Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkend na Královéhradecku

Za benzin nezaplatil a ujel 

Během uplynulého víkendu královéhradečtí policisté zařadili do evidencí 92 přestupků a 20 nově spáchaných trestných činů. Dopravní přestupky byly na předních místech policejní statistiky, kdy někteří nezodpovědní řidiči nedodržovali nejvyšší povolenou rychlost, jezdili bez rozsvícených světel nebo jejich vozidlo nebylo v odpovídajícím technickém stavu. Většinu přestupků policisté šetřili na místě blokovou pokutou. Dopravní policisté šetřili havárie a dohlíželi na plynulost a bezpečnost silničního provozu.
 
V pátek (27. 11. 2009) v ranních hodinách vyjížděla policejní hlídka k případu vloupání do buňky výrobní firmy v ulici Vážní v Hradci Králové. Policisté na místě zjistili, že stavební buňka je používána jako provizorní kancelář firmy. Neznámý lapka násilím vnikl do buňky, kde ukradl výpočetní techniku, finanční hotovost a kartu na tankování pohonných hmot. Zloděj svým protiprávním jednáním způsobil celkovou škodu ve výši 27.000 korun.
 
Dopoledne byli přivoláni královéhradečtí policisté k dalšímu případu vloupání tentokrát do obchodu na Gočárově třídě v Hradci Králové. Dosud neznámý pachatel násilím vnikl do prostoru obchodu, kde překonal uzamčenou zásuvku prodejního pultu a ukradl finanční hotovost. Majitelka obchodu vyčíslila způsobenou škodu na téměř 2.500 korun.
 
V podvečer oznámila obsluha čerpací stanice krádež pohonných hmot v ulici Kutnohorská v Hradci Králové. Na místě již na policisty čekal muž, který krádež oznámil. K případu uvedl, že ke stojanu přijelo osobní vozidlo, ze kterého vystoupil muž. Natankoval plnou nádrž vozidla a ještě naplnil kanystry v kufru. Po načerpání téměř 108 litrů benzinu muž bez váhání nasedl do vozidla a bez zaplacení z čerpací stanice odjel. Celková škoda na odcizeném benzinu byla stanovena na 2.900 korun.
 
V sobotu (28. 11. 2009) v noci vyjížděli policisté skupiny dopravních nehod k havárii v ulici Resslova v Hradci Králové. K dopravní nehodě došlo pravděpodobně tím, že řidič osobního vozidla Škoda Octavia při vyjíždění s vedlejší silnice nezvládl řízení a bočně narazil do vozidla Mercedes jedoucí po hlavní silnici. Řidič Octavie však na nic nečekal z místa nehody ujel. Duchapřítomný řidič Mercedesu okamžitě telefonicky přivolal policejní hlídku, která nezdárného motoristu dostihla v ulici Gruzínská, kde opět narazil tentokrát do oplocení. Policisté muže vyzvali k orientační dechové zkoušce na alkohol. Test u motoristy prokázal 2,02 promile alkoholu v dechu.
Celková škoda na vozidlech a na poškozeném plotu byla vyčíslena na 144.000 korun.
 
V ranních hodinách se královéhradečtí policisté zabývali vloupáním do prodejny na Svatováclavském náměstí v Hradci Králové. Muži zákona na místě zjistili, že neznámý zloděj násilně vnikl do obchodu, kde ukradl třináct lahví vína, cigarety a různé cukrovinky. Lapka svým činem způsobil celkovou škodu ve výši 13.000 korun.
 
Po osmé hodině přišla na obvodní oddělení nešťastná žena oznámit krádež peněženky v obchodním domě v ulici Brněnská v Hradci Králové. Okradená paní k případu sdělila, že uplynulý den navštívila společně s manželem obchodní centrum. S nakoupeným zbožím se cestou na parkoviště zastavili u občerstvení na kávu. Vozík s nákupem odstavili vedle stolku a paní si kabelku s peněženkou odložila na zakoupené zboží. Neznámý lapka pravděpodobně využil její chvilkové nepozornosti a kabelky jí vytáhl peněženku. Žena tak přišla o finanční hotovost a osobní doklady. Předběžnou škodu vyčíslila na 2.600 korun.
 
Dopoledne vyšetřovali muži zákona další případ vloupání do osobního vozidla v ulici Na Střezině v Hradci Králové. Mladý motorista policistům na místě vypověděl, že uplynulý den osobní vozidlo odstavil na parkovišti a odešel domů. Druhý den před polednem se na parkoviště vrátil a nestačil se divit. Neznámý zloděj násilím vnikl do vozidla, kde ukradl autorádio, reproduktory a doklady od vozidla. Se svým lupem se však nespokojil a z motorového prostoru ještě sebral autobaterii. Celková škoda na poškozeném vozidle a ukradených věcech se pohybuje kolem 7.000 korun.
 
V neděli (29. 11. 2009) dopoledne šetřili policisté Obvodního oddělení Holohlavy poškození pneumatik osobního vozidla v obci Hořiněves. Mladá žena, která případ oznámila, k události vypověděla. V časných ranních hodinách přijel vozidlem její přítel. Auto odstavil na příjezdové komunikaci k domu, kde bydlí. Dopoledne se k vozidlu společně vrátili a zjistili, že se jejich auto stalo terčem útoku neznámého vandala, který poškodil všechny čtyři pneumatiky. Způsobená škoda se pohybuje kolem 500 korun.
 
Před sedmou hodinou večerní přišel na obvodní oddělení mladý muž oznámit krádež jízdního kola v ulici SNP v Hradci Králové. Mladík přijel na svém kole před místní restauraci. Bicykl řádně uzamkl ke kovového stojanu a odešel. Po několika hodinách se ke stojanu vrátil, ale kolo bylo pryč. Neznámý zloděj překonal zámek, kterým bylo kolo zabezpečeno, a bicykl zcizil. Majiteli tak způsobil škodu ve výši 4.900 korun.
por. Marta Trávníčková
30. listopadu 2009

vytisknout  e-mailem