Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Víkend karvinských policistů

Karviná - několik recidivistů se vrátí zpět do vězení... 

Během víkendu karvinští policisté zadrželi a obvinil několik pachatelů


 

Vrátil se na stejné místo činu


 

V září se vrátil z vězení, kde si odpykával trest za vloupání do rodinných domů. Jeho teritoriem tehdy byly domy v městské části Mizerov. Jeho náprava byla neúčinná. Desátý den na svobodě se vrátil zpět, znovu pod rouškou tmy se vloupal do rodinného domu. Místo zvolil stejné jako při předchozích vloupání.


 

V pátek 9.11., asi hodinu po půlnoci, na ulici Mizerovské 30letý muž vnikl na pozemek u domu. Po vysazení skleněné tabule vstupních dveří se dostal do samotného domu. Po spuštění alarmu z místa utekl. Ne, však daleko. Majitel domu ihned kontaktoval policisty a pachatele se podařilo krátce po činu zadržet.


 

Během výslechu byly 30letému pachateli prokázány další vloupání.


 

V noci na 6. října, na Mizerovské ulici, vnikl přes pootevřené okno WC do domu. Uvnitř odcizil peníze, osobní doklady, platební karty. Majitelům krádeží způsobil škodu ve výši 41 700 Kč.


 

Na Včelařské ulici se dopustil vloupání v noci 6. listopadu. Rozbil skleněnou výplň dveří do sklepa a pokračoval do obytné části domu. Tam byl vyrušen majitelkou a utekl. Poškozením způsobil škodu ve výši 200 Kč.


 

Komisař proti pachateli zahájil trestní stíhání a obvinil ho ze spáchání pokračujícího trestného činu krádeže vloupáním, porušování domovní svobody a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.


 

Vloupání se dopustil přesto, že byl rozsudkem Okresního soudu v Karviné, ve spojení s rozsudkem Krajského soudu v Ostravě, uznán vinným mimo jiné ze spáchání trestných činů krádeží vloupáním k trestu odnětí svobody v trvání 2 let a 6 měsíců, který vykonal dne 6. 9. 2012.


 

Zadržen mezi sklepy


 

Při prohledávání sklepních kójí byl vyrušen nájemníkem. Po zadržení putoval na policejní služebnu.

Muži ve věku 50 let bylo prokázáno vloupání do několika sklepních kójí. Pro lup se vydal v brzkých ranních hodinách, do domu na třídě Osvobození. Páčením poškodil vchodové dveře, ve sklepních prostorách násilně postupně vnikl do kočárkárny a sklepních kójí. Předběžná škoda byla vyčíslena na 1 200 Kč.

Pachatel, který byl v minulosti již 8x soudně trestán byl naposledy odsouzen v listopadu loňského roku k odnětí svobody podmíněně ve výměře 12 měsíců, se zkušební dobou do roku 2014.

Ve věci bude vedeno zkrácené přípravné řízení.


 


 

Kořistí byl stavební materiál

S přispěním všímavého občana a ve spolupráci se strážníky byli v neděli zadrženi dva muži ve věku 30 a 31 let. Pachatelé si vytipovali stavební materiál určený k revitalizaci domu na ulici Březové v městské části Ráj. Z místa odcizili 10 kusů pytlů tepelně izolační omítky, 300 kusů fasádních hmoždinek a kotvící trny. Stavební firmě způsobili škodu ve výši 7 400 Kč.

Starší ze dvojice byl v posledních třech letech Okresním soudem v Karviné, s odvolání ke Krajskému soudu v Ostravě, za spáchání zločinu loupeže odsouzen k nepodmíněnému trestu odnětí svobody v délce trvání 48 měsíců.

Mladší z pachatelů se nedávno vrátil z výkonu trestu, kde si odpykával trest za majetkovou trestnou činnost.

por. Mgr. Zlatuše Viačková, komisař PIS Karviná
 

vytisknout  e-mailem