Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkend

v regionu 

Během uplynulého víkendu 17. až 19. 10. 2008 policisté zpracovali 101 spisů. Říjnové babí léto jim přineslo 28 nových trestných činů, 37 přestupků a 36 obyčejných čísel jednacích.

Již tradičně policisté jako poslední instance doručovali písemnosti osobám, které si nepřebíraly úřední poštu. Dvakrát tak předali adresátům dopisy od náchodského soudu, jedenkrát předvolání k výslechu na kriminální policii. V rámci policejních činností policisté pátrali i po celostátně hledaných osobách. Na základě místních znalostí se podařilo náchodské policejní hlídce při obchůzkové činnosti na Plhovské ulici zadržet celostátně hledaného muže. Místo vycházek v podzimním slunci mu tak policisté zařídili pokoj ve vazební věznici v Hradci Králové, kam ho ještě týž den dopravili policejní eskortou.

Přestupky se tentokrát o víkendu odehrávaly převážně v dopravě. Policisté neukázněným motoristům v regionu uložili více než desítku pokut. V páteční odpoledne měli smůlu ti, kteří nedodržovali dopravní předpisy v Novém Městě nad Metují. Policejní hlídka tam dvěma řidičům uložila blokové pokuty ve výši 1.000 korun za telefonování za jízdy. V neděli v odpoledních hodinách pak při projíždění městem přístihli policisté 8 motoristů, kteří překročili nejvyšší povinnou rychlost, sedm jich dostalo 1.000 korun pokuty, osmý, už skoro závodník, 2.500 korun. Všem provinilcům policisté samozřejmě odeslali záznamy o přestupcích do bodového systému, kde jim úředníci odboru dopravy strhnou patřičné body. Policisté v Teplicích nad Metují pak v sobotu i v neděli pokutovali řidiče, kteří nerespektovali zákazové značky a parkovali automobily v chráněné krajinné oblasti. Za porušení zákazové značky uložili čtyřem řidičům pěti set korunové pokuty.

Policisté z Jaroměře, Nového Města nad Metují, Hronova a České Skalice pak ještě vyjížděli k drobným krádežím, zejména se jednalo o mobilní telefony, k fyzickým potyčkám před restauracemi. V sobotu v časných ranních hodinách policejní hlídka vyjížděla k čerpací stanici v Jaroměři, odkud zaměstnankyně nahlásily, že nějaký řidič bílého osobního vozidla natankoval pohonné hmoty za 1.300 korun a ujel. Hronovští policisté zase pátrají po zloději, který z rozestavěného domku odcizil 2 metry měděného okapu.

Jaroměřští v neděli dopoledne řešili krádež v Plusu, kdy si mladý muž uložil do bundy tlačenku a romadur, které nehodlal zaplatit. Ostraha prodejny však mládenci nedovolila s "voňavým" úlovkem zmizet a přivolala na něj policii. Nákup v hodnotě sedmdesáti korun musel muž vrátit a policisté mu napařili 1.000 korun pokuty.

Trestná činnost se o víkendu odvíjela zejména na majetkovém základu. Nejvíce policisté zaznamenali vykradených chat a chalup, možná jak se lidé přijeli na víkend plný sluníčka opět jednou rekreovat do svých víkendových domečků. Zloději vždy násilím překonali otvory jako dveře, okna nebo vikýře a z chat kradli vše, co se  jim zdálo cenné. Za víkend řešili policisté také třikrát řízení bez řidičského oprávnění, dvakrát fyzické napadení a krádež nafty.

vytisknout  e-mailem