Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkend na Náchodsku

Neshody, nehody, přestupky 

Během pátku a víkendových dní 29. až 31. října 2010 policistům náchodského regionu přibylo 49 nových spisů, řešili trestné činy, přestupky proti občanskému soužití, proti majetku a v dopravě. Celkem pak policisté nasbírali v průběhu těchto dní 20 nových trestných činů a řešili 26 přestupků. Tři spisy se týkaly jiných záležitostí.
 
V průběhu volných dní se na linku 158 obrátilo celkem 173 občanů. Z tohoto celkového počtu policisté využili méně než polovinu telefonátů, 78 volání. Zbylých 95 telefonátů nesouviselo s prací policie.
 
Víkendové přestupky a trestné činy byly spojeny zejména s většími přesuny lidí, kteří byli navštívit hřbitovy a při té příležitosti i příbuzné a známé. Svátek zemřelých neboli „dušičky“ tak na silnice vytáhly i sváteční řidiče a motoristé museli mít v hustějším provozu více trpělivosti.
 
V Adršpachu a Teplicích nad Metují narazili neukáznění řidiči v sobotu i v neděli na dopravní kontroly. Téměř desítce řidičů policejní hlídky uložily pokuty za nerespektování dopravního značení a překročení nejvyšší povolené rychlosti.
 
Na českoskalickém hřbitově kdosi vykradl automat na svíčky. Zloděje ovšem nezajímala světýlka, ale naplněné mincovníky. Způsobil 500 korunovou škodu na ukradených mincích a 3.500 na poškozených automatech. Viz článek
 
Poslední říjnový víkend byl také ve znamení mezilidských neshod. Policejní hlídka vyjížděla urovnávat neshody v pátek večer na Lipí u Náchoda, v sobotu do Červeného Kostelce, v neděli do domácnosti v Náchodě. Ve všech případech si muži rozhodli vyřídit účty se ženami, dvakrát ve vztahu partnerském, jednou dokonce manželském. Viz článek
 
Za uplynulý víkend dopravní policisté vyjížděli k 4 dopravním nehodám. Tři z nich se staly v sobotu, jedna přitom skončila těžkým zraněním, ostatní se obešly bez zranění.
 
Nehodu s těžkým zraněním nezletilého cyklisty zaznamenali dopravní policisté v sobotu krátce po poledni. K nehodě došlo na silnici 2. třídy v Broumovské ulici v Náchodě. Nezletilý cyklista jedoucí na svém kole po vedlejší účelové komunikaci proti dopravní značce Stůj, dej přednost v jízdě, chtěl kolmo přejet hlavní silnici na vyvýšený chodník. Vjel však do jízdní dráhy motocyklu BMW R 1200, jedoucímu od Hronova. Následoval střet cyklisty s motocyklistou. Oba upadli na silnici, kolo, zůstalo zaklíněné pod motocyklem. Při pádu trpěl 10letý cyklista středně těžké zranění, motocyklista vyvázl bez zranění. Na motocyklu vznikla 30.000 škoda, na oblečení motocyklisty 10.000. Škoda na kole byla odhadnuta na 1.000 korun.
por. Bc. Eva Prachařová
1. 11. 2010

vytisknout  e-mailem