Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkend na Jičínsku

Agresivní pacient ohrožoval lékaře 

 
Uplynulý víkend byl na Jičínsku nabitý událostmi. Krásné a teplé počasí mělo zřejmě vliv na řidiče, kteří „jak o život“jezdili pod vlivem alkoholu.
 
V pátek 11. června kontrolovala hodinu po půlnoci policejní hlídka v Ostroměři osobní motorové vozidlo Renault, které řídil šestačtyřicetiletý muž. Během kontroly vyšlo najevo,  že má řidič vysloven do roku 2012 rozhodnutím Okresního soudu v Jičíně zákaz řízení všech motorových vozidel. A nejen to. Navíc provedená dechová zkouška u něj prokázala přes 0.5 promile alkoholu. A tak si ještě téhož dne vyslechl ve zkráceném přípravném řízení podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.
 
V ranních a dopoledních hodinách vyšetřovali muži zákona jednu dopravní nehodu za druhou. Nejdříve vyjeli do Úlibic, poté následovala cesta do Nové Paky, Ostroměře a Jičína. Ve všech případech se účastníci na místě dohodli a společně vyplnili euroformuláře. 
 
V odpoledních hodinách vyjeli policisté do areálu jičínské nemocnice, kde vyšetřovali krádež peněz. Zloděj se v tomto případě nenápadně dostal do jedné z kanceláří, kde následně odcizil 4.600 korun. Případ šetří policisté jako přestupek proti majetku.
 
Po sedmnácté hodině se obrátil na linku 158 strojvedoucí  vlaku s tím, že u obce Železnice si všiml nedaleko železniční tratě požáru. Na místo okamžitě vyjeli jak policisté, tak i  hasiči, kteří však požár nikde nenašli. Co vlastně strojvedoucí viděl, se již nepodařilo zjistit.
 
V podvečerních hodinách se obrátil na policii v Hořicích  nespokojený zákazník s tím, že se marně pokoušel vrátit v jedné  z prodejen zálohované lahve. Obsluhující personál mu totiž odmítl lahve vykoupit s tím, že tyto obaly neprodává, tudíž je nemusí ze zákona vykupovat. V tomto případě nedošlo k žádnému protiprávnímu jednání a se stížností se musí oznamovatel obrátit na Českou obchodní inspekci.     
 
Večer pak muži zákona vyjeli do Kněžnic, kde se neznámý pachatel vloupal do rekreační chalupy. Uvnitř odcizil křovinořez a motorovou pilu. Poté následoval výjezd do obce Sedliště, kde se rovně zloděj  vloupal do rekreační chalupy. V tomto případě celý dům řádně prohledal a poté z jednotlivých pokojů odcizil nástěnné hodiny a tašku s rybářským vybavením.  
 
Před dvaadvacátou hodinou  našel na silnici v Hořicích náhodný chodec zraněného psa, kterého zřejmě srazilo projíždějící  vozidlo. Chlupač nakonec po příjezdu hlídky  na místě uhynul. Policisté vyrozuměli jeho majitele, který se o něj postaral.
 
Na podivné chování důchodkyně, která seděla před prodejnou v Nové Pace a občas zkoušela „vzít“ za kliku,   upozornila v pozdních nočních hodinách náhodná kolemjdoucí. Na místo vyjela policejní hlídka, která zjistila, že si žena spletla hodiny a v domnění, že je ráno, se vydala na nákup. Vzhledem k tomu, že prodejna byla zavřená, čekala až otevřou. Policisté nakonec ženu doprovodili domů s tím, aby si na nákup došla  ráno až se vyspí.  
 
V noci řešili muži zákona rodinné neshody v Jičíně, kde si syn stěžoval na svého otce, který ho měl údajně fyzicky napadnout. Hlídka na místě zjistila, že k žádnému fyzickému útoku nedošlo. Pouze se otec se svým plnoletým synem, kterého předtím  vyzvedl v hospodě, pohádal.  
 
V sobotu 12. června ležel v časných ranních hodinách v Jičíně v ulici 17. listopadu dvacetiletý muž na trávníku a vůbec se nehýbal. Na místo vyjela policejní hlídka, která ho vzbudila a nasměrovala k domovu.
 
O tom, že není host, jako host se přesvědčil v dopoledních hodinách obsluhující personál v jedné z heren v Nové Pace. Jeden z hostů totiž  odmítl zaplatit útratu a stále tvrdil, že nemá peníze. Nutno zdůraznit, že mu výmluva  vydržela jen  do příjezdu policejní hlídky. Pohled na  uniformované muže mu totiž  vrátil paměť. Najednou si vzpomněl, že přece jenom peníze má, a tak  útratu uhradil. 
 
V odpoledních hodinách se obrátil na linku 158  soukromý zemědělec z Hořicka s tím, že mu někdo na jeho pozemku krade seno. Hlídka, která vyjela na místo, zjistila, že k žádné krádeži nedošlo. Muž, který seno odvážel měl totiž povolení od jeho syna. V tomto případě se tedy jednalo pouze o  nedorozumění.
 
Po osmnácté hodině se velmi podivně bavila parta mladých lidí, která na křižovatce v obci Dachovy pokřikovala na kolemjdoucí nemístné poznámky. Na místo vyjeli muži zákona, kteří již partu nikde nezastihli.
 
Patnáct minut po devatenácté hodině došlo u Popovic k letecké havárii. Šestapadesátiletý pilot ultralehkého letadle se pokoušel nouzově přistát na louce a přitom zavadil křídlem o vedení vysokého napětí. Následně došlo k pádu letadla. Pilot jako zázrakem vyvázl bez zranění. Celková škoda byla vyčíslena na půl milionu korun. V důsledku havárie došlo k poruše dodávky elektrické energie, která ovlivnila i provoz na železničním přejezdu ve Valdicích. Několik desítek minut zde totiž svítila výstražná světelná signalizace. Řidiči tak museli čekat, dokud nebude závada odstraněna.
 
Tři osoby snědé pleti se měly „prohánět“ po dvacáté hodině na malém motocyklu Babeta v Jeřicích. I když hned vyjela na místo policejní hlídka, přesto již nikde motocykl nezastihla. Otázkou je, zda skutečně na motocyklu, který má sedadlo pouze pro řidiče, seděly další dvě osoby.
 
Ve večerních hodinách se obrátil na linku 158 muž z Jičína s tím, že jeho opilá žena rozbila balkónové dveře. Jak sám uvedl, tuto velmi důležitou informaci dal policistům pouze na vědomí. Nutno zdůraznit, že se v tomto případě jedná o pár, který  se nestále vzájemně napadá. A jak policisté předpokládali, odezva na sebe nenechala dlouho čekat. Po několika minutách se totiž pro změnu obrátila na policii jeho choť s tím, že je na chodbě a manžel ji odmítá pustit do bytu. Na místo okamžitě vyjela policejní hlídka, která oběma řádně domluvila a vysvětlila, jak se mají k sobě chovat.
 
Před půlnocí si stěžovalo několik osob na rušení nočního klidu v Sedličkách v  prostoru Lodžie. V tomto případě se jednalo o povolenou akci „Majáles“, kterou průběžně kontrolovali městští strážníci. Ani v jednom případě však nezjistili žádné protiprávní jednání.
 
O několik minut později přijali muži zákona oznámení o rušení nočního klidu, tentokrát v Hořicích na tenisovém hřišti. Na místo vyjeli policisté, kteří zjistili, že se jedná o oslavu narozenin, při které však účastníci v žádném případě  noční klid nerušili.
 
Neděle 13. června pokračovala v duchu stížností a jejich následného prověřování. Hodinu po půlnoci se obrátila na policii neznámá žena s tím, že už čtvrtou noc dělají osoby snědé pleti na Hořicku  „rachot tím jejich krámem“ myšleno autem a ona nemůže spát. Hlídka na místě však žádný výskyt podezřelého vozidla nezjistila.
 
Neskutečné „dusno“ dělal ve dvě hodiny ráno v Oblastní nemocnici v Jičíně opilý, devětadvacetiletý pacient. Muž, kterého s tržnou ránou převezla do nemocnice rychlá záchranná služba, nejdříve s lékařem spolupracoval, ale po chvíli  začal být velmi agresivní. Slovně napadal personál a přitom byl tak hlučný, že se mu podařilo vzbudit celou nemocnici. Na místo vyjela policejní hlídka, která opilce vykázala ven a přitom mu ještě vysvětlila, jak se má chovat.
 
V devět hodin ráno kontrolovala policejní hlídka v Hořicích na náměstí osobní motorové vozidlo Opel Corsa, které řídil jednadvacetiletý muž. Provedená dechová zkouška u něj prokázala přes 0.4 promile alkoholu, a tak se na místě rozloučil se svým řidičským průkazem. O jeho dalším osudu teď bude rozhodovat příslušný správní orgán.  
 
O dvě hodiny později kontrolovala další policejní hlídka v Hořicích v Husově ulici osobní motorové vozidlo Volkswagen Caravelle, které rovněž řídil opilý řidič. V tomto případě se jednalo o sedmadvacetiletého muže, kterému policisté v dechu naměřili přes 0.7 promile alkoholu. A tak i on se musel rozloučit se svým řidičským průkazem a v další cestě již musel pokračovat pěšky.
 
V dopoledních hodinách si stěžoval na lince 158 muž ze Sobotecka na svoji choť, která údajně po hádce začala demolovat zařízení jeho chalupy. Hlídka, která vyjela na místo, zjistila, že muž odešel v sobotu večer na pivo a  domů se vrátil až následující den. Vzhledem k tomu, že se jeho „courání“  manželce nelíbilo, strhla se mezi nimi hádka, při které  žena nešťastnou náhodou rozbila okno. Nakonec z místa odjela do svého trvalého bydliště.
 
V odpoledních hodinách údajně pobíhal v Úlibicích po silnici pes a v Rakově se pro změnu mělo potulovat pět ovcí, které nakonec skončily na dvoře jednoho z rodinných domů. Vzhledem k tomu, že se „návštěva“ neměla k odchodu, oznámila majitelka domu jejich přítomnost na policii s tím, že se sama pokusí vyhledat jejich majitele. Dále uvedla, že v případě neúspěchu, se opět obrátí na policii. Vzhledem k tomu, že se více neozvala, zřejmě jejich majitele našla.
 
V noci přišly na řadu rodinné neshody. Nejdříve vyjeli muži zákona v Jičíně do Dlouhé ulice a poté do ulice Palackého. V obou případech postačila domluva ze strany policie.
nprap. Hana Klečalová.
14. 6. 2010
 

vytisknout  e-mailem