Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkend na Královéhradecku

Z čerpací stanice zmizel přenosný kompresor  

Během uplynulého víkendu královéhradečtí policisté zadokumentovali celkem 80 přestupků a 20 nově spáchaných trestných činů. Muže zákona již tradičně nejvíce zaměstnaly prohřešky některých neukázněných řidičů, ale také majetková trestná činnost. Mezi nejčastější dopravní přestupky se zařadilo nedodržování nejvyšší povolené rychlosti, nerespektování dopravního značení, jízda bez dokladů či nevyhovující technický stav provozovaných vozidel. Přestupky se policistům podařilo vyřešit blokově na místě. Skupina dopravních nehod během pátku a dnů volna vyjížděla k deseti oznámeným haváriím, při kterých tři osoby utrpěly zranění a hmotná škoda přesáhla  600.0000 korun.
 
V pátek (29. 10. 2010) byla přivolána hlídka královéhradeckých policistů k případu krádeže přenosného kompresoru z benzinové čerpací stanice v Černožicích. Událost na policii oznámila obsluha stanice. Neznámý lapka si přenosnou pumpu vyhlédl a během dopoledne ji nepozorovaně ze stanice ukradl. Svým protiprávním jednáním  způsobil škodu, která přesáhla částku 24.000 korun. Muži zákona skutek řádně zadokumentovali a zahájili vyšetřování pro podezření ze spáchání přečinu krádeže. Pokud se podaří neznámého lapku vypátrat, hrozí mu až dvouletý pobyt za mřížemi.
 
Sobota (30. 10. 2010)odpoledne přinesla do policejních evidencí případ poškození autobusové zastávky mezi obcemi Stěžery a Chaloupky. Neznámý vandal si zřejmě v nočních hodinách zastávku vybral za terč svého útoku a poškodil plechové obložení včetně povrchové úpravy. Řádění vandala  skončilo škodou na zastávce, která byla předběžně odhadnuta na 7.000 korun. Policisté místo činu ohledali a vzápětí zahájili vyšetřování pro podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci. V případě dopadení může vandal počítat až s ročním pobytem za mřížemi nebo propadnutím věci.
 
Poslední říjnová neděle (31. 10. 2010) byla ve znamení převážně majetkové trestné činnosti, mezi kterou se zařadilo i oznámení o poškození skleněné výplně okna rodinného domu ve Svinarech. Případ na policii oznámila majitelka obydlí, která policistům vypověděla, že jí neznámý vandal přes noc rozbil obě skleněné výplně okna v obývacím pokoji. Celkovou způsobenou škodu žena vyčíslila na 300 korun. Policisté událost vyšetřují jako přestupek proti majetku, za který neznámému pachateli hrozí ve správním řízení pokuta až 15.000 korun.
 
Před čtrnáctou hodinou odpolední vyhledal pomoc policistů mladý muž s případem krádeže dvou jízdních kol z kolárny domu v ulici Pod Zámečkem v Hradci Králové. Okradený muž do protokolu vypověděl, že před několika dny uložil obě kola do společné kolárny domu a pro jistotu je ještě zabezpečil zámky. V neděli dopoledne se do kolárny vrátil, ale tam již nenašel ani kola, ani zámky. Neznámý lapka vnikl do kolárny, kde si vybral uvedené bicykly a rychle zmizel. Zloděj svým protiprávním jednáním způsobil škodu ve výši 4.000 korun. Strážci zákona skutek zaevidovali a po neznámém pachateli pátrají. V současné době případ vyšetřují jako přestupek proti majetku, za který zloději hrozí ve správním řízení pokuta až 15.000 korun.
 
Pokuta až 15.0000 korun také hrozí neznámému pachateli za krádež přívěsného vozíku. Případ na policii v podvečer oznámil starší muž, který je majitel odcizeného zařízení. K události vypověděl, že před několika dny přívěsný vozík odstavil v Mrštíkově ulici v Hradci Králové a odešel domů. V neděli však muž zjistil, že si neznámý zloděj právě jeho vozík vybral za terč svého útoku. Okradený vyčíslil současnou hodnotu vozíku na 4.900 korun. Policisté událost vyšetřují jako přestupek proti majetku a po zloději pátrají.
por. Marta Trávníčková
1. listopadu 2010

vytisknout  e-mailem