Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkend na Jičínsku

Unavený zloděj usnul v chalupě 

 
 
Během uplynulého víkendu bylo na Jičínsku z pohledu policistů celkem rušno.
 
Na pátek 13. listopadu jistě dlouho nezapomene dvaatřicetiletý muž z okresu Jičín, který se v časných ranních hodinách vloupal do rekreační chalupy v obci Běchary. Uvnitř odcizil různé nářadí, nádobí a další věci, které si postupně nanosil do připravené káry. Zmožen prací nakonec přímo v chalupě usnul. Vzbudil se až kolem desáté hodiny dopolední, kdy rychle vstal, vzal káru a vydal se přes pole směrem na Chotěšice. Netušil, že si ho všiml majitel chalupy, který právě přijel. Ten si naštěstí nenechal nic pro sebe a celou věc oznámil na policii. Pak už vzaly události rychlý spád. Přímo na poli zadrželi policisté spolu se služebním psem podezřelého muže. Ten se teď zpovídá z trestného činu krádeže a porušování domovní svobody, za což mu hrozí až dva roky vězení. více ...
 
Dále vyšetřovali muži zákona v Jičíně krádež notebooku, který odcizil dosud neznámý pachatel za provozu v jedné z prodejen na Husově třídě. Majitel vyčíslil jeho hodnotu na částku 9 tisíc korun. více ...
 
Svým očím nemohl uvěřit majitel pole nedaleko Hradišťka, který v  odpoledních hodinách marně hledal svoji kukuřici.Vzhledem k tomu, že nevěděl, kdo mu ji sklidil, oznámil vše na policii. Hlídka, která vyjela na místo, zjistila, že mu kukuřici omylem posekali pracovníci nedalekého družstva, kteří slíbili nápravu. Poškozenému nabídli adekvátní část výnosu plodiny, s čímž pochopitelně souhlasil. A tak zdánlivě neřešitelná situace měla hned řešení.
 
V odpoledních hodinách vyšetřovali muži zákona krádež osobního motorového vozidla Honda Civic, které odcizil dosud neznámý zloděj v Jičíně v Jabloňové ulici. Majitel vyčíslil jeho hodnotu na 250 tisíc korun.
 
V pozdních nočních hodinách vyjela policejní hlídka do obce Dřevěnice, kde mělo dojít v místní restauraci k fyzickému napadení hosta, který byl převezen rychlou záchrannou službou do nemocnice. Nakonec se ukázalo, že k žádném napadení nedošlo, ale že si muž vlivem své podnapilosti způsobil zranění sám.
 
 
sobotu 14. listopadu oznámila ve tři hodiny ráno na linku 158 žena, že se v Libáni nepohodla se svým přítelem, ze kterého má strach. Na místo vyjela policejní hlídka, která už nikoho nezastihla. Žena i její přítel údajně nasedli do vozidla a odjeli. Zase jeden ze zbytečných výjezdů.
 
Na ranní venčení štěněte německého ovčáka jistě dlouho nezapomene jeho majitelka, která se s ním vydala v Jičíně do ulice 17. listopadu. Po celou dobu   nechala psa volně pobíhat bez vodítka, což se nelíbilo náhodně procházející ženě, která na tento nedostatek majitelku psa upozornila. Ta zřejmě neměla chutě poslouchat nějaké výtky a hádka byla na světě. U slovních urážek však dlouho nezůstalo. Celý incident vyvrcholil v okamžiku, kdy žena udeřila pěstí do obličeje majitelku psa. Ta si to nenechala líbit a na oplátku jí stříkla pepřový sprej do obličeje. Případ šetří policisté jako přestupek proti občanskému soužití.
 
V dopoledních hodinách nevěřila vlastním očím majitelka osobního vozidla Citroën C1 v Sedličkách, která našla své vozidlo poškozené. Dosud neznámý vandal jí během noci propíchl obě zadní pneumatiky. Dále rozbil skleněnou výplň bočního a zadního okna a k tomu ještě poškrábal na několika místech lak. Celková škoda byla vyčíslena na téměř 42 tisíc korun. Případ šetří muži zákona jako trestný čin poškozování cizí věci.
 
Na znečištěnou vozovku v obci Kozodírky upozornil v odpoledních hodinách náhodně projíždějící řidič. Hlídka, která vyjela na místo, zjistila, že znečištění mají na svědomí rybáři, kteří zde prováděli výlov rybníka. Ti hned vše uvedli do původního stavu.
 
Na špatnou funkci výstražné světelné signalizace na železničním přejezdu v Sobotce u koupaliště upozornili projíždějící řidiči. Údajně neustále svítila červená světla, která signalizují příjezd vlaku. Pracovníci Českých drah okamžitě provedli kontrolu, kdy však žádné závady nezjistili.
 
V odpoledních hodinách vyšetřovali muži zákona krádež vozidla Volkswagen Multivan, zelené barvy, které odcizil dosud neznámý pachatel v obci Prachov. Ve vozidle se mimo jiné nacházely pracovní bundy a dvě sklenice medu. Majitel vyčíslil jeho hodnotu na částku nejméně 60 tisíc korun. 
 
 V podvečerních hodinách zaměstnaly policisty neshody v obci Drahoraz. V tomto případě se jedná o déletrvající spory mezi bývalými manželi, kteří bydlí „na jednom dvoře“. Své problémy řeší vždy, když jsou pod vlivem alkoholu, a to jsou téměř denně. Hádají se a občas jednomu z nich ujede ruka a druhý pak chodí s červenou tváří. Po příjezdu hlídky už nikdy nic řešit nechtějí.
 
V noci vyjeli muži zákona v Jičíně do ulice Pod Koželuhy, kde se měl na chodníku povalovat opilec. Po příjezdu na místo, zde však už nikdo nebyl. Značně opilého muže totiž převezla rychlá záchranná služba do jičínské nemocnice.
 
 
Neděle 15. listopadu nebyla o nic klidnější.
 
Veselo měli v  časných ranních hodinách v Jičíně v Denisově ulici, kde tekla krev. Dva mladíci se zde po vzájemné slovní rozepři „dali do sebe“. Nejdříve se drželi pod krkem, a poté přišly na řadu rány pěstí. Nakonec jeden z nich skončil na ošetření v nemocnici v Jičíně. Případ šetří muži zákona jako přestupek proti občanskému soužití.
 
Po poledni se obrátila na policii žena z Hořic s tím, že na dvoře souseda, který není doma, je zaklíněné štěně. Dále uvedla, že hrozně naříká a nemůže se samo vyprostit. Na místo okamžitě vyjela policejní hlídka, která štěňátko vysvobodila. 
 
V odpoledních hodinách vyjeli muži zákona do Vysokého Veselí, kde mělo dojít k sousedským neshodám. Předmětem sporu mělo být pálení listí ze strany jedné sousedky. Nakonec se ukázalo, že jde pouze o nedorozumění. Další z řady zbytečných výjezdů.
 
Po osmnácté hodině oznámil na linku 112 host jedné z restaurací v Jičíně na Lidickém náměstí, že byl fyzicky napaden. Hlídka, která vyjela na místo, však zjistila, že k žádnému napadení nedošlo, a že si oznamovatel vše vymyslel. Nakonec se policistům omluvil a svého činu litoval.
 
V noci vyjeli policisté do malé obce na Hořicku, kde jeden z místních občanů se vrátil domů v podnapilém stavu, kde následně fyzicky napadl svoji manželku, které způsobil zranění. Vzhledem k tomu, že byl agresivní a navíc v jeho žilách kolovalo téměř 2 promile alkoholu, skončil na Protialkoholní záchytné stanici v Hradci Králové, kde už tak silný nebyl.
 
Hernu v Sobotce obsadili po půlnoci tři muži cizí státní příslušnosti, kteří nechtěli podnik opustit. Vzhledem tomu, že se jich obsluha bála, raději vše oznámila na policii. Než však dojela hlídka na místo, už byli všichni pryč.
nprap. Hana Klečalová
16. 11. 2009

vytisknout  e-mailem