Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkend na Jičínsku

Opilý muž skočil do tůně a pak volal o pomoc 

Uplynulý víkend byl na Jičínsku nabitý událostmi. Policisté prověřovali několik desítek oznámení, vyšetřovali přečiny a přestupky a v neposlední řadě je zaměstnaly i rodinné neshody.
 
V pátek 12. listopadu ráno vyjeli muži zákona do malé obce na Kopidlensku, kde řešili roztržku  mezi opilými manželi. Oba si vyčítali co se dalo, a přitom byli velmi hluční. Nutno zdůraznit, že se po příjezdu hlídky uklidnili a kupodivu ani jeden z nic už nechtěl nic oznamovat. A tak jim alespoň policisté řádně domluvili a vysvětlili, jak se mají k sobě chovat.
 
V dopoledních hodinách našla mladá žena na toaletě v hořické nemocnici 100 amerických dolarů. Nalezené peníze si neponechala, ale jako nález odevzdala na policejní služebně. A pak, že mezi námi nežijí slušní a poctiví lidé.
 
Na osoby snědé pleti, které velmi nebezpečně vbíhaly před polednem u Podůlší do vozovky a tím nutily projíždějící řidiče zastavit, upozornil na lince 158 anonym. Těm, kteří se nechali nachytat a zastavili, pak nabízeli ke koupi motorové pily a další nářadí. Naštěstí řidiči vědí, že se jedná o nekvalitní zboží, a tak ani v tomto případě si nikdo nic nekoupil. Hlídka, která vyjela na místo, už nikde žádné podezřené osoby nenašla.
 
Před osmnáctou hodinou ležel v Nové Pace na chodníku v Krkonošské ulici opilec, který se téměř nehýbal. A tak na místo kromě policistů vyjela i záchranná služba, která muže převezla na ošetření do nemocnice.
 
V pozdních nočních hodinách na sebe upoutali pozornost dva muži v Jičíně, kteří si v Hradecké ulici vzájemně kopali do aut a do plotu. Hlídka, která vyjela na místo, zjistila, že se jedná o otce se synem, kteří si takto mezi s sebou vyjasňovali situaci. Ke zranění osob ani k škodě na majetku naštěstí nedošlo. V tomto případě postačila ze strany policistů domluva.
 
V sobotu 13. listopadu kontrolovala v dopoledních hodinách policejní hlídka ve Vrchovině osobní vozidlo Škoda 120, které řídil  osmatřicetiletý muž. Kontrola jeho dokladů proběhla bez závad, což se ovšem nedá říci o řidiči samotném. Provedená dechová zkouška totiž u něj prokázala přes 0,5 promile alkoholu. Řidič s naměřenými hodnotami souhlasil a navíc uvedl, že během večera vypil čtyři „dvanáctky“.   A  tak nejenže se musel na místě rozloučit se svým řidičským průkazem, ale navíc mu policisté zakázali další jízdu.
 
Po jedenácté hodině měl pobíhat po silnici u Úlibic velký černý pes. Hlídka, která vyjela na místo, už ale žádného hafana nenašla. 
 
Po poledni zastavovali cizinci snědé pleti, kteří nabízeli ke koupi motorové pily a další nářadí, projíždějící řidiče u Milovic. Ani tentokrát se však nikdo z řidičů nachytat nenechal.
 
V odpoledních hodinách kontrolovala policejní hlídka v Heřmanicích osobní vozidlo Renault Espace, které řídil pětapadesátiletý muž. Už jak otevřel dveře, bylo policistům jasné, že se před jízdou posilnil něčím ostřejším. Jeho dech byl  totiž silně prosycen alkoholem, což nakonec potvrdila opakovaně provedená dechová zkouška. I přes naměřené hodnoty 1,1 a 0,96 promile řidič stále tvrdil, že žádný alkohol nepožil. A tak o jeho dalším osudu teď bude rozhodovat příslušný správní orgán.
 
Po jednadvacáté hodině se obrátila na policii žena z malé obce na Libáňsku s tím, že jí někdo chodí po dvoře. Hlídka, která vyjela na místo, však žádného vetřelce na jejím pozemku nenašla.
 
Před půlnocí vyjeli policisté do malé obce na Jičínsku, kde měl silně opilý muž napadnout svoji družku. Ženu nejdříve častoval hrubými výrazy a poté ji strčil na kamna, až upadla na zem. Nakonec se sekerou v ruce vyběhl na zahradu, kde skočil do tůně a přitom křičel, že se utopí. Po chvíli mu zřejmě byla zima, a tak  volal na ostatní, ať mu jdou   okamžitě pomoct. Jakmile se dostal na pevnou půdu, začal být opět agresivní. Vrátil se zpět  do domu, kde zřejmě vlivem opilosti ztratil  na schodišti rovnováhu, upadl na betonový schod a přitom si poranil hlavu. A tak  na místo vyjela i záchranná služba, která muže s 2,75 promile alkoholu převezla na ošetření do jičínské nemocnice. 
 
V neděli 14. listopadu   několik minut po půlnoci rušila skupinka mladíků v Hořicích noční klid. Hulákali jak na lesy a přitom se smáli na celé kolo. Umravnit je musela až hlídka městské policie, která jim domluvila a vysvětlila, jak se mají v nočních hodinách chovat.
 
Hodinu po půlnoci vyjela policejní hlídka v Jičíně na sídliště Pod Lipami, kde na chodníku ležela silně opilá žena. Vzhledem k tomu, že nemohla vstát, natož chodit, vyjela na místo i záchranná služba, která ji převezla do místní nemocnice. Ohodinu později zaměstnal policejní hlídku opilec v Jičíně, kterému „nesloužily nohy“, a tak žádal, aby ho policisté odvezli domů. Vzhledem k tomu, že policejní vozy nejsou určeny pro taxislužbu, nezbylo mu nic jiného, než sebrat veškeré síly a vydat se k domovu po svých.
 
Před čtvrtou hodinou ranní došlo v Jičíně v ulici Pod Lipami k požáru plechové popelnice. Na místo vyjeli hasiči, kteří oheň zlikvidovali. Ke škodám na majetku naštěstí nedošlo.
 
Po poledni asistovali muži zákona při otevření bytu v  Jičíně  v Sokolovské ulici, který si majitelka nešťastnou náhodou zabouchla. Dovnitř jí nakonec pomohli až přivolaní hasiči, kterým se podařilo zámek překonat.
 
Ve večerních hodinách se obrátila na policii žena z malé obci na Hořicku s tím, že ji napadl syn. Po příjezdu hlídky na místo už ale žena nic oznamovat nechtěla, prý  si se synem promluví sama.
 
Trám na železniční trati u Semínovy Lhoty vyděsil v nočních hodinách projíždějící řidičku. Hlídka, která vyjela na místo, zjistila, že uvedená trať je v současné době z důvodu výluky uzavřená, a že trám zde umístili pracovníci drah.
nprap. Hana Klečalová  
15. 11. 2010
 
 

vytisknout  e-mailem