Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkend na Královéhradecku

Krádeží kol přibývá 

Během uplynulého víkendu přijali královéhradečtí policisté hlášení o osmnácti nově spáchaných trestných činech a šedesáti přestupcích. Jednalo je především o přestupky v silničním provozu a drobné krádeže. V průběhu víkendu také policisté dohlíželi na plynulost a bezpečnost silničního provozu.
 
V pátečních ranních hodinách šetřili muži zákona krádež čtyř jízdních kol v ulici Lhotecká v Hradci Králové. Oznamovatel policistům sdělil, že všechna kola řádně uzamkl ve stojanu a odešel. Když se vrátil k jízdním kolům, již je nenašel. Neznámý pachatel způsobil škodu ve výši téměř 46.000 korun.
 
Další krádeží jízdního kola se policisté zabývali dopoledne v ulici Rašínova v Hradci Králové. Poškozená žena se rozhodla nakoupit, a proto své jízdní kolo uzamkla před obchodem. Nemilé překvapení jí však čekalo po nákupu, kdy chtěla na svém kole odjet, ale kolo již nenašla. Okradená žena vyčíslila škodu na 3.000 korun.
 
Ve večerních hodinách přijali královéhradečtí policisté oznámení o krádeži dokladů u Ornstových jezer v Hradci Králové. Poškozená žena se rozhodla, že si letní odpoledne zpříjemní koupelí v rybníku. Peněženku i s osobními doklady odložila na břehu a šla se vykoupat. Neznámý zloděj její chvilkové nepřítomnosti využil a peněženku odcizil. Ženě tak způsobil škodu ve výši 100 korun.
 
V sobotu po poledni šetřili policisté na Novobydžovsku krádež peněženky v ulici Revoluční v Novém Bydžově. Mladá žena se rozhodla nakoupit potraviny. Při placení si peněženku odložila na pult, uložila si nákup do tašky a odešla. Vzápětí se do prodejny pro peněženku vrátila, ale ta už byla pryč. Neznámý lapka situace využil a peněženku s finanční hotovostí a platebními kartami odcizil. Žena tak přišla o finanční hotovost ve výši 7.000 korun.
 
Odpoledne byli přivoláni královéhradečtí policisté ke krádeži jízdního kola v ulici Pospíšilova v Hradci Králové. Neznámý pachatel násilím odstranil lankový zámek a jízdní kolo odcizil. Majitelka kola vyčíslila škodu na 15.000 korun.
 
V odpoledních hodinách šetřili muži zákona vloupání do garážového stání v ulici Na Občinách v Hradci Králové. Dosud neznámý zloděj násilím vnikl do garáže, kde odcizil horské jízdní kolo. Pachatel svým jednáním způsobil škodu téměř 10.000 korun.
 
V neděli po poledni šetřili královéhradečtí policisté vloupání do kantýny v ulici Za Tratí v Třebechovicích po Orebem. Neznámý pachatel násilím vnikl výdejním okénkem do kantýny, kde odcizil různé druhy cigaret a drobné mince. Zloděj svým jednáním způsobil škodu ve výši 24.000 korun.
 
Odpoledne byli přivoláni policisté k dopravní nehodě na kruhovém objezdu u ČKD v Hradci Králové. Řidička vozidla Škoda Favorit nedala přednost v jízdě vozidlu VW Polo, které jelo po kruhové objezdu. Následně došlo ke střetu obou vozidel. Řidička „škodovky“ z místa nehody odjela. Při nehodě nebyl nikdo zraněn a řidič vozidla VW Polo podstoupil dechovou zkoušku, která neprokázala požití alkoholu před jízdou. Škoda na vozidle VW Polo byla stanovena na 10.000 korun.
por. Marta Trávníčková
10. srpna 2009

vytisknout  e-mailem