Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkend na Náchodsku

Alkohol za volantem 

Během víkendu 14. 8. 2009 až 16. 8. 2009 policistům náchodského regionu přibylo 101 nových spisů, řešili trestné činy, přestupky proti občanskému soužití, proti majetku a v dopravě. Celkem  policisté nasbírali v průběhu pátku, soboty, neděle a 34 nových trestných činů a řešili 65 přestupků. Dva spisy se týkaly netrestních záležitostí.

 

Trestná činnost se týkala jak majetku, tak dopravy. Přestupky, jimiž se policisté zabývali, se týkaly převážně drobných majetkových deliktů, i když nechyběly i občanské neshody.

 

V průběhu víkendu se na linku 158 obrátilo celkem 139 občanů. Z tohoto celkového počtu policisté využili necelou polovinu telefonátů, 66 volání. Zbylých 73 telefonátů nesouviselo s prací policie. Policisté zaznamenali i několik telefonátů, kdy nebylo komu odpovídat, protože se na linku pověsili nudící se děti nebo opilci, kterým nebylo rozumět.

 

Náchodští policisté od víkendu pátrají hned po čtyřech ukradených horských jízdních kolech značky Kellys černé barvy, Olpran barvy červené, Merida modro stříbrné barvy, Trek šedé barvy a jednom stříbrném trekkingovém dámském jízdním kole nezjištěné značky. Zatím neznámý pachatel odcizil kola nejen ze společných koláren, ale i ze sklepních kójí obytných domů v různých částech Náchoda. Od krádeže ho neodradilo ani to, že kola byla řádně uzamčena.

 

Policisté z Obvodního oddělení policie Česká Skalice spolu s policisty ze služby kriminální policie a vyšetřování Náchod prošetřují případ krádeže vloupáním do novostavby rodinného domu. Nezvaný host nejprve překonal oplocení pozemku rodinného domu, pak vnikl dveřmi do obývacího pokoje. Tam ukradl, co mu přišlo pod ruku – mobily, přenosný počítač, finanční hotovost, ale nepohrdnul i láhvemi s alkoholem. Za toto počínání mu teď hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

 

Jaroměřským a broumovským policistům se podařilo o víkendu odhalit hned dva mladé muže při řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění a celou záležitost řešili v tzv. zkráceném přípravném řízení.

 

Červenokostelečtí policisté ve spolupráci s Městskou policií Červený Kostelec řeší od víkendu případ řízení motorového vozidla pod vlivem návykové látky. Muži, kterého hlídky přistihly při řízení vozu, naměřil odborný přístroj více než 3 promile alkoholu v dechu.

  

Trest odnětí svobody až na jeden rok hrozí zatím neznámému pachateli, který v Náchodě poškrábal zaparkované osobní auto a způsobil  škodu 25.000 korun. 

 

Zapomnětlivý tatínek z Broumovska si už víc než jeden rok neplní své vyživovací povinnosti na své dítě, jak mu uložil Okresní soud v Náchodě, a do současné doby  k rukám matky dluží 13.000 korun. Teď mu hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok. 

 

Dopravní policisté společně s policisty ostatních obvodních oddělení hlídkovali na silnicích. Museli však vyjíždět i k osmi dopravním nehodám. Nehody se většinou naštěstí obešly bez zranění, jen v jednom případě došlo k lehkému zranění řidiče a drobným oděrkám u spolujezdců, ale varující je fakt, že u poloviny nehod, tedy ve čtyřech případech, byl u řidiče zjištěn alkohol. 

nprap. Jana Pecoldová
tisková mluvčí

17. 8. 2009

vytisknout  e-mailem