Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkend na Jičínsku

Dělení majetku někdy bolí 

Během uplynulého víkendu prověřovali  muži zákona několik desítek oznámení, vyšetřovali přečiny a přestupky a v neposlední řadě je zaměstnaly i rodinné neshody.
 
V pátek 22. října došlo před osmou hodinou ranní u Staňkovy Lhoty k vážné dopravní nehodě. Řidička osobního vozidla Škoda Felicia zřejmě nedala na křižovatce přednost vozidlu Škoda Fabia, které jelo po hlavní silnici, a s tímto se střetla. Při nehodě utrpěla řidička těžké zranění, se kterým byla letecky transportována do Fakultní nemocnice v Hradci Králové. Během týdne je to již druhá vážná nehoda, ke které v daném úseku došlo. V prvním případě zde po srážce s osobním vozidlem zemřel sedmnáctiletý motocyklista a jeho o dva roky starší spolujezdec. více...
 
Po osmé hodině ranní se obrátil na linku 158 motorista s tím, že ho před Úlibicemi ohrožoval řidič kamionu s cizí registrační značkou. Na místo vyjela policejní hlídka, která oba řidiče zastavila. Nakonec vyšlo najevo, že se oznámení nezakládá zcela  na pravdě. Oba si totiž vzájemně dělali schválnosti při předjíždění. Věc na místě policisté vyřešili domluvou.
 
Na páteční dopoledne jistě dlouho nezapomene majitelka bytu v Jičíně v ulici U Stadionu, která si nedopatřením zabouchla dveře  bytu. Na tom by nebylo až tak nic strašného, kdyby ovšem v kuchyni nezůstala zapnutá trouba a sporák, na kterém se v  tlakovém hrnci vařil oběd. Na místo okamžitě vyjeli jak policisté, tak i hasiči, kteří dveře bytu překonali. A tak nakonec vše dobře dopadlo a k žádným škodám na majetku nedošlo.
 
Do jednoho ze supermarketů v Hořicích se vydal v odpoledních hodinách šestapadesátiletý cizinec, který v oddělení cukrovinek odcizil sušenky a lízátka v celkové hodnotě 23 korun. Ke své smůle ho přímo při krádeži odhalil pracovník místní bezpečnostní služby, který vše oznámil na policii. Hlídka věc na místě vyřídila blokovou pokutou ve výši 1 tisíc korun.
 
Před šestnáctou hodinou natankoval u benzínové čerpací stanice v Podůlší řidič do osobního vozidla Jeep Cherokee 30 litrů benzínu v hodnotě 916 korun. S placením si ovšem hlavu nelámal. Po natankování skočil do vozu a rychle z benzínky odjel. Případ šetří jičínští policisté jako přestupek proti majetku.
 
V podvečerních hodinách se potuloval v Dřevěnici nebezpečný pes, který vrčel a kolemjdoucí a byl velmi agresivní. Hlídka, která vyjela na místo, kontaktovala jeho „páníčka“, který si hafana odvedl domů.
 
Večer pak muže zákona zaměstnaly rodinné neshody v Jičíně. Před devatenáctou hodinou vyjeli na Nové Město, kde si rozvedení manželé dělali naschvály. V tomto případě měla žena vyhazovat svého „bývalého“ z bytu, přičemž na něj údajně křičela, že pokud se neodstěhuje, tak mu nedá najíst. Muž se obával reakce sousedů, a tak  raději byt opustil. Případ šetří policisté jako přestupek proti občanskému soužití. Nutno zdůraznit, že stejná rodina zaměstnala policisty i v neděli, to se pro změnu dělili o majetek. Ještě tedy o nich bude řeč.
 
Hřbitov v Mlázovicích posloužil ve večerních hodinách místní mládeži jako hřiště. Údajně se zde několik výrostků honilo a přitom popíjelo pivo. Po příjezdu hlídky už na hřbitově nikdo nebyl.
 
Před dvaadvacátou hodinou se obrátila na linku 158 žena z malé obce na Jičínsku s tím, že se jí do kůlny nastěhoval muž, kterého najali její známí na práci. Vzhledem k tomu, že jí bránil v užívání kůlny, oznámila vše na policii. Hlídka na místě nájemníka zkontrolovala a vysvětlila mu, že zde nemůže bez souhlasu majitelky zůstat. Jelikož žádný nedostal, sbalil si svých „pět švestek“ a odešel ke kamarádovi.    
 
V sobotu 23. října vyjeli muži zákona do Vojic, kde se neznámý zloděj vloupal do stodoly. Uvnitř   odcizil měděnou elektroinstalaci a  poté z vedlejšího domu  demontoval a následně odcizil venkovní měděné parapety a z altánu za domem měděné oplechování. Majitel vyčíslil škodu na částku nejméně 14 tisíc korun. Případ šetří hořičtí policisté jako přečin krádeže.
 
Jednu z trafik v Jičíně navštívil v dopoledních hodinách nepoctivý zákazník, který využil nepozornosti prodavačky a v nestřeženém okamžiku  z pultu u pokladny odcizil dobíjecí kartu Vodafone v hodnotě 200 korun. Poté rychle prodejnu opustil. Případ šetří jičínští policisté jako přestupek proti majetku.
 
Opuštěná maringotka v lesním prostu u Karlova se stala v poslední době útočištěm pro osmadvacetiletého muže z okresu Jičín. Jako bezdomovec zde přebýval několik dní, což se pochopitelně nelíbilo majiteli, který vše oznámil na policii. „Vetřelec“ nakonec hlídce sdělil, že  v maringotce  nejen spal, ale dokonce si zde i vařil. Případ šetří  novopačtí policisté jako přestupek proti občanskému soužití.
 
Po poledni se obrátil na policii rozhořčený muž s tím, že si přes internet dohodl koupi vozidla a teď, když si pro něj přijel ze 700 kilometrů vzdáleného města, se od prodávajícího dozvěděl, že za něj chce  víc, než se původně dohodli. Kupující se domníval, že se stal obětí podvodu. Policisté mu ovšem vysvětlili, že se v tomto případě jedná o občansko-právní spor. 
 
Dotěrní až vlezlí byli prodejci motorových pil, kteří zavítali do Třtěnic. Jednalo se o několik osob snědé pleti, které zde nabízely zaručeně kvalitní zboží za velmi nízkou cenu. Naštěstí nikdo z oslovených na obchod nepřistoupil a žádné zboží si od nich nekoupil. Hlídka, která vyjela na místo, už žádné podezřelé prodejce nenašla.
 
Na opilého muže, který se válel na chodníku v Jičíně Železničářské ulici, upozornilo na lince 158 několik náhodných chodců. Hlídka, která vyjela na místo, zjistila, že se nejedná o muže, ale o ženu, místní bezdomovkyni, která zde takto často odpočívá. Nakonec se sama probudila a odkráčela do svého nedalekého "příbytku".
 
Od dvaadvacáté hodiny se obraceli na policii jen opilci. Prvnímu z nich se přitížilo v Jičíně na náměstí, kdy nejdříve požadoval lékařkou pomoc, kterou nakonec odmítl. Další opilci zase pro změnu řádili v Jičíně před jednou z  diskoték, kde hulákali a přitom se pošťuchovali. Velmi hlučně se chovali i účastníci rodinné party v malé obci na Jičínsku, kteří neakceptovali noční klid. Policisté, kteří vyjeli na místo, všem řádně domluvili.
 
V noci ještě úkoloval policisty majitel novostavby na Hořicku, který žádal kontrolu svého objektu, neboť se dozvěděl, že před místním hostincem nocují nějaké osoby a domníval se, že by mohly „navštívit“ jeho domek. Hlídka, která vyjela na místo nocležníky, kteří přespávali ve voze, zkontrolovala. Ti shodně uvedli, že zde pouze přespí a ráno budou pokračovat v další cestě.
 
Neděle 24. října byla o poznání klidnější.
 
V ranních hodinách vyjeli muži zákona do Vidochova, kde neznámý zloděj odcizil z volně přístupného objektu jedné z firem osobní vozidlo Škoda Superb žluté barvy v hodnotě 230 tisíc korun. Případ šetří  novopačtí policisté ve spolupráci s kriminální službou.
 
V odpoledních hodinách přišly na řadu  neshody v rodině, kde již muži zákona zasahovali v pátek. V tomto případě si čerstvě rozvedení partneři  rozdělovali majetek. Nutno zdůraznit, že se celý den hádali o jednu věc, a to o počítač. Žena si údajně ponechala klávesnici a svému „bývalému věnovala“ monitor, s čímž pochopitelně nesouhlasil a hádka byla na světě. Nakonec se začali pošťuchovat, až na sebe vzájemně upadli. Poté se vydali na ošetření do jičínské nemocnice. Vzhledem k tomu, že jsou na samém počátku rozdělování majetku, je možné, že  o nich ještě  uslyšíme.
 
V podvečerních hodinách se vydalo stádo oslíků po silnici na výlet kolem Dětenic. Vzhledem k tomu, že se jednalo o stejné stádo, které již v minulosti několikrát opustilo pastvinu, kontaktovali policisté jeho majitele. Ten už své svěřence údajně hledal, a tak mu strážci  zákona sdělili, kde je najde.
nprap. Hana Klečalová 
25. 10. 2010

vytisknout  e-mailem