Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkend na Náchodsku

Krádeže vloupáním 

Během pátku, soboty a neděle 23. až 25. července 2010 zaevidovali náchodští policisté celkem 37 nových spisů, z tohoto počtu bylo 20 trestných činů a 15 přestupků. Dva spisy se týkaly jiných záležitostí.
 
Na bezplatnou linku tísňového volání 158 se v průběhu víkendu dovolalo celkem 120 občanů. Více než polovina telefonátů, tedy 63, vyhodnotili policisté jako volání využitelná a dále se jimi zabývali, ostatních 57 telefonátů se netýkalo policejní práce.
 
V pátek policisté náchodského regionu řešili jako občanské neshody, krádeže, ale i krádeže vloupáním.
 
U Meziměstí se zatím neznámý pachatel vloupal do chalupy. Nezvaný host ani neťukal, ani neodemykal, nýbrž vykopl zadní dveře, vnikl dovnitř a kradl. Z chalupy si odnesl 6 zahradních židlí z cizokrajného dřeva, peřinu, drogerii, potraviny, nerez nádobí a oděv. Majiteli tak způsobil škodu za téměř 14.000 korun.
 
Na Českoskalicku vykradl nějaký poberta skautům objekt tábora. Z lupu si odnesl několik flashdisků, fotoaparát značky Kodak s příslušenstvím, peněženku s finanční hotovostí a platební kartou a jiné věci. Po pachateli policisté nadále pátrají.
 
Náchodští policisté v pátek vypátrali celostátně hledaného 46letého muže a eskortovali ho do lékařského zařízení.
 
V sobotu také náchodští policisté prošetřovali další krádeže vloupáním.
 
Jaroměřští policisté v sobotu zaevidovali případ vloupání do trafiky a nadále pátrají po zatím neznámém pachateli. Zloděj vypáčil vchodové dveře do trafiky, vnikl do ní a odcizil doutníky a tabák v celkové hodnotě 1.250 korun.
 
Z trestného činu maření úředního rozhodnutí je od soboty podezřelý muž řidič - neřidič. Ač mu Okresní soud v Rychnově nad Kněžnou pravomocným rozhodnutím zakázal řízení motorového osobního vozidla, nedbal toho a řídil dál.
 
V neděli krádeže vloupáním nepřestaly.
 
Krádež finanční hotovosti z rodinného domu vyšetřují poličtí policisté. Zloděj vnikl do domu, prohledal ložnici a odcizil větší finanční hotovost.
 
V baru v Broumově se též nelegálně pohyboval nezvaný host a kradl. Zloděj na cestě za svým lupem nejprve překonal kovovou mříž a otevřeným oknem se dostal do prostor baru. Bral, na co přišel – drobné mince i cigarety. Majiteli tak způsobil škodu za téměř 7.000 korun.
 
Chovní králíci zmizeli na Novoměstsku. Zloděj vnikl na oplocenou zahradu rodinného domu, vytrhl petlici do domku, který slouží jako králikárna odcizil 9 ušáčků.
 
Zaparkované osobní auto nenechal na pokoji zatím neznámý zloděj. Vypáčil dveře u místa pro řidiče, vnikl do interiéru auta. Ve vozidle sice nic neodcizil, ale na vypáčených dveřích napáchal škodu za 1.500 korun.
 
Dopravní policisté zadokumentovali za pátek, sobotu a neděli celkem tři dopravní nehody. O to více pak mohli dohlížet nad silničním provozem.
 
nprap. Jana Pecoldová
26. 7. 2010

vytisknout  e-mailem