Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkend na Královéhradecku

Zmizelo nářadí za 80.000 korun 

V pátek a během uplynulého víkendu královéhradečtí policisté zaznamenali nárůst v počtu spáchaných přestupků i trestných činů. Do evidence zařadili celkem 88 přestupků a 23 nově spáchaných trestných činů. Přestupků v dopravě bylo opět nejvíce. Dopravní policisté při silniční kontrole zjistili u sedmi řidičů požití alkoholu před jízdou. Osm zastavených vozidel nebylo v odpovídajícím technickém stavu a šest řidičů se vydalo na cestu bez potřebných dokladů. Osmnáct řidičů dostalo pokutu za nerespektování dopravního značení a jeden motorista nebyl během jízdy připoután bezpečnostním pásem. Drtivou většinu prohřešků policisté vyřešili na místě, a to blokovou pokutou. Skupina dopravních nehod vyjížděla celkem k osmi dopravním nehodám. Policisté obvodních oddělení řešili pět případů narušení občanského soužití.
 
V pátek (13. 11. 2009) v ranních hodinách přijali královéhradečtí policisté oznámení o vloupání do veřejných záchodků na Smetanově nábřeží v Hradci Králové. Muži zákona na místě zjistili, že neznámý pachatel dovnitř vnikl násilím a odnesl si dvě příruční pokladničky celkem s patnácti korunami. Zloděj svým činem způsobil škodu na poškozeném majetku a odcizené finanční hotovosti ve výši 1.015 korun.
 
Odpoledne muži zákona prověřovali oznámení o poškození vozidla v ulici Pražská v Hradci Králové. Majitelka vozidla policistům na místě vypověděla, že ráno přijela osobním vozidlem, které odstavila u budovy základní školy a odešla do práce. Odpoledne se k vozidlu vrátila a zjistila, že neznámý pachatel porýpal lak na autě. Vandal způsobil škodu na laku ve výši 15.000 korun.
 
Ve večerních hodinách byli přivoláni policisté obvodního oddělení 1 k případu krádeže jízdního kola v ulici Baarova v Hradci Králové. Okradený muž na místě policistům vypověděl, že v podvečer přijel na svém jízdním kole, řádně ho uzamkl před restaurací a odešel. Po dvou hodinách se muž pro kolo vrátil, ale čekalo ho nepříjemné překvapení, kolo bylo pryč. Neznámého lapku neodradil ani lankový zámek, kterým bylo kolo zabezpečeno, a přesto ho ukradl. Cyklista vyčíslil způsobenou škodu na 4.900 korun.
 
V sobotu (14. 11. 2009) po deváté hodině vyrazila policejní hlídka k případu vloupání do skříně v rozestavěné výrobní hale v obci Zábědov na Novobydžovsku. Na místě již čekal mladý muž, který případ oznámil. Muži zákona ohledali místo činu a zjistili, že neznámý zloděj násilím vnikl do plechové skříně, kde sebral elektrické nářadí v celkové hodnotě 80.000 korun. Policisté případ šetří pro podezření se spáchání trestného činu krádeže vloupáním a v případě dopadení neznámému pachateli hrozí až tříletý pobyt za mřížemi nebo peněžitý trest.
 
Dopoledne zastavila hlídka Policie ČR osobní vozidlo v Plotištích na Královéhradecku. Mladého motoristu vyzvala k předložení všech potřebných dokumentů k řízení vozidla a orientační dechové zkoušce na alkohol. Všechny doklady měl řidič v pořádku, ale s dechovou zkouškou to již bylo horší. Přístroj naměřil 1,56 promile alkoholu v dechu. Výtečník přišel na místě o řidičský průkaz a případ je řešen ve zkráceném přípravném řízení.
 
V neděli (15. 11. 2009) po poledni byli přivoláni královéhradečtí muži zákona k případu krádeže zboží v obchodě v ulici Pilnáčkova, Hradec Králové. Policisté na místě zjistili, že čtyřiatřicetiletý muž navštívil obchodní dům, kde sebral DVD přehrávač. Se svým lupem chtěl projít ven přes přepážku informací, aniž by zboží zaplatil. Ostraha obchodu však byla v pohotovosti a muže zkontrolovala. Policisté případ vyřešili na místě blokovou pokutou ve výši 1.000 korun.
 
Odpoledne oznámil starší muž krádež dvou jízdních kol na Pospíšilově třídě v Hradci Králové. Důchodce na místě policistům vypověděl, že společně se svou ženou přijeli před budovu nemocnice, svá kola řádně zabezpečili zámkem a odešli. Asi za hodinu se ke stojanu vrátili, ale kola byla pryč. Neznámý zloděj využil příležitosti a bicykly ukradl. Seniorům tak způsobil škodu ve výši 35.000 korun.
 
V podvečer přišel na Obvodní oddělení 3 Hradec Králové nešťastný muž oznámit poškození dveří bytu. Muž policistům vypověděl, že bydlí v panelovém domě na třídě Edvarda Beneše, kde mu neznámý vandal poškodil povrch vstupních dveří bytu. Majitel vyčíslil způsobenou škodu na téměř 1.500 korun. Policisté případ šetří jako přestupek proti majetku.
por. Marta Trávníčková
16. listopadu 2009

vytisknout  e-mailem