Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkend na Jičínsku

JIČÍNSKO - Muž prý ženu neurážel, údajně si povídal jen pro sebe 

Pátek 30. září 2011
SILNIČNÍ KONTROLA ODHALILA OPILÉHO ŘIDIČE - Uplynulý víkend byl na Jičínsku nabitý událostmi. Kromě běžného výkonu služby se policisté zaměřili i na řidiče, kteří se nebojí usednout za volant pod vlivem alkoholu. Jako například sedmatřicetiletý řidič vozidla Volkswagen Sharan, kterého v pátek 30. září kontrolovala několik minut po půlnoci policejní hlídka v obci Blata. Řidič, který právě vyjížděl ze dvora místní restaurace, měl v dechu přes 1,3 promile alkoholu. Na dotaz, zda před jízdou požil alkoholické nápoje, uvedl, že měl tři piva a několik odlivek rumu. Z tohoto důvodu mu policisté zadrželi řidičské oprávnění a  zakázali další jízdu. Na jak dlouho, o tom teď bude rozhodovat příslušný správní orgán. 
 
POŠKOZENÝ SKLENÍK - V ranních hodinách vyjeli muži zákona do Kopidlna, kde během noci poškodil neznámý pachatel v areálu zahradnické školy skleník, u kterého rozbil několik oken. Celková škoda byla vyčíslena na 3.500 korun. Případ šetří kopidlenští policisté jako přestupek proti majetku.
 
VYPÁTRANÝ MUŽ - V dopoledních hodinách kontrolovala policejní hlídka u Konecchlumí osobní vozidlo Mercedes 210, ve kterém na místě spolujezdce seděl devětatřicetiletý  muž. Vzhledem k tomu, že na něj vydal  Okresní soud v Chrudimi příkaz k zatčení,  skončil v policejní cele a následující den stanul před soudcem již zmiňovaného soudu.
 
MUŽI SE CHTĚLI ZŘEJMĚ OBLÉKNOUT - Po poledni vyjela policejní hlídka v Jičíně do ulice U Stadionu, kde dva muži snědé pleti vybírali kontejner na oděv. Policisté oběma řádně domluvili a vysvětlili, že jim věci z kontejneru nepatří.  

MUŽ SI ÚDAJNĚ MLUVIL PRO SEBE - V odpoledních hodinách se obrátila na policii žena z Nové Paky s tím, že ji slovně napadl soused. Ten však s jejím nařčením nesouhlasil a  policistům uvedl, že si pouze povídal sám pro sebe a na sousedku přímo nemluvil. V tomto případě postačila ze strany mužů zákona  domluva.
 
PÁLENÍ KLESTÍ - Po devatenácté hodině obtěžoval své sousedy pálením klestí muž v Libošovicích, který již třetí den působil v okolí „nedýchatelno“. Policisté, kteří vyjeli na místo, věc vyřídili domluvou.
 
PODNAPILÝ PŘÍTEL - Před půlnocí se obrátila  na linku 158 žena z malé obce na Jičínsku s tím, že její podnapilý přítel rozbíjí v bytě zařízení. Hlídka na místě zjistila, že muž, který už stačil z domu odejít, nic nerozbil.
 
 
Sobota 1. října 2011
ODCIZENÉ KANYSTRY - V ranních hodiinách vyjeli muži zákona do Chyjic, kde se během noci vloupal  neznámý pachatel do objektu jedné z firem. Uvnitř pak odcizil plastový kanystr s 30 litry motorové nafty a plechovou konev s dalšími 5 litry nafty. Majitel vyčíslil škodu na téměř 2 tisíce korun. Po pachateli pátrají kopidlenští policisté, kteří případ šetří jako přečin krádeže.
 
ZÁCHRANNÁ AKCE - Oprávněnou obavu o staršího muže měl jeho soused v Jičíně v ulici U Stadionu, který přes dveře zaslechl jeho volání o pomoc. Na místo vyjeli policisté, záchranka i hasiči, kteří se dovnitř dostali oknem. Nakonec muž, který den předtím upadl a nemohl se zvednout, skončil v rukou lékařů.
 
NATANKOVAL A POTÉ UJEL BEZ ZAPLACENÍ - Po poledni natankoval na benzínové čerpací stanici v Milovicích neznámý řidič do osobního vozidla BMW motorovou naftu v hodnotě 1.500 korun a poté bez zaplacení ujel. Případ šetří hořičtí policisté jako přestupek proti majetku.
 
KRÁDEŽ PENĚŽENKY - Do nepříjemné situace se dostal v odpoledních hodinách v jednom z obchodních domů v Jičíně v Hradecké ulici starší zákazník, kterému neznámý pachatel odcizil z nákupního košíku volně odloženou peněženku. Spolu s ní muž přišel o hotovost a různé písemnosti. Celková škoda byla vyčíslena na 550 korun. Případ šetří jičínští policisté jako přestupek proti majetku.
 
POZDRAV JE ZÁKLAD SLUŠNÉHO CHOVÁNÍ - V podvečerních hodinách došlo v Sobotce v Boleslavské ulici k potyčce mezi dvěma muži. Starší z nich údajně nepozdravil mladšího, kterého se to dotklo, a tak mu hned vyčinil, že je „namachrovanej“. Po chvíli ovšem přitvrdil a muži dal „hlavičku“ a navíc ho kopl kolenem do obličeje. Napadený muž se raději nebránil, protože měl obavu ze psa,kterého měl útočník s sebou na vodítku. Případ šetří sobotečtí policisté jako přestupek proti občanskému soužití.
 
LEŽÍCÍ MUŽ - V podvečerních hodinách upozornili na lince 158 kolemjdoucí na muže, který ležel v Nové Pace v ulici U Trati. Hlídka na místě zjistila, že se jedná o místního dvaačtyřicetiletého muže, který uvedl, že pouze uklouzl. Následně se zvedl a odešel domů.
 
OPILEC ZA VOLANTEM - Před třiadvacátou hodinou kontrolovala policejní hlídka v obci Železnice osobní vozidlo Renault Megane, které řídil jednadvacetiletý muž. Provedená dechová zkouška u něj prokázala přes 0,8 promile alkoholu. Policisté muži zadrželi řidičské oprávnění a zakázali další jízdu.
 
 
Neděle 2. října 2011
HODILY| SE ZRCÁTKA I ŽAROVKY - Během noci úřadoval v Kacákově Lhotě neznámý pachatel, který před prodejnou odcizil ze dvou zaparkovaných vozidel zrcátka, směrovky, kryt světlometu, žárovky a další díly. Majitelé vyčíslili celkovou škodu na nejméně 20 tisíc korun. Případ šetří jičínští policisté jako přečin krádeže, za což pachateli hrozí až dva roky vězení.
 
KRÁDEŽ V OBCHODĚ - V odpoledních hodinách zavítal do jednoho z obchodních domů v Jičíně na autobusovém nádraží pětačtyřicetiletý muž, který zde odcizil umělé sladidlo v hodnotě 28 korun. K jeho smůle ho při krádeži odhalili pracovníci místní bezpečnostní služby, kteří vše oznámili na policii. A tak nejenže musel zboží vrátit, ale navíc dostal v blokovém řízení pokutu ve výši 1 tisíc korun.
 
nprap. Hana Klečalová
3. října 2011 v 15:45

 

vytisknout  e-mailem