Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkend na Chrudimsku

Opět alkohol za volantem, z trestné činnosti převládala majetková trestná činnost 

O uplynulém víkendu policisté chrudimského regionu přijali a zaevidovali celkem 18 přestupků a 12 trestných činů. Deset přestupků bylo z oblasti dopravy, vyřešeny byly na místě a viníci zaplatili blokové pokuty. Ostatní přestupky se týkaly občanského soužití, zpronevěry jízdního kola,kdy poškozená oznámila na policii, že své jízdní kolo svěřila jednomu muži s tím, že jí kolo opraví. To se však nestalo a muž její jízdní kolo údajně prodal.
Další přestupek -  požár lesního porostu u rybníka Zaháj mezi obcemi Slatiňany a Nasavrky. Zatím nezjištěné osoby prováděly vytěžení náletových dřevin a odklizení ořezaných větví v okolí rybníka. Tyto osoby údajně ořezané větve pálily. Vyšetřovatel požárů uvedl jako příčinu nedbalost při pálení větví. Hmotná škoda činí 4.500 Kč.
K  založení černé skládky v lese u Prachovic místní části Bučina se dopustil zatím neznámý pachatel, který v těchto místech složil  betonovou suť.
Skutečští policisté se v neděli po dvanácté hodině zabývali oznámenou události - pád stromu u rekreační chaty v katastru obce Leštinka. Došlo k vyvrácení jehličnatého stromu a  jeho pádu na přístřešek, ve kterém bylo zaparkováno osobní vozidlo Škoda Octavia. Dále došlo k poničení oplocení pozemku včetně elektricky ovládané brány a zničení sloupu elektrického vedení. Hmotná škoda v případě této škodní události činí 535.000 Kč.
Také v těchto dench sdělili ve zrkáceném přípravném řízení podezření 24letému mladíkovi z poškozování cizí věci, který se dopustil  poškození pomníku ve Skutíčku.
Oznámené trestné činy byly především charakteru majetkového. Vloupání do rekreačních chat, odcizení osobního vozidla, krádež okapových svodů vloupání do garáže, krádež nafty, krádež peněženky na taneční zábavě.
V pátek po dvaadvacáté hodině byl jako spolujezdec ve vozidle Renault 19 kontrolován policisty z Třemošnice 29letý muž z Rychnova nad Kněžnou. Při kontrole policisté zjistili, že na tuto osobu je vydán Okresním soudem v Rychnově nad Kněžnou příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody. Muž byl eskortován do Vazební věznice v Hradci Králové.
Třemošničtí muži zákona v sobotu zadrželi na základě předchozího souhlasu státního zástupce 33letého muže z Běstviny. O zadržení osoby bylo vyrozuměno Okresní státní zastupitelství v Pardubicích a pardubická kriminální policie. Zadrženého muže si osobně převzal pardubický kriminalista k provedení dalších úkonů. Vyhlášené pátrání po této osobě bylo zrušeno.
 
Dopravní policie šetřila šest dopravních nehod. Dvě osoby byly těžce zraněny.Dva řidiči způsobili dopravní nehodu pod vlivem alkoholu. Další řidič, který způsobil těžké zranění cyklistovi odmítl odborné lékařské vyšetření tak i odběr krve.
Podnapilý řidič byl kontrolován řemošnickou policejní hlídkou v obci Bojanov. Jednapadesátiletý muž řídil osobní motorové vozidlo Citroen. Policisté řuidiče vyzvali k provedení dechové zkoušky pomocí trubičky Altest. Dechová zkouška byla pozitivní. Trubička se zabarvila zeleně až po rysku. Na základě této orientační zkoušky byl řidič vyzván k lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve, což odmítl. Policisté mu na místě zadrželi řidičský průkaz a další jízdu zakázali.
nprap. Věra Hamáčková
27.4.2009

vytisknout  e-mailem