Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkend na Jičínsku

Žena nemohla ani mluvit 

 
Jeden z posledních zimních víkendů byl na Jičínsku celkem klidný. Policisté šetřili nejen trestné činy a přestupky, ale navíc se zaměřili i na řidiče.
 
V pátek 6. března vyjeli muži zákona do Ostroměře, kde se v noci vloupal dosud neznámý pachatel do prodejny se starožitným zbožím. Uvnitř pak odcizil sošky a další předměty v hodnotě nejméně 60 tisíc korun. Po pachateli pátrají hořičtí policisté.
Před devátou hodinou ranní volal na linku 158 muž z Nové Paky, že je zamčený v bytě a nemůže ven. Hlídka, která vyjela na místo, zjistila, že si zřejmě někam uložil klíče od hlavních dveří a teď nemůže je najít. Z tohoto důvodu se k bytu vydali i hasiči, kteří muže z nedobrovolného vězení vysvobodili.
V odpoledních hodinách volal místo na linku 155 na 158 muž z Hořic s tím, že nutně potřebuje záchrannou službu. Následně na to oznámil na   policii v Jičíně náhod chodec, že si všiml v Železnici u koupaliště odstaveného osobního vozidla Opel, které nemělo registrační značky. Policisté, kteří vyjeli na místo, kontaktovali jeho majitele s tím, aby s vozidlem odjel. .
Po jednadvacáté hodině kontrolovala policejní hlídka na křižovatce u obce Vesec na Sobotecku osobní motorové vozidlo Peugeot 406, které řídil šestatřicetiletý muž z okresu Jičín. Po předložení dokladů potřebných pro řízení vozidla se řidič podrobil dechové zkoušce, která u něj prokázala přes 0.5 promile alkoholu. S naměřenou hodnotou souhlasil a jak sám uvedl, vše mají na svědomí tři vypitá desetistupňová piva. A tak mu policisté nejen zakázali další jízdu, ale navíc mu zadrželi řidičský průkaz. 
Poklidný pobyt v jedné z restaurací v Chomuticích, přerostl po půlnoci ve fyzické napadení. Tři muži si dovolili na jednoho z hostů, kterého venku před restaurací nejdříve slovně a poté i fyzicky napadli. Povalili ho na zem, kde poté do něj několikrát kopli. Mladíkovi, který byl lehce ovlivněn alkoholem, způsobili zranění, se kterým byl nucen vyhledat lékařské ošetření. Případ šetří hořičtí policisté jako přestupek proti občanskému soužití.
 
Sobota 7. března nebyla o nic víc rušnější. V dopoledních hodinách řešili muži zákona manželské neshody ve Vysokém Veselí. Manželé, kteří jsou v současné době v rozvodovém řízení si zřejmě dělají naschvály. V tomto případě měl muž obtěžovat svoji manželku tím, že jí zvonil na domovní zvonek a bouchal jí na okna. K tomu všemu jí měl ještě postříkat skla u osobního vozidla. Případ šetří policisté jako přestupek proti občanskému soužití. 
Na červeno-černý batoh narazila v odpoledních hodinách mezi obcemi Trotinka a Zdobín náhodná chodkyně. Zavazadlo, které leželo u silnici, obsahovalo doklady a další věci. Nález si převzali hořičtí policisté.
Po devatenácté hodině večerní upozornil na linku 158 anonym, že si všiml posádky osobního vozidla Golf, která na jedné ze staveb v Lázních Bělohrad odcizila stavební materiál, který naložila do auta a s tímto odjela do Hořic. Dále uvedl, že nyní parkují před restaurací v blízkosti náměstí. Z tohoto důvodu okamžitě na místo vyjela policejní hlídka, která zjistila, že se ve vozidle nacházejí zbytky plastových trubek, které jsou téměř bez hodnoty. A tak nakonec nenechavcům nezbylo nic jiného, než trubky vrátit. Navíc k tomu ještě dostali    blokovou pokutou. Pak že se vyplácí krást. 
Na slušné vychování zřejmě zapomněl jeden z hostů restaurace v Železnici. Ten se zde nejdříve opil a pak tropil hlouposti. Napadal ostatní hosty, až ji došla trpělivost a vyvedli ho ven. To se mu pochopitelně nelíbilo a domáhal s opětovného vstupu dovnitř. Když neuspěl, našel si jinou zábavu. Obešel zde zaparkovaná vozidla a postupně u nich poškodil zpětná zrcátka a anténu. Celková škoda byla vyčíslena na 1 tisíc korun. Případ šetří jičínští policisté jako přestupek proti majetku.
 
 
V neděli 8. března oznámil v ranních hodinách na linku 158 muž z Nové Paky, že postrádá svůj přívěsný vozík, který předtím půjčil svému známému. Nakonec se ukázalo, že šlo o nedorozumění. Známý mu sice vozík ve stanové době vrátil, ale vzhledem k tomu, že nebyl doma, tak ho raději odvezl zpět do svého bydliště.
V dopoledních hodinách se dostavila na polici v Hořicích slečna s tím, že jí někdo v noci ukradl kabelku, kterou měla volně odloženou na stole v jedné z místních heren. Spolu s ní jí zmizely osobní doklady, peníze a další věci. Celkovou škodu vyčíslila na 2.500 korun. Případ šetří jako přestupek proti majetku. 
V odpoledních hodinách vyjeli jičínští policisté do ulic, aby našli celostátně hledaného muže. Ten se měl údajně pohyboval v Palackého ulici, kde ho měl zahlédnout jeho známý. I přes veškerou snahu se ho však nepodařilo vypátrat. 
Další hlídku zaměstnaly dvě dívky v Újezdu pod Troskami, které zde měly dle svědků „likvidovat“ zastávku Českých drah. Policisté na místě zjistili, že se jedná o dvě nezletilé dívky, které se zřejmě nudily, a tak házely na střechu zastávky plastovou láhev. A tak jim muži zákona řádně domluvili.
Z cizích osob, které se měly pohybovat po čtrnácté hodině na pozemku u jednoho z domů v Holíně se nakonec vyklubal bývalý přítel paní domu, který si pouze přišel pro své věci. I v tomto případě postačila domluva.
Nikotinový deficit potřeboval nutně doplnit dvaačtyřicetiletý muž z Jičína. Pro cigarety se vydal do jednoho z obchodních domů na autobusovém nádraží. Platit se mu za ně ovšem nechtělo, a tak si krabičku schoval pod bundu. Měl však smůlu, protože ho při krádeži odhalili pracovníci místní ostrahy, kteří vše oznámili na policii. Hlídka pak na místě nepoctivému zákazníkovi udělila pokutu ve výši 1 tisíc korun. Za to by bylo nejmíň dvacet krabiček cigaret.
S oslavou včerejšího Mezinárodního dne žen to zřejmě přehnala mladá žena z malé obce na Jičínsku, která v silně podnapilém stavu volala na linku 158. Stěžovala si , že jí fyzicky napadla kamarádka její dcery. Co se ale přesně stalo se nakonec policisté nedozvěděli, neboť žena již po chvíli nemohla z důvodu alkoholového opojení ani mluvit.
nprap. Hana Klečalová
9. 3. 2009
 
 

       

vytisknout  e-mailem