Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkend na Královéhradecku

Zloděj jí vytrhl tašku z ruky 

V průběhu uplynulého víkendu zaznamenali královéhradečtí policisté mírný nárůst v počtu spáchaných přestupků a trestných činů. Přestupků zadokumentovali 81 a 21 nově spáchaných trestných činů. Muži zákona šetřili případy majetkové povahy, narušení občanského soužití nebo dopravní nehody. Dopravní policisté dohlíželi na plynulost a bezpečnost silničního provozu v regionu.
 
V pátek (23. 10. 2009) v nočních hodinách zastavila policejní hlídka osobní vozidlo Škoda Favorit v ulici Na Okrouhlíku v Hradci Králové. Policisté řidiče vyzvali k předložení všech potřebných dokladu a také k orientační dechové zkoušce na alkohol. Displej měřícího přístroje při dechové zkoušce však ukázal hodnotu 1,79 promile alkoholu v dechu. Nezdárný motorista na místě přišel o řidičský průkaz a následně byl převezen k lékařskému vyšetření spojeným s odběrem krve.
 
Odpoledne oznámila nešťastná žena na obvodní oddělení vloupání do sklepa v ulici Brožíkova v Hradci Králové. Policejní hlídka na místě zjistila, že neznámý lapka vnikl do sklepní kóje domu, kde ukradl dva páry sjezdový lyží včetně vázání. Okradená paní vyčíslila cenu svého lyžařského vybavení na 6.100 korun. Policisté celý případ řádně zadokumentovali a po neznámém pachateli pátrají.
 
Po patnácté hodině přijali královéhradečtí muži zákona oznámení o krádeži jízdního kola v ulici Víta Nejedlého v Hradci Králové. Starší žena, majitelka kola, policistům k případu vypověděla, že se rozhodla nakoupil v místním obchodním domě. Dámské trekingové kolo si řádně uzamkla před budovou a odešla na nákup. Během půl hodiny se vrátil a chtěla na svém kole odjet, jenomže kolo zmizelo. Neznámému zloději stačilo jen pár minut k překonání lankového zámku, kterým byl bicykl zabezpečen, a kolo byl jeho. Okradená paní vyčíslila způsobenou škodu na 3.600 korun.
 
V nočních hodinách oznámila na obvodní oddělení 2 starší žena krádež tašky, o kterou přišla v ulici Československé armády v Hradci Králové. Okradená paní policistům sdělila, že večer šla ulicí Československé armády a za křižovatkou s Pospíšilovou třídou k ní zezadu přiběhl neznámý muž a z ruky jí vytrhl plátěnou tašku s peněženkou. Zloděj se svým lupem rychle zmizel ve tmě mezi domy. Nešťastná žena přišla o finanční hotovost, osobní doklady a mobilní telefon. Drzí zloděj svým jednáním způsobil škodu ve výši 3.000 korun.
 
V sobotu ( 24. 10. 2009) ráno vyjížděli policisté Obvodního oddělení Nechanice k případu krádeže nafty z nákladních vozidel v obci Boharyně. Policisté na místě zjistili, že neznámý zloděj vnikl do uzamčeného areálu, kde byla odstavena čtyři nákladní vozidla. Po odšroubování víček nádrží ze všech čtyřech nákladních aut odčerpal celkem 800 litrů motorové nafty. Nenechavec svým činem způsobil majiteli škodu ve výši téměř 21.000 korun.
 
V podvečer se mladý muž obrátil na policisty obvodního oddělení 2 s žádostí o pomoc v případě krádeže notebooku z kufru vozidla. Okradený muž policistům k události vypověděl, že uplynulý večere společně s manželkou přijeli k rychlému občerstvení v ulici Pilnáčkova, kam po uzamčení vozidla oba zašli. Po několika minutách se k vozidlu vrátili a společně odjeli až do obce Sadová, kde zastavili před místní diskotékou. Muž si chtěl notebook vzít s sebou, ale kufr zel prázdnotou. Neznámý pachatel zřejmě využil příležitosti, kdy dvojice byla v občerstvení a z kufru auta notebook ukradl. Zloděj tak způsobil škodu ve výši 19.000 korun.
 
V neděli (25. 10. 2009) dopoledne šetřili policisté obvodního oddělení 3 poškození vozidla v obci Svinary. Majitel poškozeného auta policistům vypověděl, že před několika dny zaparkoval vozidlo před domem a vše bylo v pořádku. Nepříjemné překvapení ho však čekalo v neděli dopoledne. Neznámý vandal rozbil zadní okénko u auta a utekl. Majitel vyčíslil způsobenou škodu na 3.000 korun. Policisté případ řádně zadokumentovali a současné době ho šetří jako přestupek proti majetku.
 
Případem vloupání do sklepa se muži zákona zabývali večer v ulici Durychova v Hradci Králové. Policisté na místě zjistili, že neznámý zloděj násilím překonal visací zámek, kterým byla sklepní kóje uzamčena, a z ní pak ukradl horské jízdní kolo. Majiteli tak vznikla škoda přesahující 11.000 korun.
por. Marta Trávníčková
26. října 2009

vytisknout  e-mailem