Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkend na Královéhradecku

Roztržitost se muži nevyplatila 

V průběhu víkendu a velikonočního pondělí zaevidovali královéhradečtí policisté celkem 136 přestupků a 32 trestných činů. Přestupky některých neukázněných řidičů již tradičně obsadily přední místa v policejní statistice, kdy mezi nejčastější patřilo nerespektování dopravního značení nebo nevyhovující technický stav vozidla. Policisté většinu přestupků vyřešili na místě blokovou pokutou. Muži zákona řešily případy převážně majetkového charakteru, ale také oznámení o narušení občanského soužití. Dopravní policisté během víkendu a svátečního pondělí dohlíželi na bezpečnost a plynulost silničního provozu regionu.
 
V pátek (2. 4. 2010) v ranních hodinách se na policisty obrátila nešťastná motoristka s případem poškození pneumatik jejího vozidla. K události došlo v ulici Milady Horákové v Hradci Králové, kde žena své vozidlo uplynulý den odstavila. Auto řádně zabezpečila a odešla domů. Následující ráno ji však čekalo nepříjemné překvapení. Neznámý vandal, pravděpodobně v noci, u vozidla poškodil zadní pneumatiku. Vandal svým protiprávním jednáním způsobil škodu ve výši 1.500 korun. Policisté případ šetří jako přestupek proti majetku. V případě dopadení hrozí neznámému pachateli ve správním řízení pokuta až 15.000 korun.
 
V podvečer přijali královéhradečtí policisté oznámení o krádeži jízdního kola v ulici Rautenkrancova v Hradci Králové. Neznámý zloděj si tam odpoledne vyhlédl odstavené pánské jízdní kolo. Násilím překonal lankový zámek, kterým byl bicykl zabezpečen, a poté si kolo odvedl. Okradeným majitel kola tak musel domů po svých. Celková škoda na odcizeném bicyklu byla vyčíslena 2.500 korun. Případ policisté šetří jako přestupek proti majetku. Pokud se podaří zloděje vypátrat hrozí mu pokuta ve výši až 15.000 korun.
 
V sobotu (3. 4. 2010) krátce po polední přišel na policejní služebnu starší muž ohlásit poškození dveří přístřešku na dřevo u jeho rodinného domu. K události došlo v ulici Pardubická v Třebechovicích pod Orebem. Majitel domu vypověděl, že uplynulý den přístřešek kontroloval a dveře byly v naprostém pořádku. Jinak tomu však bylo následující den dopoledne, když se k přístřešku vrátil. Hned si všiml, že něco není v pořádku. Neznámý pachatel poškodil dveře v oblasti zámku a ocelové zárubně. Následnou kontrolou dřevníku zjistil, že se naštěstí nic neztratilo. Neznámý vandal však způsobil škodu na poškozených dveřích ve výši 2.500 korun. Muži zákona případ řádně zaevidovali a šetří ho jako přestupek proti majetku.
 
V neděli (4. 4. 2010) dopoledne vyhledala pomoc policistů mladá žena, která uplynulý večer přišla na diskotéce o kabelku. Dívka v případu vypověděla, že společně se svou kamarádkou navštívila diskotéku v centru Hradce Králové. Po příchodu si tašku odložila u tanečního parketu a odešla se bavit. Přibližně po půl hodině se pro kabelku vrátila, ale ta již na svém místě nebyla. Neznámému zloději se odložená kabelka zalíbila, a tak ji sebral. Okradená žena přišla o kabelku, kde měla uloženou mikinu a peněženku s finanční hotovostí a osobními doklady. Lapka svým protiprávním jednáním způsobil škodu ve výši 2.000 korun. Policisté případ řádně zaevidovali a šetří ho jako přestupek proti majetku. V případě dopadení hrozí neznámému zloději ve správním řízení až 15.000 pokuta.
 
Před polednem muži zákona šetřili případ krádeže peněženky v obchodě, ke terému došlo v ulici Milady Horákové v Hradci Králové. Krádež oznámil mladý muž, který policistům sdělil, že navštívil místní obchod. U pokladny vybrané zboží řádně zaplatil a přitom si peněženku odložil na pult. Muž prodejnu následně opustil, ale na odloženou peněženku si nevzpomněl. Po chvíli se do obchodu vrátil, ale na pultu ji už nenašel. Neznámý zloděj využil nestřeženého okamžiku a peněženku sebral. Muž přišel o peněženku s finanční hotovostí a osobními doklady. Celkovou škodu poškozený vyčíslil na 1.600 korun. Strážci zákona případ řádně zaevidovali a šetří ho jako přestupek proti majetku.
 
V pondělí (5. 4. 2010) odpoledne řešili královéhradečtí policisté případ krádeže nepojízdné babety z dvorku domu v ulici ČSA v Novém Bydžově. Majitel babety k události vypověděl ještě před polednem ji viděl opřenou u domu. Odpoledne však muž zjistil, že babeta ze dvorku zmizela. Neznámý zloděj vnikl na dvorek a poté nepojízdný stroj odtlačil. Okradený muž vyčíslil způsobenou škodu na tři tisíce korun. Policisté případ šetří jako přestupek proti majetku. V případě dopadení hrozí neznámému zloději pokuta ve výši 15.000 korun.
 
Po šestnácté hodině byla přivolána policejní hlídka k případu poškození skleněné výplně vchodových dveří rodinného domku ve Slatině. Policisté místo činu ohledali a majitelka nemovitosti k události vypověděli, že po poledni odešla na návštěvu. Dveře byly v naprostém pořádku. Nepříjemné překvapení ji však čekalo, když se vrátila domů. Neznámý vandal si totiž právě její dveře vybral za terč svého útoku. Svým protiprávním jednáním způsobil škodu ve výši 3.500 korun.
por. Marta Trávníčková
6. dubna 2010
 
 

vytisknout  e-mailem