Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Víkend na Blanensku

BLANENSKO: Kontrolovali jsme bary i řidiče. 

V průběhu celého roku kontrolují policisté ať už v rámci běžného výkonu služby či na větších kontrolních akcích dodržování zákazu popíjení alkoholu u osob, kterým ještě nebylo 18 let. Takováto preventivní akce proběhla i v noci z pátku na sobotu 13. září na Blanensku. Zda nejsou nezletilí pod vlivem alkoholu jsme kontrolovali hned v několika podnicích v Blansku i Rájci-Jestřebí. U dvou dětí jsme zjistili požití alkoholu, nejvíce jsme naměřili šestnáctiletému mladíkovi a to 0,81 promile. Obsluha, která mladistvému alkohol prodala, dostala blokovou pokutu. Policisté v těchto případech informují orgán sociálně právní ochrany dětí a rodiče. Osoby, které alkohol mladistvému podaly, jsou řešeny blokovou pokutou nebo ve správním řízení.

V rámci kontrol jsme se zaměřili i na řidiče. Uložili jsme další tři blokové pokuty za technický stav vozidla. Ke správnímu orgánu jsme předali přestupek řidiče, kterému jsme v Rájci- Jestřebí naměřili 0,9 promile alkoholu.

To však nebyl jediný víkendový hříšník. V pátek večer odhalili policisté v Blansku šoféra, který přiznal, že usedl za volant po požití piva. Naměřili mu 0,56 promile. Pětapadesátiletý milovník zlatavého moku se tak bude zodpovídat z přestupku u správního orgánu. Stejně tak i dva řidiči, kteří neprošli policejní kontrolou v sobotu 13. září v ranních hodinách. V Boskovicích měl mladý šofér pozitivní test na kanabis a v Ostrově u Macochy doplatil na zbytkový alkohol pětadvacetiletý mladík.

por. Mgr. Alice Musilová, 15. 9. 2014

vytisknout  e-mailem