Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkend na Jičínsku

Opilec skončil na záchytce, jeho pes v útulku 

 
 
Během uplynulého víkendu přijali policisté na lince 158 několik desítek hovorů, prováděli šetření k trestným činům a přestupkům a v neposlední řadě je opět zaměstnaly drobné výtržnosti a rodinné šarvátky.
 
V pátek ráno 18. září šetřili dopravní nehodu, ke které došlo v obci Třebnouševes. Po páté hodině ranní se zde na křižovatce silnic srazil devětašedesátiletý řidič osobního vozidla Peugeot 406 s cyklistou. Ten při pádu na zem utrpěl lehké zranění, se kterým byl převezen na ošetření do nemocnice v Jičíně. Alkohol u obou řidičů byl na místě vyloučen dechovou zkouškou a celková škoda byla vyčíslena na 13 tisíc korun.
 
Dále vyjeli muži zákona do Hořic, kde se během noci vloupal neznámý pachatel do jedné z prodejen. Uvnitř pak odcizil 2 notebooky, 3 LCD, kompletní herní PC a další zboží v celkové hodnotě  téměř 80 tisíc korun.
 
Večer oznámila na linku 158 žena z Libáně, že ji fyzicky napadl její třináctiletý synek. Hlídka, která vyjela na místo, zjistila, že k fyzickému útoku nedošlo, pouze měli mezi sebou slovní rozepři. Muži zákona oběma aktérům na místě důrazně domluvili.
 
Sobota 19. září byla o poznání rušnější.
V ranních hodinách řešili muži zákona v Hořicích fyzické napadení mezi partnery. Mladý muž měl v noci několikrát udeřit pěstí do obličeje svoji  přítelkyni. Případ šetří jako přestupek proti občanskému soužití.
 
Ve čtyři hodiny ráno překvapila policejní hlídka v Jičíně v Jiráskově ulici osmadvacetiletého řidiče osobního vozidla Ford Escort. Ten zřejmě nepočítal s tím, že se s policisty potká, protože by se jinak  před jízdou neposilnil alkoholem. V jeho dechu muži zákona naměřili přes 0.3 promile. Z tohoto důvodu mu zakázali další jízdu a zadrželi řidičský průkaz.
 
Neznámý vandal řádil v noci z pátku na sobotu v Nemyčevsi. V době, kdy všichni spali, on nejvíc „pracoval“. Terčem jeho útoku se staly dřevěné ploty u dvou rodinných domů. Celkem z oplocení vytrhal 127 dřevěných planěk, které ponechal na místě. Případ šetří jako přestupek proti majetku .
Další vandal řádil pro změnu v Hořicích. V tomto případě poškodil výlohu a dveře u jedné z prodejen v ulici Pod Lipou. Celková škoda byla vyčíslena na 6 tisíc korun. 
 
Na motocyklový závod na trase mezi obcemi Třtěnice – Stříbrnice – Vrbice – Butoves si stěžoval v dopoledních hodinách jeden z občanů. Nelíbilo se mu, že závodníci jezdí ještě  před jeho začátkem po obci a přitom nedodržují  pravidla silničního provozu. Dále uvedl, že jejich motory jsou jistě upravené, protože jsou značně hlučné. Na místo vyjela policejní hlídka, která zjistila, že se jedná o oficiálně povolenou akci. Závod byl bez problémů odstartován a pořadatelsky dobře zajištěn.
 
V odpoledních hodinách oznámil na lince 158 anonym, že v Jičíně   na autobusovém nádraží leží v prostoru stánku nějaká žena. Hlídka, která vyjela na místo, zjistila, že se jedná o jim velmi dobře známou bezdomovkyni, která po požití nezjištěného množství alkoholu na uvedeném místě usnula. Policisté ji vzbudili a řádně domluvili.  
 
Plameny a hustý dým v blízkosti   Lánů vyděsily v podvečerních hodinách místní občany. Nakonec se ukázalo, že nejde o skutečný požár, ale pouze o cvičení dobrovolných hasičů, kteří měli celou  akci řádně dopředu  nahlášenou.
 
Další plameny viděl jeden z občanů v Nové Pace za okny základní školy. Hlídka, která vyjela na místo, zjistila, že se o žádný požár nejedná, ale že šlo zřejmě o odraz světla od pouliční lampy.
 
Neděle 20.září začala rušením nočního klidu v Nové Pace. Neměl ho na svědomí nikdo jiný,  než pes, který byl zavřený na balkoně jednoho z domů. Zřejmě se mu zde nelíbilo, a tak v jednom kuse vyl.
 
Ve dvě hodiny ráno vyjela policejní hlídka do malé obce na Jičínsku, kde to vřelo v jedné z rodin. Syn si přivedl domů přítelkyni, se kterou byli velmi hluční. To se pochopitelně nelíbilo rodičům a v okamžiku, kdy je napomenuli, začalo „rodeo“. Mladý pán, který byl pod vlivem alkoholu, rozbil dveře, elektroměr a když zjistil, že rodiče žádají o pomoc policii, okamžitě z domu utekl.  Případ šetří jako přestupek proti občanskému soužití a proti majetku.
 
Před desátou hodinou dopolední vyjeli muži zákona do Nové Paky, kde se na chodníku v Husitské ulici povalovala dvojice k pohledání.  Jednalo se o notně opilého, osmačtyřicetiletého muže a jeho agresivního psa. Oba tak  svým chováním vzbudili veřejné pohoršení, kdy nakonec muž  skončil se svými 3.36 promile alkoholu na Protialkoholní záchytné stanici v Hradci Králové a jeho čtyřnohý kamarád v útulku,  kam ho převezli strážníci městské policie.
 
Po poledni se potuloval ve Vokšicích a v Podhradí bílý labrador. Vzhledem k tomu, že zde byl sám, ujali se ho místní občané, kteří se o něj postarají, dokud si ho páníček nevyzvedne.
 
V odpoledních hodinách vyjeli novopačtí policisté  do ulice K Hájku, kde se dosud neznámý pachatel vloupal do dvou sklepních kójí. V první z nich odcizil dámské trekové   jízdní kolo Author Corsa a ve druhé pak trekové jízdní kolo Apache Arrow. Majitelé vyčíslili celkovou škodu na částku nejméně 21 tisíc korun. Než stačili muži zákona případ zadokumentovat, měli další oznámení. V tomto případě se jednalo o sousedské neshody ve vedlejším domě. Opilí senioři se zde vzájemně dobývali do bytů a přitom se uráželi. Vzhledem k tomu, že policisté nepochopili, jaké neshody vlastně  mezi nimi panují, roztřídili je a poslali do jejich bytů. Poté již byl klid.
nprap. Hana Klečalová
21. 9. 2009

vytisknout  e-mailem