Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Víkend na Kladensku

Vybrané případy z policejní svodky. 

Vandalové řádili na nádraží ve Slaném v ulici Wilsonova. V neděli nad ránem oznámila výpravčí, že během uplynulé noci neznámý pachatel poškodil polovinu vlaku. Přes boční stranu sprejem nastříkal dva blíže neurčené nápisy. Škoda bude vyčíslena škodní komisí a policisté tento případ prošetřují jako trestný čin poškození cizí věci, za což pachateli hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.
 
Na linku 112 bylo přijato oznámení o požáru kontejneru. Ten vzplál krátce po půlnoci v noci ze soboty na neděli v Kladně v ulici Petrohradská. Škoda byla vyčíslena na více jak pět tisíc korun. Skutek je vyšetřován jako trestný čin poškození cizí věci.
 
Zabezpečovací zařízení zabránilo zloději v krádeži. To si do svého rodinného domu nechala nainstalovat třiasedmdesátiletá žena, která vlastní nemovitost v Kladně v ulici Vodárenská. V neděli v časných ranních hodinách jí na pozemek domu vnikl neznámý pachatel. Nejprve vnikl do kůlny na pozemku, kde nic neodcizil. Následně vypáčil okno u toalety a přes tuto se dostal na chodbu domu. V tu chvíli se však spustilo zabezpečovací zařízení, které zloděje vylekalo natolik, že z příbytku ihned utekl. Škoda poškozením byla vyčíslena na cca 5.000,- Kč.
 
V neděli bylo nahlášeno na linku 158 vloupání do skladu kovových součástek v Kladně Dubí v ulici V. Špály. V době od 10.9.2011 do 2.10.2011 vnikl neznámý pachatel to výše zmiňovaného skladu, ze kterého odcizil benzinovou motorovou pilu, propanbutanovou lahev, pneumatiky a další věci v celkové hodnotě více jak osm tisíc. Poškozením vznikla škoda jeden tisíc korun.
 
Zloděj vnikl také do zaparkovaného vozidla zn. Škoda Felicia – pick-up. To si vyhlédl v obci Pchery v noci ze soboty na neděli. Z úložného prostoru automobilu zmizelo bourací kladivo, batoh, spací pytel a fotoaparát, čímž byla čtyřiačtyřicetiletému majiteli způsobena škoda ve výši 33.050,- Kč.
 
Deset minut stačilo v pátek odpoledne zloději, který kradl u obchodního domu v Kladně v ulici Unhošťská. Z nákladové zóny prodejny neznámý pachatel odcizil deset pytlů skály – zvráštěné hnědé, čímž firmě způsobil škodu téměř devět tisíc korun.
 
Kontroly probíhaly i na silnicích. Dopravní policisté zastavili v neděli před druhou hodinou odpolední osmačtyřicetiletého řidiče v Kladně v ulici Americká. Následnou lustrací bylo zjištěno, že muž má vysloven zákaz řízení motorových vozidel do roku 2014. Nyní proto čelí podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí, za což mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky. Druhý hříšník byl zjištěn v 14,00 hodin v Kladně v ulici Dukelských hrdinů. Tam policisté oddělení hlídkové služby kontrolovali jedenadvacetiletého  mladíka, který usedl za volant vozidla Škoda Fabia. Policisté měli podezření, že muž řídí pod vlivem návykové látky. Orientační drogový test Drugwipe tohoto řidiče byl pozitivní, proto je nyní podezřelý z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.
 
nprap. Michaela Nováková
3.10.2011

vytisknout  e-mailem