Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkend na Náchodsku

Na počasí už si zvykli, bohužel, i zloději 

Během pátku a víkendových dní 29. 1. 2010 až 31. 1. 2010 policistům náchodského regionu přibylo 35 nových spisů, řešili trestné činy, přestupky proti občanskému soužití, proti majetku a v dopravě. Celkem pak policisté nasbírali v průběhu těchto dní 14 nových trestných činů a řešili 16 přestupků. Pět spisů se netýkalo trestních záležitostí.

V průběhu volných dní se na linku 158 obrátilo celkem 110 občanů. Z tohoto celkového počtu policisté využili více než polovinu telefonátů, 57 volání. Zbylých 53 telefonátů nesouviselo s prací policie.

Přestupky, které policisté v těchto dnech řešili, se týkaly jak majetku, tak občanského soužití. Broumovští policisté v pátek odpoledne vyjížděli k poškozenému zámku u garáže v Olivětíně. Pokud se někdo chtěl dostat dovnitř, tak neuspěl.

Další přestupkové jednání řešili v pátek navečer českoskaličtí policisté. Místní občan oznámil, že mu jeho soused hrubě nadává, uráží a napadá ho. Policisté uvedené jednání kvalifikovali jako přestupek proti občanskému soužití a po sepsání jej postoupili na městský úřad České Skalice.

Jako přestupek proti majetku ohodnotili náchodští policisté jednání ženy, která úmyslně rozbila skleněnou výplň vchodových dveří u rodinného domku. Přestupek postoupí k dořešení přestupkové komisi města Náchod.

Jaroměřští muži zákona vyjížděli před devátou hodinou večer k poškozenému pískovcovému mezníku v Šestajovicích. Neznámý pachatel, těžko říci, zda vandal nebo neúspěšný zloděj, přitom obci způsobil škodu ve výši 4.000 korun.

Rvačku v hospodě v časných ranních hodinách řešili policisté z Červeného Kostelce. Pětadvacetiletého muže napadl jiný host, zaútočil na něj pěstí i kopáním. Při incidentu byl mladík zraněn jen drobně , takže policisté vše zaevidovali jako přestupek proti občanskému soužití a předají ho k dořešení místní přestupkové komisi.

Trestná činnost se týkala opět zejména majetků. Prim hrály krádeže vloupáním, zdárně sekundovaly podvody, ať už úvěrové či klasické.

Během pátku, soboty a neděle policisté z dopravního inspektorátu vyjížděli k pěti dopravním nehodám. Ani jedna si nevyžádala zranění. Všechny nehody vesměs souvisely se zimním počasím. Nejčastější příčinou byla příliš rychlá jízda na zasněžené vozovce, smyk a následná srážka s jiným vozidlem. Nepříjemným folklórem se staly dopravní nehody bez viníka, tedy přesněji, viník se z místa nehody tiše ztratí, aniž by kontaktoval majitele nabouraného vozu. O páteční až sobotní nehodě Vás podrobně informujeme zde, v sekci Žádosti o spolupráci se dočtete o dalších nehodách, k nimž hledáme společně s poškozenými viníky.

O dalších víkendových případech si čtěte v následujících článcích:
Do smlouvy účelově lhal,
Příruční taštičku na auto ne,
Pojídač nanuků dopaden,
Ve sklepní kóji ležel mrtvý muž.

por. Bc. Eva Prachařová
1. 2. 2010
 

vytisknout  e-mailem