Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkend na Královéhradecku

Odcizená peněženka v uzenářství  

V průběhu víkendových dní, včetně pátku tedy v době od 22. do 24. 10. 2010 královéhradečtí policisté zadokumentovali 21 oznámených trestných činů. Dále bylo pořádkovými policisty vzato do evidencí 85 přestupků. Více než poloviny přestupků se dopustili neukáznění řidiči motorových vozidel, kteří nerespektovali ustanovení dopravních značek, neměli při jízdě u sebe patřičné doklady, jeli vozidlem neodpovídajícího technického stavu, nebo neměli zapnuty bezpečnostní pásy. Byli kontrolováni 4 řidiči, kteří řídili motorové vozidlo po předchozím požití alkoholu. Dva z nich se budou zodpovídat z přestupkového jednání a druzí dva jsou díky naměřené hodnotě podezřelí z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. V řadě spáchaných přestupků byly dále zastoupeny přestupky proti občanskému soužití a přestupky proti majetku. U majetkových přestupků se jednalo například o krádeže jízdních kol, krádeže registračních značek, mobilního telefonu, popelnice, nebo byly poškozeny dveře u domu, oplocení či okno u motorového vozidla.

V neděli byl hradeckými policisty vypátrán jeden muž, po kterém bylo vyhlášeno celostátní pátrání.

Dopravní policisté během víkendu vyjížděli k 11 dopravním nehodám, při kterých došlo ke zranění 4 osob. V jednom případě došlo ke střetu se srnou, která srážku s vozidlem nepřežila. Celkem se hmotná škoda vyšplhala na částku téměř 900 tisíc korun. Provedenými dechovými zkouškami nebyl u účastníků dopravních nehod zjištěn alkohol v krvi.

V brzkých ranních hodinách v pátek  přijali policisté hradeckého obvodního oddělení oznámení o krádeži finanční hotovosti 2.700 korun. O tu přišel 25letý muž v jedné z hradeckých restaurací, kde se od nočních hodin během požívání alkoholu snažil zbohatnout u automatů. Svou hotovost a občasné výhry si ukládal do odložené bundy, od které se průběžně vzdaloval. Tu na WC nebo k jinému automatu. Když se v ranních hodinách k bundě vrátil, tak zjistil, že v kapse nic nemá, a proto se počal domáhat spravedlnosti. Policisté věc šetří jako přestupek proti majetku, za který hrozí pokuta do výše až 15 tisíc korun.

V Černožicích dosud nezjištěný pachatel v době od nočních čtvrtečních hodin do pátečního rána odcizil elektrické a ruční nářadí a pracovní pomůcky, které měl jejich majitel uložené pod schody vedoucí ke vchodu do domu. Neznámý „kutil“  způsobil škodu ve výši téměř 17 tisíc korun. Holohlavští policisté věc šetří jako podezření z přečinu krádeže a porušování domovní svobody.

Hned o dvě jízdní kola přišel hradecký cyklista v sobotu. O tyto přišel, když se v sobotu odpoledne věnoval sportu v jednom z hradeckých zařízení. Jedna hodina stačila dosud nezjištěnému lapkovi, aby si jízdní kola po odstranění zámku odvezl. Policisté věc šetří jako přestupek proti majetku, za který hrozí pokuta do výše až 15 tisíc korun.

V jedné z hradeckých prodejen masa a uzenin přišla nakupující o 15 tisíc korun. Tyto však neutratila za pochutiny, nýbrž jí je dle jejího oznámení musel v tomto místě někdo odcizit. Hotovost měla peněžence společně s doklady a kartou uloženou v kabelce. Neznámý lapka zřejmě tedy využil chvil, když si paní vybírala ten správný kousek masa, nebo když pomáhala jedné z nakupujících sesbírat spadané věci. Uvedenou událost oznámila chvíli před sobotním polednem na jednom hradeckém obvodním oddělení. Na přečin krádeže a přečin neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku myslí trestní zákoník až dvouletým trestem odnětí svobody.

Jízdní kolo značky Eska a pánskou tašku s mobilním telefonem, peněženku s jedním tisícem korun a kartou na MHD odcizil při nedělním odpoledni dosud nezjištěný pachatel. Jednaosmdesátiletý majitel si kolo ponechal opřené a neuzamčené o zeď domu v centru Hradce Králové a pak šel pomáhat s vykládkou nákladu z vozidla. Po půl hodině co vykládal nákladní vůz ve dvoře domu, zjistil, že zde jeho kolo ani taška není. Věc je šetřena jako přestupek proti majetku.
nprap. Jan Čížkovský
25. října 2010
 

vytisknout  e-mailem