Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkend na Královéhradecku

Pozor na kapesní krádeže 

Během uplynulého víkendu zaevidovali královéhradečtí policisté 82 přestupků a 19 nově spáchaných trestných činů. Nejvíce přestupků muži zákona zaznamenali v dopravě, kdy řidiči nedodržovali nejvyšší povolenou rychlost, nerespektovali dopravní značení nebo jejich vozidlo nebylo v odpovídajícím technickém stavu. Policisté skupiny dopravních nehod šetřili havárie a dohlíželi na plynulost a bezpečnost silničního provozu.
 
V pátek (9. 10. 2009) v noci přišla mladá žena ohlásit na obvodní oddělení III krádež peněženky. Žena policistům vypověděla, že navštívila restauraci v ulici Františka Halase v Hradci Králové. Kabelku s osobními věcmi si odložila a věnovala se zábavě. Neznámý pachatel využil její chvilkové nepozornosti a z kabelky odcizil peněženku. Paní tak přišla o finanční hotovost a osobní doklady. Lapka svým činem způsobil škodu téměř 5.000 korun.
 
Po poledni přišla na obvodní oddělení II seniorka oznámit krádež peněženky v ulici Víta Nejedlého v Hradci Králové. Okradená paní uplynulý den navštívila obchod s potravinami, kde si nakoupila. Vybrané zboží také řádně zaplatila a za pokladnami si odložila peněženku a nakoupené zboží dala do tašky. Odloženou peněženku si chtěla uklidit až nakonec, ale již ji nenašla. Neznámému zloději stačilo par vteřin k tomu, aby důchodkyni peněženku ukradl. Paní tak přišla o finanční hotovost a osobní doklady. Zloděj svým činem způsobil škodu ve výši 850 korun.
 
Po třinácté hodině šetřili muži zákona případ krádeže v prodejně v ulici U Památníku v Novém Bydžově. Prodavačka policistům sdělila, že dopoledne kontrolovala zboží v prodejně a zjistila, že chybí dvě vystavené sekery. Neznámý pachatel způsobil majiteli obchodu škodu ve výši 2.000 korun.
 
Odpoledne vyjížděli královéhradečtí policisté k oznámení krádeže vloupáním do kanceláře v ulici S.K. Neumanna v Hradci Králové. Na místě muži zákona zjistili, že neznámý pachatel násilím vnikl do kanceláře místní firmy, kde z neuzamčené příruční pokladny ukradl finanční hotovost ve výši 500 korun. Policisté celý případ řádně zadokumentovali a po pachateli pátrají.
 
V sobotu (10.10.2009) v podvečer přišel na obvodní oddělení III mladý muž ohlásit krádež jízdního kola v ulici Palachova v Hradci Králové. Mladík policistům sdělil, že si uplynulý den své jízdní kolo uzamkl ve společné kolárně na dvoře vysokoškolských kolejí. Nepříjemné překvapení ho čekalo, když chtěl druhý den na svém kole odjet. Kolo zmizelo. Neznámého zloděje neodradil ani lankový zámek, kterým bylo kolo uzamčeno, a přesto ho ukradl. Majiteli bicyklu tak způsobil škodu ve výši 4.900 korun.
 
V odpoledních hodinách přijali muži zákona oznámení o krádeži kožené bundy z obchodu v ulici Brněnská v Hradci Králové. Prodavačka policistům sdělila, že uplynulý den z obchodu neznámý zloděj ukradl bílou koženou bundu s kapucí a kožešinovým lemem. Lapka tak způsobil škodu na ukradeném zboží ve výši 7.500 korun.
 
Před půlnocí oznámil na odvodní oddělení mladý muž krádež jízdního kola v ulici Na Občinách v Hradci Králové. Mladík policistům vypověděl, že večer své jízdní kolo řádně uzamkl před restaurací a odešel sledovat fotbalové utkání. Po dvou hodinách chtěl na svém kole odjet domů, ale již ho nenašel. Neznámý lapka využil příležitosti a bicykl zcizil. Okradený muž vyčísli hodnotu svého kola na 4.500 korun.
 
V neděli (11. 10. 2009) v brzkých ranních hodinách vyjížděli policisté skupiny dopravních nehod k havárii v ulici Sokolská v Hradci Králové. K dopravní nehodě došlo tím, že řidič vozidla Audi A4 na křižovatce s ulici Hradecká vjel do protisměru a pokračoval v jízdě až na kruhový objezd, kde narazil do vozidla Škoda Felicia jedoucího ve vnitřní pruhu. Následně došlo ke střetu obou vozidel a škodovka skončila ve svodidlech. Oba řidiči z nehody vyvázli bez zranění a podstoupili orientační dechovou zkoušku na alkohol. U řidičky Felicie byla negativní, ale u řidiče vozidla Audi policisté naměřili 1.85 promile alkoholu v dechu. Celková škoda způsobená dopravní nehodou byla stanovena na 180.000 korun.
 
Kolem desáté hodiny přišel na obvodní oddělení II starší muž oznámit krádež startéru osobního vozidla. Muž policistům sdělil, že uplynulý den zaparkovat svou dodávku na parkovišti u křižovatky ulic Víta Nejedlého, Polní v Hradci Králové a odešel. Druhý den ho však čekalo nepříjemné překvapení, když chtěl své auto nastartovat. To se mu nepodařilo a tak muž zjistil, že mu v autě chybí startér. Neznámý zloděj z vozidla ukradl zařízení v hodnotě 4.000 korun. Policisté po řádném zadokumentování případ šetří jako přestupek proti majetku.
 
Dopoledne vyjížděli muži zákona k případu poškození výlohy restaurace v ulici Mostecká v Hradci Králové. Policisté na místě zjistili, že neznámý vandal rozbil výlohu restaurace a utekl. Provozovatel vyčíslil způsobenou škodu na 15.000 korun.
por. Marta Trávníčková
12. října 2009

vytisknout  e-mailem