Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Terčem zlodějů jízdní kola

RYCHNOVSKO - Nezvaný host kradl i v horské chalupě. 

Jízdní kola byla pro zloděje v kurzu i tento srpnový víkend. Některé z pobertů ani chalupářská a chatařská sezóna v plném proudu neodradila od jejich nezákonné návštěvy.

ilustrační fotoPolicisté Obvodního oddělení Rokytnice v Orlických horách šetřili vloupání do rekreačního objektu. Během pracovního týdne se do chalupy v Orlickém Záhoří vloupal doposud neznámý pachatel. Majitel po příjezdu na víkendový pobyt zjistil pohyb nezvaného hosta i ve stodole, patřící k budově. Poberta ze staveb ukradl elektrické nářadí, sekačku, hliníkový žebřík a betonový poklop ze studny. Škoda této krádeže je vyčíslena na více než 15.000 korun.

Řádně uzamčené kolo nebylo překážkou pro lapku v Dobrušce. Ze stojanu před restaurací trekingové jízdní kolo zn. Apache Arrow v sobotních nočních hodinách po přestřižení zámku poberta ukradl a zřejmě na něm odjel. Majitelce způsobil škodu 9.000 korun.

Z kolárny jednoho bytového domu ve Vamberku zmizelo jízdní kolo. Majitelka na krádež dámského bicyklu zn. Superior přišla v sobotu odpoledne. Krádež šetří policisté Obvodního oddělení Kostelec nad Orlicí.

Policisté z rychnovského Dopravního inspektorátu se ve dnech 18. - 22. 8. zúčastnili další celorepublikové dopravně bezpečnostní akce. Během ní hlídky zkontrolovaly 171 řidičů osobních i nákladních vozidel, u nichž zadokumentovaly 55 dopravních přestupků. Ve 42 případech řidiči překročili povolenou rychlost. Mezi další prohřešky patřila jízda bez použítí bezpečnostních pásů, překročení hmotnosti vozidla nebo nedodržení bezpečnostních přestávek a doby jízdy. V jednom případě řidič usedl za volant po předchozím požití alkoholu.
Dopravně bezpečnostní akce budou nejen na Rychnovsku pokračovat i nadále, konec prázdnin klepe na dveře a již za necelý týden se tisícovky dětí vydají na cestu do škol. I na to, aby jejich cesta z prázdnin do školního roku byla co nejbezpečnější, budou policisté bedlivě dohlížet.

por. Mgr. Alena Kacálková
25. srpna 2014

vytisknout  e-mailem