Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkend na Jičínsku

Hlídky odhalili několik opilých řidičů  

 
Uplynulý víkend byl na Jičínsku ve znamení opilých řidičů, zlodějů a agresivních psů.
 
V pátek 26. června vyjeli policisté v ranních hodinách do obce Libošovice, kde řidičska osobního vozidla Škoda Felicia pravděpodobně přehlédla na nechráněném železničním přejezdu osobní vlak a do tohoto narazila. Naštěstí ke zranění osob nedošlo a celková škoda byla vyčíslena na 20 tisíc korun.
 
S opilým synem si nevěděla  rady před devátou hodinou ranní jeho matka na Sobotecku. Vzhledem k tomu, že muž byl velmi agresivní a   vše kolem sebe rozbíjel, nezbylo ženě nic jiného, než se před ním zamknout v jednom z pokojů. Nakonec policisté muže doprovodili na základě doporučení lékaře do léčebny.
 
Na dva psi, kteří trávili páteční dopoledne v objektu tábora u Vidoně upozornili dělníci. Oba rafani pobíhali kolem bazénu, kdy přítomní dělníci měli strach, aby je nenapadli. O psy se nakonec postaral místní starosta.
 
Zaměstnat policisty se zřejmě rozhodl v dopoledních hodinách neznámý muž, který oznámil na linku 158, že v Kopidlně na náměstí je silně opilá dívka. Hlídka, která okamžitě vyjela na místo však žádnou opilou slečnu nenašla. Co muže k takovému oznámení vedlo, se nepodařilo zjistit, neboť po příjezdu hlídky nebyl ani on  na místě.
 
Na dvě vozidla Mercedes, jejichž posádky cizích státních příslušníků předstíraly u Čejkovic poruchu vozidel, upozornili projíždějící řidiči. V tomto případě byl dobrý skutek těch, co se nechali nachytat a zastavili, záležitě potrestán. Cizinci jim totiž nabízeli falešné šperky a žebrali o peníze. Hlídka, která vyjela na místo cizince zkontrolovala a vzhledem k tomu, že neměli povinnou výbavu ve vozidle, dostal každý z řidičů na místě pokutu ve výši 2 tisíce korun.
 
Do nepříjemné situace se dostal v  sobotu 27.  června ve tři hodiny ráno řidič osobního vozidla Fiat Uno, který projížděl obcí Radim. U fotbalového hřiště mu přímo před vozidlo vběhl opilý muž. Řidič naštěstí stačil rychle zareagovat, šlápl na brzdu a vozidlo zastavil, aniž by do opilce nenarazil. Ten se mu za to pěkně odvděčil. Vzápětí mu skočil na přední kaporu, kterou mu promáčkl a navíc mu ještě rukou rozbil čelní sklo. Případ šetří policisté jako přestupek proti majetku. 
 
Před čtvrtou hodinou ranní došlo k údajnému napadení mezi hosty v jednoho z barů v Hořicích. Věc si na místě převzali městští strážníci.
 
Na svoji roztržitost doplatil před polednem řidič osobního vozidla Škoda Felicia, který tankoval u benzínové čerpací stanice v Jičíně. Poté, co uložil natahovací pistoli do stojanu,  skočil do vozidla a bez zaplacení odjel. Svoji chybu si však po chvíli uvědomil, vrátil se a dluh uhradil.

Po patnácté hodině vyjeli policisté do jednoho z obchodních domů v Jičíně na autobusovém nádraží, kde pracovníci místní ostrahy odhalili při krádeži sedmnáctiletou dívku. Zřejmě chtěla oslavit konec školního roku, neboť se snažila pronést bez zaplacení pokladní zónou lahev vodky. Hlídka věc se slečnou vyřídila na místě blokovou pokutou ve výši 1 tisíc korun.
 
V odpoledních hodinách se policisté zaměřili na řidiče, kteří v poslední době stále častěji usedají za volant pod vlivem alkoholu. Na prvního hříšníka nemuseli ani dlouho čekat. Byl jím jednapadesátiletý muž z okresu Jičín, které kontrolovali v Mlázovicích. Provedená dechová zkouška u něj prokázala přes 0.7 promile alkoholu . A tak nejenže přišel o svůj řidičský průkaz, ale navíc mu zakázali další jízdu.
 
V noci pak uvízl v policejní síti další opilý řidič. V tomto případě se rovněž jednalo o padesátníka, kterého kontrolovali v Bílsku u Hořic. V jeho dechu naměřili přes 1.1 promile alkoholu. A tak i on přišel o svůj řidičský průkaz a navíc mu ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. 
.
 
Neděle 28. června byla rovněž zajímavá.
 
V dopoledních hodinách řešili policisté v Nové Pace napadení psa psem. Poražený rafan dopadl špatně, neboť utrpěl zranění, se kterým ho majitel musel převézt na veterinární kliniku, kde ho operovali. Vzhledem k tomu, že  majitel útočícího psa neměl zájem věc vyřešit, oznámili poškození vše na policii. Ta ovšem případ nešetří, neboť se jedná o občansko-právní spor.
 
V dopoledních hodinách vyjeli policisté několikrát do jednoho z obchodních domů v Jičíně na autobusovém nádraží. Pracovníci bezpečnostní služby zde odhalili dva nepoctivé zákazníky, kteří zde odcizili potraviny. V prvním případě se jednalo o dvaadvacetiletého muže, který se snažil pronést přes pokladní zónu bez zaplacení zboží za čtyřicet korun a ve druhém případě se rovněž jednalo o muže, kdy tento zde odcizil uzeniny v hodnotě 33 korun. Oba policisté na místě vyřídili v blokovém řízení pokutou ve výši 1 tisíc korun.
 
V podvečerních hodinách oznámil na linku 158 muž z Jičína, že mu někdo v jeho bytě odcizil peníze. Hlídka, která vyjela na místo, zjistila, že muž měl mít ve svých kalhotách uloženou pětisetkorunovou bankovku, kterou mu v době, kdy si šel po koupeli pro kombinačky, neboť si chtěl  ostříhat nehty u nohou, někdo odcizil.  Nakonec usoudil, že se ještě jednou podívá, zda nemá peníze uložené někde jinde.
 
V nočních hodinách se policisté  zaměřili na opilé  řidiče. Na prvního hříšníka opět  nemuseli dlouho čekat. Byl jím řidič osobního vozidla Škoda Fabia, kterého kontrolovali v Kopidlně. Vzhledem k tomu, že „nadýchal“ přes 0.1 promile alkoholu, zadrželi mu  řidičský průkaz a navíc mu zakázali další jízdu. 
nprap. Hana Klečalová
29. 6. 2009 
 

vytisknout  e-mailem