Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkend na Chrudimsku

O víkendu převládalo násilí slovní i fyzické 

Násilí mezi občany policisté šetří neustále. O víkendech možná i častěji. Všichni víme, že násilím se nic nevyřeší. Policisté na Chrudimsku šetřili od pátku do neděle především přestupky na úseku občanského soužití.
Několik z nich lze uvést :
K  přestupku na úseku občanského soužití řeší policisté v Chrasti. Dne 6.2.2009 v obci Lukavice ve večerních hodinách vozidlem zastavili dva muži automobil poškozeného 18letého mladíka. Své vozidlo postavili tak, aby poškozený nemohl pokračovat v jízdě. Oba podezřelí mladíka chytili za mikinu a začali mu vulgárně nadávat. Okolnosti celého případu jsou teď v šetření policistů.
V jedné obci v rodinném domě na  Heřmanoměstecku se neshodli v pátek  v odpoledních hodinách otec se synem. Syn byl v podnapilém stavu, když došlo ke slovní rozepři. Policisté tento případ uzavřeli oznámením k projednání ke komisi pro projednávání přestupků při obecním úřadu.
V sobotu dne 7.2.2009  po dvaadvacáté hodině oznámil na polici muž, že byl napaden neznámý mladíkem. Stalo se v Chrudimi na autobusovém nádraží. Poškozený utrpěl pouze bouli na hlavě.
K dalšímu násilí došlo v sobotu  po jedné hodině v noci před restaurací v obci Heřmanův Městec – Konopáč. Neznámým pachatelem zde byl napaden 18letý mladík úderem do obličeje. Napadený mladík byl rychlou zdravotnickou službou převezen do nemocnice v Chrudimi k ošetření.
Dalším šetřeným přestupkem proti občanskému soužití je fyzické napadení 40letého muže v prostorách baru ve Skutči. Policisté zatím ještě násilníka nezjistili.
Ke vzájemnému fyzickému napadení dvou mladíků  došlo dne 8.2.2009 v Hlinsku před druhou hodinou ranní v prostorách před jedním barem.  Napadený muž musel být převezen k ošetření do nemocnice v Chrudimi.
Toto je jen malý výčet trestné činnosti na úseku přestupků, ke které došlo o víkendu. Zaměřila  jsem se především na násilí, kterého ve společnosti neustále přibývá.
nprap. Věra Hamáčková

vytisknout  e-mailem