Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkend na Královéhradecku

Stavebník přišel o nářádí 

Během uplynulého víkendu zadokumentovali královéhradečtí policisté 92 přestupků a 20 nově spáchaných trestných činů. Dopravní přestupky byly opět na předních místech policejní statistiky, kdy někteří nezodpovědní řidiči nerespektovali dopravní značení, jezdili bez rozsvícených světel nebo jejich vozidlo nebylo v odpovídajícím technickém stavu. Muži zákona přestupky řešili na místě blokovou pokutou. Policisté při silniční kontrole u sedmi řidičů zjistili požití alkoholu před jízdou. Dohled nad plynulostí a bezpečností silničního provozu patří ke každodenní činnosti dopravních policistů.
 
V pátek (4. 12. 2009) dopoledne šetřili policisté Obvodního oddělení Třebechovice pod Orebem krádež okapových svodů z kulturního domu v obci Černilov. Muži zákona na místě zjistili, že neznámý zloděj, pravděpodobně v nočních hodinách, z budovy ukradl pět metrů měděného okapu včetně dvou kolen a dále tři metry měděného svodu a dvě kolena. Lapka svým činem způsobil obci škodu pohybující se kolem 4.800 korun. Policisté případ řádně zadokumentovali a šetří ho jako přestupek proti majetku.
 
Odpoledne vyjížděla policejní hlídka prověřit oznámení o krádeži pohonných hmot z čerpací stanice v ulici Palackého ve Smiřicích. Případ oznámila obsluha stanice, která k případu uvedla, že po šestnácté hodině přijelo ke stojanu osobní vozidlo. Z auta vystoupil mladý muž v montérkách a začal tankovat benzin. Po natankování více jak čtyřiceti litrů benzinů muž bez váhání nasedl do vozidla a z pumpy ujel. Povedený motorista způsobil škodu na ukradeném benzinu ve výši 1.100 korun.
 
V podvečer byli přivoláni královéhradečtí muži zákona ke krádeži zboží v obchodním domě na náměstí 28. října v Hradci Králové. Policisté na místě zjistili, že dvaadvacetiletý muž navštívil místní obchodní dům, kde z oddělení drogérie sebral několik kusů vystaveného zboží celkové hodnotě převyšující 800 korun. Svůj lup si schoval do kapsy bundy a do tašky. Následně prošel přes pokladnu bez zaplacení, kde byl zkontrolován ostrahou obchodu. Zloděj si od policistů vysloužil blokovou pokutu ve výši 1.000 korun a zboží putovalo zpět do prodejny.
 
V sobotu (5. 12. 2009) krátce po poledni oznámil mladý muž krádež stavebního nářadí ze stavby v obci Výrava. Policisté místo činu řádně zadokumentovali a okradený stavebním k případu vypověděl, že uplynulý den rekonstruovaný dům opustil a nářadí bylo v pořádku na svém místě. Druhý den odpoledne se na stavbu vrátil a zjistil, že neznámý lapka nářadí ukradl. Muž tak přišel o svařovací soupravu, dvě motorové pily, uhlové brusky, akuškroubovák, ruční míchadlo, bourací kladivo a dvě vrtačky. Majitel nářadí vyčíslil předběžnou škodu na 96.000 korun.
 
Ve večerních hodinách oznámil nešťastný motorista poškození čelního skla na svém vozidle. K případu došlo v ulici Okružní v Hradci Králové, kam muž před několika dny své auto odstavil. Vozidlo bylo na svém místě a v pořádku až do sobotního podvečera, kdy neznámý vandal poškodil přední sklo auta a z místa utekl. Svým činem tak způsobil majiteli škodu ve výši 1.500 korun. Policisté případ šetří jako přestupek proti majetku.
 
V neděli (6. 12. 2009) po sedmé hodině vyjížděli policisté skupiny dopravních nehod k havárii na křižovatce ulic Hradecká a Sokolská v Hradci Králové. K nehodě došlo pravděpodobně tím, že řidička vozidla Škoda Forman nedala při odbočování přednost protijedoucímu vozidlu Peugeot 306. Následně došlo ke střetu obou vozidel. Oba řidiči na místě podstoupili orientační dechovou zkoušku, která neprokázala požití alkoholu před jízdou. Řidička „Škodovky“ a spolujezdkyně Peugeotu skončily se zraněním v rukou lékařů. Celková škoda způsobená dopravní nehodou byla vyčíslena na 42.000 korun.
 
Dopoledne přišel na policejní služebnu mladý muž oznámit krádež registračních značení z vozidla v ulici Hradecká ve Smiřicích. Motorista k celé události vypověděl, že uplynulý večer vozidlo kontroloval a značky byly na svém místě. Jinak tomu však již bylo ráno, kdy se muže k vozidlu vrátil. Neznámý zloděj, zřejmě pod rouškou noci, z auta ukradl obě registrační značky. Svým protiprávním jednáním tak způsobil majiteli škodu ve výši 450 korun. Muži zákona případ řádně zaevidovali a šetří ho jako přestupek proti majetku.
por. Marta Trávníčková
7. prosince 2009
 
 

vytisknout  e-mailem