Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkend na Jičínsku

Opilý muž dostal koštětem do hlavy 

 
Uplynulý víkend byl na Jičínsku ve znamení opilců, rodinných a partnerských šarvátek a nepoctivých zákazníků. 
 
V pátek 18. června vyjeli muži zákona do obce Staré Hrady, kde ve dvě hodiny ráno došlo k požáru osobního vozidla Seat Toledo. Na místě zasahovali dobrovolní hasiči, kteří požár ještě před příjezdem svých profesionálních kolegů uhasili. I přes jejich rychlý zásah se však vozidlo nepodařilo zachránit. Majitel vyčíslil škodu na částku nejméně 60 tisíc korun. Případ šetří kopidlenští policisté jako podezření z přečinu poškození cizí věci.
 
Po osmé hodině ranní zavítala do jedné z prodejen v Hořicích nepoctivá zákaznice, která zde odcizila porcelánového ježka v hodnotě 69 korun. Figurka jí nakonec žádné štěstí nepřinesla. Při krádeži ji totiž odhalili pracovníci bezpečnostní služby, kteří vše oznámili na policii. Hlídka na místě zjistila, že se jedná o šestašedesátiletou ženu, která nejenže musela zboží vrátit, ale navíc odešla s pokutou ve výši 1 tisíc korun.
 
Další nepoctivý zákazník úřadoval před devátou hodinou ranní  na benzínové čerpací stanici v Robousích, kde využil nepozornosti obsluhy a v nestřeženém okamžiku odcizil v  prodejní části  motorový olej Castrol Magnatec v hodnotě 1.310 korun. S lupem poté prodejnu rychle opustil. Venku nastoupil  do připraveného vozidla Volkswagen Golf a  z místa odjel směrem na Jičín. Případ šetří policisté jako přestupek proti majetku.  
 
Neskutečnou smůlu měla v odpoledních hodinách starší žena v Lázních Bělohradě, která na přesně nezjištěném místě na náměstí ztratila svoji peněženku s větší hotovostí. I když celou trasu znovu prošla, přesto peněženku nikde nenašla. Zřejmě ji „předběhl“ nějaký nepoctivý nálezce, který si peněženku ponechal. Možná ani netuší, že se tímto krokem dopustil přestupku zatajení nálezu.
 
Stopující osoby snědé pleti obtěžovaly v odpoledních hodinách řidiče u Konecchlumí. Velmi nebezpečně vbíhaly před projíždějící vozidla a tím nutily řidiče zastavit. Těm, kteří se nechají nachytat a zastaví, pak nabízejí ke koupi zaručeně pravé šperky. V tomto případě však měly smůlu, protože jim nikdo nezastavil. A tak po chvíli změnily teritorium a přestěhovaly se na Kopidlensko a poté na Sobotecko. Ani zde však žádný úspěch neslavily.
 
Neskutečně drze se zachoval po patnácté hodině řidič osobního vozidla Škoda Favorit, který natankoval u benzínové čerpací stanice v Milovicích přes 34 litrů benzínu a poté rychle bez zaplacení ujel. Jediné, co po něm zbylo,  je dluh ve výši 1.037 korun. Případ šetří policisté jako přestupek proti majetku.
 
V podvečerních hodinách se zřejmě v Lázních Bělohradě „přitížilo“ dosud neznámému muži, který se měl v místním  parku obnažovat. Své mužství údajně dával na odiv kolemjdoucím návštěvníkům. Na místo vyjela policejní hlídka, která však žádného podezřelého muže nenašla.
 
Před sedmnáctou hodinou natankoval u benzínové čerpací stanice v Jičíně řidič  osobního vozidla Škoda Favorit benzín za 500 korun a poté z místa bez zaplacení odjel. Svoji chybu si však vzápětí uvědomil, vrátil se a dluh uhradil.
 
V podvečerních hodinách se "koulela" v Jičíně na chodníku v Nerudově ulici silně opilá žena, kterou si ještě před příjezdem hlídky vyzvedl její druh.
 
Po jednadvacáté hodině kontrolovala policejní hlídka v Libošovicích osobní motorové vozidlo Vaz Niva, které řídil čtyřiapadesátiletý muž. Provedená dechová zkouška u něj prokázala přes 1.16 promile alkoholu. Řidič na svoji obhajobu uvedl, že během večera vypil půl litru červeného vína a poté se vydal s kamarádem zkontrolovat les, zda mu někdo nekrade dřevo. Nešli však pěšky, ale vyrazili vozem, což ho nakonec stálo řidičský průkaz.
 
Dalšího řidiče, který se před jízdou posilnil alkoholem, kontrolovala policejní hlídka v Jičíně. V tomto případě se jednalo o sedmapadesátiletého muže, který řídil osobní motorové vozidlo Opel Astra. V jeho dechu muži zákona naměřili přes 0.38 promile alkoholu. A tak i on se  rozloučil se svým řidičským průkazem a další cestu již musel absolvovat pěšky.    
 
Sobota 19. června byla rovněž nabitá událostmi. 
Hodinu po půlnoci vyjeli muži zákona do Vysokého Veselí, kde řešili sousedské neshody. V tomto případě žena snědé pleti vtrhla s koštětem v ruce do jednoho z domů na náměstí, kde slovně napadala nájemníky a přitom jim vyhrožovala, že je zlikviduje.  Hlídka, která vyjela na místo, zjistila, že se jedná o nevyřešené spory dvou rodin. Vzhledem k tomu, že všichni zúčastnění byli velmi podrážděni, chvíli trvalo, než se situace uklidnila. Nakonec nikdo z nich nechtěl nic oznamovat a další přítomnost policie již nepožadovali. O jaké spory nakonec šlo, se nepodařilo zjistit.
 
V časných ranních hodinách kontrolovala policejní hlídka v Jičíně motorové vozidlo Ford Transit, které řídil jednatřicetiletý muže. Už jak otevřel dveře, bylo jasné, že se před jízdou posilnil alkoholem. Provedená dechová zkouška u něj  nakonec prokázala přes 1.16 promile alkoholu. A tak se na místě rozloučil se svým řidičským průkazem a o jeho dalším osudu teď bude rozhodovat příslušný správní orgán.
 
V dopoledních hodinách vyjeli muži zákona do obce Staňkova Lhota, kde se neznámý pachatel vloupal do jedné z rekreačních chalup. Uvnitř odcizil motorovou travní sekačku a kanystr s benzínem. Majitel vyčíslil škodu na částku nejméně 6.500 korun.
 
Neznámý vandal úřadoval v poledne v Hořicích, kde v Palackého ulici rozbil výlohu. Majitelka vyčíslila škodu na částku 25 tisíc korun. Případ šetří hořičtí policisté jako přečin poškození cizí věci.
 
Během dne muži zákona šetřili krádež betonové skruže v Hořicích, krádež peněz z domu v malé obci na Libáňsku, poškození herního automatu v Nové Pace a večer pak asistovali při převozu mladíka z Pecky, který měl v dechu neuvěřitelných 4.2 promile alkoholu do  protialkoholní záchytné stanice v Hradci Králové.
 
Po dvaadvacáté hodině vyjeli policisté do Staré Paky, kde řešili rodinné neshody. V tomto případě se manžel vrátil   domů z restaurace v silně podnapilém stavu a přitom vzbudil svoji choť, kterou začal slovně urážet. Žena si to pochopitelně nenechala líbit, vzala koště a praštila ho do hlavy, čímž mu způsobila zranění, které si vyžádalo lékařské ošetření. Nutno zdůraznit, že muž byl velmi „ostrý“ i na přítomné policisty. V okamžiku, kdy po něm žádali lékařskou zprávu, je totiž odkázal do patřičných mezí s tím, že se s nimi už nebude bavit. I tak věc policisté zadokumentovali jako návrhový přestupek.
 
Během noci vyjeli muži zákona do  Starých Smrkovic, do Hořic a Staré Paky, kde mělo dojít k rvačkám. Ani v jednom případě se však oznámení nezakládalo na pravdě. Vždy šlo pouze o slovní rozepře, které se hned na místě vyjasnily.
 
V neděli 20. června kontrolovala ve dvě hodiny ráno policejní hlídka v Jičíně v ulici U Stadionu osobní motorové vozidlo Ford Escort, které řídil opilý třiatřicetiletý muž. V tomto případě do nebyl žádný troškař, neboť mu muži zákona v dechu naměřili přes 2.4 promile alkoholu. Nutno zdůraznit, že řidič nebyl schopen téměř žádné komunikace a rovněž chůze mu činila velké problémy. Neustále padal na zem, a když náhodou stál, tak se musel opírat o své vozidlo. Nakonec si vyslechl ve zkráceném přípravném řízení podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.
 
Během dne pak policisté vyšetřovali v Hořicích krádež televizoru, poškození omítky v Jičíně a fyzické napadení v Libuni. Večer přišly na řadu rodinné neshody v Jičíně v Jiráskově ulici a v Hořicích. V obou případech postačila domluva.
nprap. Hana Klečalová
21. 6. 2010

vytisknout  e-mailem