Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkend na Královéhradecku

Okradená houbařka 

V průběhu uplynulého víkendu zaevidovali královéhradečtí policisté 103 přestupků a 17 nově spáchaných trestných činů. Drtivá většina přestupků se opět týkala porušování dopravních předpisů – nedodržování povolené rychlosti, jízda bez rozsvícených světel nebo nerespektování dopravního značení. U čtyřech motoristů policisté při běžné dopravní kontrole zjistili požití alkoholu před jízdou. Muži zákona se také zabývali drobnými krádežemi v obchodech a neposlední řadě i čtyřmi případy narušení občanského soužití. Dopravní policisté šetřili nehody a dohlíželi na plynulost a bezpečnost silničního provozu.
 
V pátek (4. 9. 2009) odpoledne šetřili královéhradečtí policisté případ krádeže kabelky v ulici Kutnohorská v Hradci Králové. Okradená žena policistům vypověděla, že nakoupila potraviny v obchodním domě a s plným košíkem se vrátila ke svému autu na parkoviště. Když paní vykládala nakoupené zboží do kufru auta, využil její nepozornosti neznámý zloděj a z místa spolujezdce jí ukradl dámskou kabelku. Žena tak přišla o osobní doklady, mobilní telefon a peněženku s finanční hotovostí. Celková výše škody byla stanovena na 4.000 korun.
 
V podvečer byli přivoláni muži zákona ke krádeži jízdního kola v ulici Obránců Míru v Předměřicích nad Labem. Okradená paní policistům sdělila, že na svém jízdním kole ráno přijela do práce a řádně ho uzamkla do stojanu. Nepříjemné překvapení ji však čekalo, když na něm chtěla po práci odjet domů. Kolo bylo pryč. Neznámého zloděje nezadržel ani lankový zámek a kolo ukradl. Způsobená škoda nebyla v tomto případě zatím stanovena.
 
Po osmnácté hodině šetřili policisté skupiny dopravních nehod střet dvou vozidel v ulici Horova v Hradci Králové. K dopravní nehodě došlo tím, že řidička osobního vozidla Mazda při couvání z parkoviště přehlédla vozidlo Ford Focus, které přijíždělo zleva. Při dopravní nehodě nebyl nikdo zraněn a oba řidiči následně podstoupili dechovou zkoušku, která neprokázala požití alkoholu před jízdou. Celková škoda na obou vozidlech byla vyčíslena na 140.000 korun.
 
V sobotu (5. 9. 2009) přijali královéhradečtí policisté hlášení o vloupání do osobního vozidla na Tylově nábřeží v Hradci Králové. Neznámý pachatel násilím vnikl do vozidla Volkswagen Passat, kde odcizil autorádio s flash diskem. Majitel vozidla stanovil škodu na 23.000 korun.
 
Dopoledne se policisté zabývali případem poškození skleněné výplně okna u sázkové kanceláře v ulici Urxova v Hradci Králové. Neznámý vandal poškodil okno a utekl. Z kanceláře nebylo nic odcizeno a způsobená škoda na rozbitém oknu byla stanovena na 1.000 korun.
 
V neděli (6. 9. 2009) ráno řešili královéhradečtí policisté případ krádeže věcí z vozidla na lesní cestě za Hradcem Králové. Mladá žena policistům vypověděla, že se se svým přítele vydala na houby. Osobní vozidlo odstavila na lesní cestě a společně s přítelem odešla do lesa. Nemilé překvapení ji však čekalo, když se k vozidlu vrátila. Z vozidla ji zmizela kabelka. Neznámý pachatel zřejmě využil situace, kdy auto zřejmě nebylo zcela zabezpečeno a kabelku ukradl. Okradená žena vyčíslila způsobenou škodu na téměř 9.000 korun.
por. Marta Trávníčková
7. září 2009

vytisknout  e-mailem