo na parkovišti a odešel. Druhý den dopoledne se muž k vozidlu vrátil, kde ho čekalo nepříjemné překvapení. Neznámý vandal ulomil platový kryt z pravých předních dveří a ohnul zadní stěrač. Pachatel svým jednáním způsobil celkovou škodu ve výši 2.000 korun.
por. Marta Trávníčková
31. srpna 2009

vytisknout  e-mailem