Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Víkend na mělnických silnicích

MĚLNICKO – Při dopravně bezpečnostní akci policisté odhalili sedm řidičů pod vlivem alkoholu. 

V sobotu 27. května 2017 od odpoledních hodin proběhla na Mělnicku dopravně bezpečnostní akce zaměřená na řízení pod vlivem alkoholu. Dopravní policisté  během několika hodin zkontrolovali téměř dvě stovky vozidel. Zjistili jedenatřicet přestupků, z nichž pětadvacet vyřídili na místě uložením blokové pokuty. Šest přestupků oznámili na příslušný městský úřad, který hříšníky potrestá. Nevyhovující technický stav mělo devět vozů, šest pasažérů nepoužilo bezpečnostní pásy, jeden řidič nedodržel stanovenou rychlost.

Celkem sedm řidičů řídilo pod vlivem alkoholu. Šest z nich se dopustilo přestupku, neboť nadýchali do jednoho promile alkoholu. Jejich protiprávní jednání bude řešit příslušný správní orgán, který rozhodne i o trestu. Jeden řidič se dopustil přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, přístroj mu naměřil více než jedno promile. Hrozí mu trest odnětí svobody na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

O víkendu také došlo ke dvěma dopravním nehodám, při kterých řidiči pravděpodobně řídili pod vlivem alkoholu. 

Šedesátiletý řidič dne 27. května 2017 ve večerních hodinách řídil po městě Mělník osobní vozidlo, se kterým nejdříve narazil do lavičky, kterou poškodil, stejně jako kolo svého vozu. Poté narazil do zaparkovaného automobilu a následně při parkování do budovy městského úřadu. Dechovou zkoušku na místě odmítl, vyžádal si však lékařské vyšetření spojené s odběrem krve. Zda řídil pod vlivem alkoholu a zda se jednalo o přestupkové jednání či trestný čin je nyní předmětem šetření mělnických dopravních policistů.

Druhý řidič v neděli 28. května 2017 v ranních hodinách  v Mělníku na sídlišti při vystupování nezajistil dostatečně svůj vůz, který nacouval nejprve do lampy veřejného osvětlení a následně do dalších dvou aut. Jedenadvacetiletý řidič z místa nehody ujel, aniž by cokoliv řešil. Po nehodě ho policisté z Obvodního oddělení Mělník zastavili a vyzvali ho k dechové zkoušce. Nadýchal opakovaně více než 1,7 promile alkoholu.  Škoda na majetku byla vyčíslena na téměř 150 000,- Kč,  ke zranění osob naštěstí nedošlo. Muž je podezřelý z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

por. Mgr. Markéta Johnová
tisková mluvčí P ČR Mělník
29.5.2017

vytisknout  e-mailem