Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkend na Jičínsku

Policisty zaměstnali hlavně opilí řidiči 

Uplynulý víkend byl na Jičínsku nabitý událostmi. Nejvíce muže zákona zaměstnali řidiči, kteří se i přes avizované silniční kontroly  nebáli usednout za volant pod vlivem alkoholu.  
 
V pátek 27. srpna vyjeli v ranních hodinách muži zákona do obce Rytířova Lhota, kde v noci řádil dosud neznámý vandal, který zde postupně poškodil u tří zaparkovaných vozidel palivové nádrže. Nejdříve se terčem jeho útoku stalo osobní vozidlo Opel Zafira, poté Škoda Felicia a do třetice osobní motorové vozidlo Škoda Favorit. Celková škoda byla vyčíslena na 4.500 korun. Případ šetří sobotečtí policisté jako přestupek proti majetku.
 
Dále muži zákona šetřili krádež osobního motorového vozidla Škoda Fabia žluté barvy, které rovněž během noci odcizil dosud neznámý zloděj v obci Mladějov. Majitelka vyčíslila škodu na částku na nejméně 103 tisíc korun. Kdo má krádež na svědomí, a kde vozidlo skončilo, teď vyšetřují jičínští kriminalisté.
 
Hádka ohledně předražených brambor se strhla v dopoledních hodinách mezi zákaznicí a majitelem obchodu v Hořicích. Žena přinesla zakoupené zboží zpět do obchodu a po majiteli žádala vrácení peněz. Ten s tím ovšem nesouhlasil a vyplatil jí pouze část. To se pochopitelně  zákaznici nelíbilo a vše oznámila na policii. Případ šetří muži zákona jako přestupek proti majetku.
 
Po poledni se obrátil na linku 158 mladý muž z Nové Paky s tím, že pohřešuje svého kamaráda, se kterým byl v lese u Přibyslavi na houbách, kde se mu ztratil. I  když ho přes hodinu hledal, přesto ho nikde nenašel. Vzhledem k tomu, že měl o něj strach, oznámil vše na policii. Nakonec se jeho obavy ukázaly jako předčasné. Ztraceného kamaráda totiž našli policisté bez újmy na zdraví  u stánku s občerstvením v Nové Pace.
 
Slavnostní otevření Městského koupaliště v Jičíně se neobešlo bez incidentu. Mezi dvěma muži zde došlo ke slovnímu napadení, které přerostlo až ve fyzický útok, kdy mladší z nich několikrát udeřil svého o čtyři roky staršího soka pěstí do obličeje. Případ šetří muži zákona jako přestupek proti majetku.
 
Před půlnocí vyjela policejní hlídka do jednoho z klubů v Nové Pace. Čtyřiadvacetiletý mladík zde údajně slovně urážel dalšího hosta, který si to pochopitelně nenechal líbit a na oplátku ho  udeřil pěstí do obličeje. Mladík nakonec skončil s pohmožděným nosem  v péči lékařů, kde se  však dlouho neohřál. Po vyšetření totiž pokračoval s 3 promile alkoholu do Protialkoholní záchytné stanice v Hradci Králové. Případ šetří novopačtí policisté jako přestupek proti občanskému soužití.
 
Sobota 28. srpna nezačala právě nejlépe pro obsluhu jedné z heren v Jičíně v Ruské ulici. Po čtvrté hodině ranní totiž vstoupili do prostoru herny dva maskovaní muži, kteří pod pohrůžkou použití střelné zbraně donutili barmana, aby si lehl na zem, a poté ze zásuvky pultu odcizili několik desítek tisíc korun. Nakonec ještě před odchodem vyděšenému pracovníkovi svázali ruce. Za zločin loupeže hrozí pachatelům trest odnětí svobody až na dvanáct let.
 
Před půl pátou ráno měli problémy v jedné z heren v Hořicích. Skupinka mladíků zde totiž odmítla uhradit útratu. V tomto případě postačil jen pohled na uniformovaného policistu a hoši rázem změnili názor a vše hned zaplatili.
 
V ranních hodinách pak vyšetřovali muži zákona vloupání do domu v Čálovicích a poté zmamířili na  benzínovou čerpací stanice v Jičíně v Hradecké ulici. Řidič osobního vozidla Škoda Felicia zde natankoval přes 16 litrů benzínu a aniž by zaplatil, z místa  ujel. Případ šetří jičínští policisté jako přestupek proti majetku.
 
Během dne se pak muži zákona věnovali hlavně  řidičům, kteří se vraceli domů z dovolených a prázdnin.
 
Hodinu před půlnocí se tak dlouho strkali dva návštěvníci v kempu v Lužanech, až upadli na zaparkované osobní motorové vozidlo Ford Fiesta, u kterého poškodili pravý světlomet. Hlídka, která vyjela na místo, zjistila, že šarvátce předcházela jiná „nehoda“. Opilá žena zde totiž upadla na zaparkovaný motocykl, který poškodila. Jeho majitel chtěl problém vyřešit s jejím mužským doprovodem. Ten však neměl zájem něco řešit a  začal před majitelem motocyklu utíkat. Ne však daleko. Muž ho dohonil a při potyčce oba upadli na již zmiňované vozidlo. Majitel fordu vyčíslil škodu na částku nejméně 500 korun. V tomto případě se jedná o přestupek proti majetku a proti občanskému soužití.
 
Problémy s nezletilou dcerou měl v neděli 29. srpna ráno její otec v Sobotce. Dívenka se totiž vydala na diskotéku a nechtěla jít domů. Nakonec si přece jen dala říct a zamířila k domovu.
 
Ve tři hodiny ráno kontrolovala policejní hlídka v Jičíně osobní motorové vozidlo Seat Toledo, které řídil  nebo se spíše snažil řídit sedmatřicetiletý muž. V jeho dechu  totiž policisté naměřili přes 1.6 promile alkoholu. Z tohoto důvodu mu hlídka zakázala další jízdu a o jeho osudu teď bude rozhodovat příslušný správní orgán.
 
"Lepší místo" než městský park v Jičíně si nemohl vybrat po osmé hodině ranní pro své sexuální radovánky mladý pár. Vzhledem k tomu, že svým jednáním budila dvojice veřejné pohoršení, vyjela na místo policejní hlídka. I když oba hlídce tvrdili, že se mají moc rádi a dlouho se neviděli, přesto jim muži zákona důrazně domluvili a vysvětlili, jak se mají na místě veřejnosti přístupném chovat.
 
V dopoledních hodinách zabloudili na dvůr jednoho z domů v Hořicích dva pštrosi. Nakonec na místo vyjeli městští strážníci, kteří se o ně postarali.
 
V kempu v Lužanech se pro změnu potuloval asi tříletý retrívr s identifikační známkou na obojku. V tomto případě se o něj postaral starosta obce.
 
V odpoledních hodinách kontrolovala policejní hlídka ve Staré Pace osobní motorové vozidlo Volkswagen Golf, které řídil šestačtyřicetiletý muž z okresu Semily. Kromě předložených dokladů, zkontrolovali policisté i jeho dech, který byl silně cítit po alkoholu. Provedená dechová zkouška u něj nakonec prokázala přes 0.4 promile alkoholu. Z tohoto důvodu mu policisté zakázali další jízdu a na místě odebrali řidičské oprávnění. Na jak dlouho, o tom  teď bude rozhodovat příslušný správní orgán.
 
Další, kdo uvízl v policejní síti, byl pětadvacetiletý řidič osobního vozidla Škoda Forman, který sice nebyl opilý, zato  řídil pod vlivem omamných a psychotropních látek, což potvrdila provedená zkouška na přítomnost zakázaných látek. I on přišel o svůj řidičský průkaz a o jeho osudu teď bude rozhodovat příslušný správní orgán.
nprap. Hana Klečalová
30. 8. 2010

vytisknout  e-mailem